Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Κυρκυριάκος: Με ανάπτυξη (για τους ομίλους), αύξηση μισθών (για την πάρτη μας), νέες δουλειές (με φούντες για το κεφάλαιο) — ΚΚΕ: Έχει καταρρεύσει με πάταγο ο μύθος ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων διανέμεται δίκαια στους πολλούς (VIDEO για γερά νεύρα)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έχει καταρρεύσει με πάταγο ο μύθος ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων διανέμεται δίκαια στους πολλούς

Σε ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη (κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει:

«Αν κάτι κατέρρευσε με πάταγο αυτά τα χρόνια, είναι ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και αυτό διαδραματίζεται αυτήν την περίοδο μπροστά στα μάτια του λαού.

Την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός "πληρώνει" τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και "ανταμείβεται" με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν.

Στη δεκαετία που συμπληρώθηκε, από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης και ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης.

Σε κάθε φάση έβγαινε πιο ζημιωμένος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται, αλλά κι επεκτείνεται, όπως συμβαίνει με το κοινό αντεργατικό πλαίσιο για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.

Η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και με βάση αυτό το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις που δίνουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, που θέτουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και που πάνω απ’ όλα αναδεικνύουν ότι για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκπρόσωποι.

Αυτό είναι το διακύβευμα τόσο του καθημερινού αγώνα όσο και των εκλογών και γι’ αυτό χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

902, Δευτέρα 23/01/2023 - 15:02

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αμύθητα κέρδη και ανταγωνιστικότητα για τις επιχειρήσεις, κουπόνια και επιδόματα φτώχειας για τον λαό

Σε όλους τους τόνους και σε όλες τις πτώσεις έκλινε την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για να διαφημίσει το «κοινωνικό» έργο της κυβέρνησης, το οποίο για τον λαό μεταφράζεται στα κουπόνια και τα άλλα ψίχουλα που θα περισσεύουν από τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Επί της ουσίας επανέλαβε τον χρεοκοπημένο μύθο ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη», τη στιγμή που η γενικευμένη ακρίβεια επιβεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς φέρνει φτώχεια στους εργαζόμενους και τεράστια κέρδη στο κεφάλαιο.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναγνώρισε την ακρίβεια ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα λαϊκά νοικοκυριά, αποδίδοντάς την ωστόσο σε εξωγενείς παράγοντες όπως «η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» που επέφερε «τη μεγαλύτερη έκρηξη πληθωρισμού στην παγκόσμια οικονομία». Αφού απέκρυψε επιμελώς μια σειρά άλλες αιτίες όπως η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» και κυρίως η ίδια η καπιταλιστική ανάπτυξη που αύξησε τον πληθωρισμό, διαπίστωσε «αποκλιμάκωση του πληθωρισμού» το τελευταίο διάστημα. 

Στο πλαίσιο αυτό προσπάθησε επίμονα να πείσει για την αποτελεσματικότητα των μέτρων-pass της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «απενεργοποιήσαμε πληθωριστικές βόμβες» με την κοροϊδία του καλαθιού του νοικοκυριού και των υπόλοιπων επιδοτήσεων, που στην πραγματικότητα δεν έφτασαν ποτέ και δεν φτάνουν στο πορτοφόλι των εργαζομένων, καθώς εξαϋλώνονται από την καλπάζουσα ακρίβεια.

Μάλιστα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διαστρεβλώνοντας τις αντιδράσεις του κόσμου, λέγοντας ότι οι πολίτες θεωρούν «καλή προσπάθεια» το καλάθι... το οποίο μάλιστα «προσέφερε διαφάνεια και συγκρισιμότητα τιμών σε βασικά προϊόντα», λες και αυτό ήταν που έλειπε από τον κόσμο...

Όσον αφορά όμως τη μείωση έμμεσων και άμεσων φόρων, αλλά και τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ο πρωθυπουργός, για ακόμα μια φορά, έθεσε ως απαραίτητες και απαρέγκλιτες προϋποθέσεις τη διασφάλιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων για την επίτευξη των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Ταυτόχρονα, πανηγύρισε για τις μειώσεις εργοδοτικών εισφορών και φόρων σε επιχειρήσεις που βοήθησαν στον γνωστό στόχο της ανταγωνιστικότητας.

Έτσι, «ξέκοψε» τη συζήτηση για μείωση των ληστρικών έμμεσων φόρων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και καύσιμα που θα ανακούφιζαν ουσιαστικά τον λαό, γιατί θα στερούνται έσοδα από τα δημόσια ταμεία, ενώ προκατέβαλε ότι θα ήταν αναποτελεσματικό μέτρο.

Σχετικά με την πολυδιαφημισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού, την 1η Απρίλη, ο πρωθυπουργός μίλησε για «σημαντική αύξηση» που όμως «δεν θα υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων». Συντηρώντας δε τις γνωστές αυταπάτες, είπε ότι «όσο πιο ανταγωνιστική οικονομία, τόσο θα μπορούν οι επιχειρήσεις να δίνουν», καλλιεργώντας την άποψη ότι η ένταση της εκμετάλλευσής τους θα τους επιφέρει καλύτερες αποδοχές. Μάλιστα, τη στιγμή που η κυβέρνηση διατηρεί τον επαίσχυντο νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου, μόνο ως φάρσα μπορεί να εκληφθεί η αναφορά του ότι «ενθαρρύνουμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις». 

Αναφορικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, ο Κ. Μητσοτάκης, με προεκλογικό ύφος, ανήγγειλε νέο μισθολόγιο το 2024, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την ψήφο των εργαζομένων στο Δημόσιο, προαναγγέλλοντας όμως επίσης σκληρή αξιολόγηση που θα αφορά φυσικά στην εκπλήρωση των στόχων της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ενώ για τους νέους, το μέλλον που τους επιφυλάσσεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, είναι «κατάρτιση και επανακατάρτιση» για την απόκτηση δεξιοτήτων, «που να τους ετοιμάζουν καλύτερα για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας», αντί για πτυχία με ολοκληρωμένη γνώση και ειδίκευση. Γι’ αυτό άλλωστε διαφήμισε για άλλη μια φορά τα προγράμματα κατάρτισης και σημείωσε τους πόρους που δίνονται σε αυτά και από την ΕΕ «για να καλύπτουμε τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων».

Προκλητική δε, ήταν η επίμονη αναφορά στη σημασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, την ώρα που η πλειοψηφία του λαού δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, υπό το βάρος της ακρίβειας. «Αν μας εμπιστευτεί ο λαός, είναι ζήτημα χρόνου η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αυτό θα σημάνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων.

Όσο για το μέλλον που προδιαγράφεται ο Κυρ. Μητσοτάκης το περιέγραψε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «η πολιτική που εφαρμόζουμε δημιουργεί εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, δημιουργεί πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για να στηρίζουμε τους ευάλωτους». Δηλαδή μέτρα για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ψίχουλα μέσω pass και επιδομάτων για τον λαό και τους εργαζόμενους και... «παροχές σε είδος» από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους...

902, Δευτέρα 23/01/2023 - 15:01, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.