Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Θανάσιμος Παφίλης: Μομφή σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το τερατώδες πλαίσιο των υποκλοπών. ΚΚΕ δαγκωτό και στις εκλογές και στο μαζικό κίνημα — Νίκος Καραθανασόπουλος: Πρόταση μομφής για κοκορομαχία — ΚΚΕ: Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι διαρκής

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι διαρκής - Πιο δυνατό ΚΚΕ να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρόταση δυσπιστίας (βλ. κάτω) εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ:

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού. Αυτή τη μομφή το ΚΚΕ την εκφράζει εδώ και τέσσερα χρόνια, όχι μόνο μέσα στη βουλή με την καταψήφιση των αντιλαϊκών νομοσχεδίων της ΝΔ, αλλά κυρίως μέσα στον καθημερινό αγώνα, παντού όπου εκδηλώνονται οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής.

*

Θανάσης Παφίλης: Μομφή σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το τερατώδες πλαίσιο των υποκλοπών (VIDEO)

ΚΚΕ δαγκωτό και στις εκλογές και στο μαζικό κίνημα

*

Νίκος Καραθανασόπουλος: Προσχηματική η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημιουργεί το έδαφος για κοκορομαχία με τη ΝΔ

Αυτή η μομφή, όμως, δεν εξαιρεί κανένα από τα κόμματα που, είτε προηγούμενα από τη θέση της κυβέρνησης είτε τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετούν τα κρίσιμα βάθρα αυτής της πολιτικής, ακόμη και στο επίμαχο ζήτημα των υποκλοπών, συνδιαμορφώνοντας το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψης και στηρίζοντας το σημερινό σάπιο σύστημα και το κράτος του.

Αυτά τα ζητήματα θα αναδείξει το ΚΚΕ με τη συμμετοχή του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας και με την καταψήφιση της κυβέρνησης. Όμως, η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό.»

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 17:21

*

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Πινγκ πονγκ ευθυνών από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Διαρκής η μομφή από το ΚΚΕ (VIDEO με ομιλία και παρέμβαση Παφίλη επάνω)

παρακολουθήσεων» αναμένεται να αποτελέσει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών. Αλλωστε το συγκεκριμένο δόγμα έχει επιβεβαιωθεί κατ' επανάληψη από τις σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν γίνει και οι οποίες κατέδειξαν την επικινδυνότητα ενός σκοτεινού θεσμικού πλαισίου που χτίστηκε πολλούς διαδοχικούς νόμους, που στο στόχαστρο τελικά βάζουν τον «εχθρό – λαό». Κάθε κυβέρνηση προσέθετε και από ένα λιθαράκι ώστε αυτοί οι νόμοι να γίνονται πιο εχθρικοί για τον λαό.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφήνουν εκτός του κάδρου των καυγάδων τους το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. Το έπραξε ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, το έπραξε ξανά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο σχολιασμό της πρότασης δυσπιστίας. Αυτό φαίνεται πως θα κάνουν και στην 3ημερη συζήτηση, από σήμερα έως και την Παρασκευή, στην ολομέλεια της Βουλής. Θα κρύψουν κάτω από το χαλί τις ευθύνες τους για τον θεσμικό βούρκο των παρακολουθήσεων. 

«Η μομφή του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη και διαρκής, αφορά το δυσώδες σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως και το σύνολο των προβλημάτων που συσσωρεύονται στις πλάτες του λαού» αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (επάνω) τονίζοντας πως «η πραγματική μομφή του λαού θα κριθεί με τον αγώνα και με την ψήφο του. Για να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ο ίδιος ο λαός το αντίπαλο δέος στη σήψη και την αντιλαϊκή πολιτική, με ένα ΚΚΕ πιο δυνατό».

Επί της διαδικασίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να τοποθετηθούν αρχικά οι έξι εισηγητές των κομμάτων όπως γίνεται συνήθως, ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έκανε δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ:

Σε ένα πινγκ πονγκ με τη μπάλα στην εξέδρα έχουν μετατρέψει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Είναι χαρακτηριστικό πως για πάνω από δύο ώρες μετά την έναρξη της συζήτηση δεν έχει τοποθετηθεί κανένα άλλο κόμμα πλην της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που αναλώνονται σε ένα καυγά, σε ένα συμψηφισμό επί της ουσίας, για το ποιος έχει τις περισσότερες ευθύνες για τις παρακολουθήσεις αφήνοντας ωστόσο εκτός συζήτησης τις ευθύνες τους για το θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών. Οι Δ. Τζανακόπουλος και Ν. Φίλης από το ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ο επικεφαλής ενός δικτύου παρακολουθήσεων και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ευκολότερες τις παρακολουθήσεις και πως η εταιρεία Intellexa που διακινούσε το predator έγινε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφή του τότε αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Ν. Τόσκα.

«Εδω μέσα δεν είναι μόνο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης λέγοντας ότι όπως πάει η συζήτηση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ θα μιλήσει κοντά στα μεσάνυχτα! Επανέλαβε ότι πρέπει να μιλήσουν πρώτα όλοι οι ομιλητές των κομμάτων και μετά οι υπουργοί. Σε παρέμβασή του τόνισε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την μομφή κατά της κυβέρνησης, την οποία άλλωστε έχει ψηφίσει από την πρώτη στιγμή στους αγώνες των σωματείων και του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα, όμως, συμπλήρωσε, το ΚΚΕ ψηφίζει μομφή και για τον ΣΥΡΙΖΑ για την υποκρισία του. 

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 18:19

*

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ

Θ. Παφίλης: Μομφή σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για το τερατώδες πλαίσιο των υποκλοπών (VIDEO)

ΚΚΕ δαγκωτό και στις εκλογές και στο μαζικό κίνημα

Την υποκρισία και την τεχνητή, παραπλανητική και υποκριτική οξύτητα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε το απόγευμα στη Βουλή. 

Σημείωσε πως το ΚΚΕ θα ψηφίσει την μομφή κατά της κυβέρνησης, την οποία άλλωστε έχει ψηφίσει από την πρώτη στιγμή στους αγώνες των σωματείων και του λαϊκού κινήματος. Παράλληλα, όμως, συμπλήρωσε, το ΚΚΕ ψηφίζει μομφή και για τον ΣΥΡΙΖΑ για την υποκρισία του. 

«Φορτώνει ο ένας στον άλλον διάφορες υποθέσεις παρακολουθήσεων, αλλά κανένας δεν μιλάει για το τερατώδες θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που το έχετε ψηφίσει όλοι μαζί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο με βάση το οποίο παρακολουθούνται οι πάντες και δεν εξαιρείται κανείς».

Κατήγγειλε επίσης, ότι παρότι πρώην διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε τις παρακολουθήσεις στα γραφεία του ΚΚΕ από το 2016, και δήλωσε πως η υπόθεση ξεπερνούσε τις δυνατότητές του, καμία κυβέρνηση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, έκανε κάτι. 

Τέλος, κατήγγειλε την υποκρισία τους στις υποθέσεις διαφθοράς όπως στην περίπτωση Πάτση και Καϊλή, όταν επίσης όλα τα κόμματα ψήφισαν μαζί ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που αναφέρει ότι τα λόμπι είναι συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας. 

Ο λαός βγάζει συμπεράσματα και καταλαβαίνει τη σαπίλα, κατέληξε ο Θ. Παφίλης, σημειώνοντας «ΚΚΕ δαγκωτό, και στις εκλογές και στο μαζικό κίνημα».  

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 21:09

*

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι εγκέφαλος ενός εγκληματικού δικτύου που έστησε ο ίδιος για να παρακολουθεί υπουργούς, πολιτικούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφους με σκοπό να τους έχει στο χέρι και να τους εκβιάζει και έκανε λόγο για «νοοτροπία συμμορίας». 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ζήτησε από τη ΑΔΑΕ επίσημο έλεγχο για να διαλευκανθεί εάν πράγματι έγιναν παρακολουθήσεις για τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρο, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λιακόπουλο, τον πρώην και νυν επικεφαλής της επιτροπής Εξοπλισμών Λάγιο και Αλεξόπουλο και «η απάντηση ήταν έξι στα έξι».

Ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν με παγιδευμένο μήνυμα με κακόβουλο λογισμικό αλλά και με τον παραδοσιακό τρόπο για όσους δεν άνοιγαν το παγιδευμένο μήνυμα. Υποστήριξε ότι το όλο θέμα αποκαλύφθηκε από την επιμονή της ΑΔΑΕ να κάνει έλεγχο. 

Αν και μίλησε 40 λεπτά κάνοντας εκτενή αναφορά στις παρακολουθήσεις, εντούτοις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις και επιτρέπει την παρακολούθηση των πάντων αφού όπως έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων».

902, Τετάρτη 25/01/2023 - 15:44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.