Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Νέα ΔΕΙΜΟκρατία: Προετοιμασία εδάφους για επικίνδυνες γενικεύσεις στο όνομα της αποτροπής ναζιστικών μορφωμάτων — ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να δεχθούμε ρυθμίσεις για τους όρους συμμετοχής στις εκλογές, που προχωρούν με την πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, για να απαγορευτούν κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ

*

Βλέπε και:

Γιάννης Γκιόκας: Ο θεσμός της μοναρχίας κρίθηκε ιστορικά και πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον λαό — ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν δικομματικό καυγά αφήσανε στο απυρόβλητο το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων — Στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ο έλεγχος της ενημέρωσης — Η γνωμοδότηση Ντογιάκου ενίσχυσε τον αντιδραστικό νόμο της ΝΔ — Ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν υπάρχει (VIDEO)

*

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Προετοιμασία εδάφους για επικίνδυνες γενικεύσεις στο όνομα της αποτροπής ναζιστικών μορφωμάτων

Πηγή: Eurokinissi

Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν την άλλη εβδομάδα, αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για να μη συμμετέχουν στις εκλογές μορφώματα όπως το «κόμμα» Κασιδιάρη, αν και ήδη προετοιμάζει το έδαφος για επικίνδυνες γενικεύσεις. 

Μετά την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό, την σχετική πρόθεση επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Το απολύτως αυτονόητο είναι ότι έχουμε ανθρώπους καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που προσπαθούν με άλλη προβιά να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για να ανακηρύξει ο Αρειος Πάγος υποψήφιο το κόμμα τους. Οφείλει η συντεταγμένη πολιτεία - πάντοτε μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος - να το αποτρέψει», δήλωσε ο Γ. Οικονόμου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν πρόκειται να δεχθούμε ρυθμίσεις για τους όρους συμμετοχής στις εκλογές που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις

Σε σχόλιό του, για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον “κόρφο” του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ».

902, Τρίτη 17/01/2023 - 17:51

 

Πρόσθεσε δε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σ' αυτήν την πρωτοβουλία αναζητώντας «ευρύτερη αποδοχή» στη Βουλή, ωστόσο «δεν είναι κάτι που απαιτεί αυξημένες πλειοψηφίες».

Η κυβέρνηση, με διάφορες «διαρροές» στρώνει το δρόμο για ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν επικίνδυνες γενικεύσεις, ενδεχομένως θα αφήνουν χώρο ακόμη και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων.

Δίνοντας το γενικό περίγραμμα της ρύθμισης, λέει ότι αυτή θα βασιστεί στη διάταξη σύμφωνα με την οποία το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου «εξετάζει αν ένα κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος, ένας έλεγχος που μέχρι τώρα ήταν τυπικός, αλλά με την υπό διαμόρφωση διάταξη θα εξετάζεται αν η πραγματική ηγεσία ή μέλη του κόμματος έχουν καταδικαστεί για αδικήματα», παραπέμποντας την υπόθεση στην Ολομέλεια, που θα παίρνει και την τελική απόφαση.

902, Τρίτη 17/01/2023 - 17:48

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.