Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Αμερικάνικες ύαινες και γερμανικές λεοπαρδάλεις στη ζούγκλα της Ουκρανίας — Το Ελλαδιστάν που έχει τα περισσότερα leopard τα φυλάει για τον Ερντογάν! — Ρωσία: Θα είναι σκληρή η απάντησή μας εάν η Δύση δώσει στο Κίεβο ισχυρότερα επιθετικά όπλα (VIDEO: Αυγερινός - Βαλασόπουλος)

*

Η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία - Όλες οι εξελίξεις

*

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Την αποστολή 31 αρμάτων μάχης M1 Abrams στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Δηλώνει ότι δεν αποτελούν «επιθετική απειλή» για τη Ρωσία!

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Όλαφ Σολτς για την αποστολή αρμάτων Leopard 2 (κάτω), o Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι και οι ΗΠΑ στέλνουν 31 προηγμένα άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, εξέλιξη που αναμένεται να κλιμακώσει την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, όπως άλλωστε προειδοποίησε και η Ρωσία, σχολιάζοντας νωρίτερα σήμερα την απόφαση της Γερμανίας.

*

Θανάσης Αυγερινός: Έντονες αντιδράσεις της Ρωσίας στην αποστολή Leopard στην Ουκρανία - Θα είναι σκληρή η απάντησή μας εάν η Δύση δώσει στο Κίεβο ισχυρότερα επιθετικά όπλα, δηλώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ (25/1/2023, 20:32)

* 

«Ναι» Σολτς... υπό πίεση για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία - Η Γερμανία δίνει άδεια σε άλλες 12 χώρες για Leopard στην Ουκρανία - Η Ελλάδα που έχει τα περισσότερα leopard τα φυλάει για τον Ερντογάν

*

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι θα συνεχίζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Παράλληλα ανέφερ ότι τα Abrams που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία θα βοηθήσουν το Κίεβο να απελευθερώσει εδάφη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθούν από τη Μόσχα ως ...«επιθετική απειλή».

«Περί αυτού πρόκειται: να βοηθήσουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί και να προστατεύσει την ουκρανική γη. Δεν είναι επιθετική απειλή για τη Ρωσία, δεν υπάρχει επιθετική απειλή για τη Ρωσία», ισχυρίστηκε ο Μπάιντεν, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι η μεταφορά των αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία θα μπορούσε να είναι μια μακρά διαδικασία.

«Η παράδοση αυτών των αρμάτων μάχης στο πεδίο θα πάρει χρόνο. Χρόνο που θα δούμε και θα χρησιμοποιήσουμε για να βεβαιωθούμε ότι οι Ουκρανοί είναι πλήρως προετοιμασμένοι», είπε.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μπάιντεν, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ένα «σημαντικό βήμα στην πορεία προς τη νίκη».

«Περισσότερη στήριξη» στην Ουκρανία ζητά ο Σούνακ

 Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τους ηγέτες των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, τους οποίους κάλεσε να «εντείνουν» ακόμη περισσότερο την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, μετά τη «συλλογική και αποφασιστική» συμφωνία τους να στείλουν άρματα μάχης στο Κίεβο.

Ο Σούνακ «δήλωσε ότι είναι πλέον σαφές πως η Ρωσία είναι σε θέση άμυνας και ότι οι διεθνείς εταίροι έχουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ειρήνη στην Ουκρανία» ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός «κάλεσε τους συμμάχους να εντείνουν την υποστήριξή τους τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Σε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία «όλοι οι ηγέτες χαιρέτισαν τον συντονισμό των στρατιωτικών προμηθειών και τη συλλογική διεθνή δράση υπέρ της Ουκρανίας».

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 20:55, (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters – Πηγή φωτό: Associated Press)

*

MΑΙΝΕΤΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Η Γερμανία στέλνει 14 άρματα «Leopard 2» στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα διαθέσει στην Ουκρανία 14 άρματα μάχης «Leopard 2A6» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από χθες, σε μια εξέλιξη που συνιστά σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης «διά αντιπροσώπων» που διεξάγεται στο έδαφος της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τον Ολ. Σολτς, η απόφαση αποτελεί το αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους της Γερμανίας και «είναι σύμφωνη με τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», καθώς «ενεργούμε σε στενό διεθνή συντονισμό». Ο στόχος τώρα, πρόσθεσε ο καγκελάριος, είναι να συγκεντρωθούν γρήγορα δύο τάγματα αρμάτων μάχης για την Ουκρανία, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά και συντήρηση των αρμάτων. Οι Ουκρανοί στρατιώτες θα πρέπει να εκπαιδευτούν στα «Leopard» στη Γερμανία, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», η σχετική απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα στην καγκελαρία, έπειτα από τη διαβεβαίωση ότι και οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Ουκρανία 30 άρματα μάχης «Abrams».

Η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας. Ο Αντρέ Βούστνερ, πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι η παράδοση αρμάτων μάχης «Leopard 2» συρρικνώνει την επιχειρησιακή δυνατότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων.

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 13:08, (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters» – Πηγή φωτό: Associated Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.