Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Δεξιά πλευρίτιδα και αμφιδέξια συριζίτιδα: Αυξήσεις στα «φθηνά» φάρμακα, υποβάθμιση των τεράστιων ελλείψεων, εκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό ο λαός — Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην αύξηση των τιμών — ΚΚΕ: Οι προτάσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν αμφισβητούν την βασική αιτία για τις ελλείψεις που είναι το φάρμακο - εμπόρευμα

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Κυβέρνηση: Αυξήσεις στα «φθηνά» φάρμακα και υποβάθμιση των τεράστιων ελλείψεων

Επικαλούμενη τον παγκόσμια χαρακτήρα της έλλειψης παραγωγής φαρμάκων, την ενεργειακή κρίση, την έλλειψη πρώτων υλών από Κίνα και Ινδία και την έξαρση των ιώσεων, επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσείσει τις ευθύνες της για το πρόβλημα που έχει προκύψει στη φαρμακευτική αγορά, το οποίο έχει την γενεσιουργό αιτία του στην αξιοποίηση του φαρμάκου ως εμπόρευμα που υπόκειται στους νόμους του κέρδους. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δωρεάν φάρμακο για το λαό σημαίνει σύγκρουση με την πολιτική που όλα τα υποτάσσει στις ανάγκες της αγοράς

Οι προτάσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν αμφισβητούν την βασική αιτία για τις ελλείψεις που είναι το φάρμακο - εμπόρευμα

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ελλείψεις σε φάρμακα και τις προτάσεις των κομμάτων, αναφέρει: 

«Οι προτάσεις τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο την προφανή και βασική αιτία του προβλήματος, που είναι το φάρμακο-εμπόρευμα και η “ελεύθερη” αγορά της ΕΕ, που όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ως “ευαγγέλιο”.

Εδώ και τώρα να απαγορευτούν όλες οι “παράλληλες εξαγωγές” φαρμάκων, να μην τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέα αύξηση τιμών στο όνομα της επάρκειας. Δωρεάν φάρμακο για το λαό, για κάθε ασθενή, την ώρα που το χρειάζεται, σημαίνει σύγκρουση με την πολιτική που όλα τα υποτάσσει στις ανάγκες της αγοράς, ακόμα και την υγεία και τα φάρμακα».

902, Πηγή φωτό : Eurokinissi, Πέμπτη 05/01/2023 - 17:46

 

Πιστός σε αυτήν ακριβώς τη λογική του φαρμάκου - εμπόρευμα, που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, σε σημερινή του συνέντευξη, ανακοίνωσε ότι οι τιμές των «φθηνών» φαρμάκων θα αυξηθούν, γιατί είναι «κοστολογικά ασύμφορα για να παράγονται», μία απόφαση που -όπως ισχυρίστηκε– έχει ληφθεί από το καλοκαίρι και δεν έχει σχέση με την παρούσα έλλειψη φαρμάκων. Εκβιάζοντας ουσιαστικά, ο Θ. Πλεύρης ανέφερε πως φάρμακα με σημερινή τιμή 1,5 ευρώ εάν δεν αυξηθούν, θα σταματήσουν να παράγονται, με αποτέλεσμα να πάμε σε υποκατάστατα αξίας 67 ευρώ.

Για τις ελλείψεις σε αντιπυρετικά, αντιβιώσεις και παιδιατρικά σιρόπια, επισήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε επώνυμες εταιρείες, που μπορούν να αντικατασταθούν από τα γεννόσημα που παράγει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός όσον αφορά τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ, τα οποία λειτουργούν με εγχώρια γεννόσημα, όπως είπε. 

Ο Θ. Πλεύρης για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, επικαλέστηκε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και άλλες χώρες της ΕΕ, εξαιτίας της έξαρσης των ιώσεων, όπως και στη χώρα μας. Επικαλέστηκε το μέτρο της διεύρυνσης της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών, καθώς και τους ελέγχους που έχουν γίνει σε 15 φαρμακαποθήκες για το τρίμηνο αποθεματικό, εκ των οποίων οι δύο τέθηκαν σε αναστολή.

Επανέλαβε τον ισχυρισμό πως η επάρκεια και οι ελλείψεις φαρμάκων δεν σχετίζονται με τις παράλληλες εξαγωγές και διευκρίνισε πως η συνταγογράφηση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη, θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, γεγονός που θα επιφέρει πρόσθετα εμπόδια στους ασθενείς. 

Στην υπολειτουργία της αγοράς λόγω εορτών, εντόπισε το πρόβλημα ο πρόεδρος του ΕΟΦ, λέγοντας ότι σε δέκα περίπου μέρες θα αρχίσει να ομαλοποιείται η κατάσταση στην αγορά.

902, Τετάρτη 04/01/2023 - 18:15, Πηγή φωτό : Eurokinissi

*

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην αύξηση των τιμών στα φάρμακα

Αποκαλυπτική για τη συμφωνία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τοποθέτηση του Ανδρέα Ξάνθου, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τις τιμές ως «αντίδοτο» στις ελλείψεις, ανακοίνωση που δίκαια έχει προκαλέσει αγανάκτηση, ιδιαίτερα την στιγμή που το εργατικό λαϊκό εισόδημα ήδη ροκανίζεται από τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται», δικαιολογώντας την πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του φαρμάκου... ως «φάρμακο» για τις ελλείψεις.

Αυτή η λογική βέβαια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «βαρέλι δίχως πάτο» αφού πάντα θα υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερες τιμές και οι οποίες θα προσελκύουν τις «παράλληλες εξαγωγές», οπότε πάντα θα υπάρχει «ανάγκη» για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και πάντα θα «φουσκώνουν» τα κέρδη των φαρμακοβιομήχανων και φαρμακεμπόρων.

Απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για χιλιάδες οικογένειες με ασθενείς αποτελεί μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για να απαγορευτούν πλήρως και για πάντα οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, η πάλη για φάρμακο δωρεάν για όλο τον λαό σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων». 

902, Πέμπτη 05/01/2023 - 17:07, Πηγή φωτό: Eurokinissi

*

ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό ο λαός μας

Έκθετος στην γρίπη και στον κορονοϊό είναι ο λαός μας, όπως επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Οι κίνδυνοι αυτοί ενισχύονται από την τραγική κατάσταση στα Νοσοκομεία, την διαλυμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις τεράστιες ελλείψεις στα φάρμακα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από 26 Δεκέμβρη έως 1η Γενάρη, καταγράφηκε νέα αύξηση στα κρούσματα γρίπης, καθώς επίσης περισσότερες εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό.

Η διασπορά της γρίπης σημειώνει ρεκόρ τελευταίων χρόνων, με τον αριθμό των γριπωδών συνδρομών (ανεξαρτήτως παθογόνου) ανά 1.000 επισκέψεις να ξεπερνά τον αντίστοιχο αριθμό για την περίοδο 2019-2020 (προ πανδημίας). Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό, ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε ξανά αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 119 νέες διασωληνώσεις και 141 θάνατοι. 

Τα όποια μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς περιορίζονται στους ταξιδιώτες που έρχονται από Κίνα, την ίδια στιγμή που δεν υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα μας. Ο λαός μας βρίσκεται στο «ίδιο έργο θεατής» με τις συστάσεις αυτοπροστασίας να είναι επί της ουσίας το μοναδικό ...μέτρο προστασίας. 

Μετά από έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι καθίσταται υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος τεστ για απευθείας πτήσεις από την Κίνα και θα υπάρχει παρακολούθηση των λυμάτων για πτήσεις από την Κίνα και σε αυτά τα αεροπλάνα, ενώ διατυπώνονται συστάσεις για χρήση μάσκας σε επιβάτες διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα από την Κίνα και γενικότερα σε χώρους αεροδρομίων. Επίσης επαναλαμβάνονται οι συστάσεις για εμβολιασμό ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

902, Πέμπτη 05/01/2023 - 20:39, Πηγή φωτό: Eurokinissi

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.