Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Καραθανασόπουλος: Ψευτοδίλημμα το ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ — Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης — Δεν θα αποδεχθούμε ρύθμιση με επικίνδυνες γενικεύσεις που αναπαράγουν την αντιδραστική λογική της ΕΕ περί δύο άκρων — Ο Άρειος Πάγος δεν μπορεί να κρίνει την πολιτική και τη δράση του Κόμματος κάθε φορά (VIDEO)


Βλέπε και: 

Νέα ΔΕΙΜΟκρατία: Προετοιμασία εδάφους για επικίνδυνες γενικεύσεις στο όνομα της αποτροπής ναζιστικών μορφωμάτων — ΚΚΕ: Δεν πρόκειται να δεχθούμε ρυθμίσεις για τους όρους συμμετοχής στις εκλογές, που προχωρούν με την πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, για να απαγορευτούν κομμουνιστικά κόμματα, νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ

*

Γιάννης Γκιόκας: Ο θεσμός της μοναρχίας κρίθηκε ιστορικά και πετάχτηκε στα σκουπίδια από τον λαό — ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν δικομματικό καυγά αφήσανε στο απυρόβλητο το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων — Στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα ο έλεγχος της ενημέρωσης — Η γνωμοδότηση Ντογιάκου ενίσχυσε τον αντιδραστικό νόμο της ΝΔ — Ανεξάρτητη δικαιοσύνη δεν υπάρχει (VIDEO)

*

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης (VIDEO)

Video of Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπυολου στην ΕΡΤ1

Ψευτοδίλημμα χαρακτήρισε το δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1, το πρωί της Τετάρτης 18 Γενάρη.

Σημείωσε πως η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι, είναι σίγουρο πως θα εφαρμόσει το πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και ΟΟΣΑ, πλαίσιο με το οποίο δεν διαφωνεί κανένα από τα αστικά κόμματα. Με αυτή την έννοια, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αντίθετα υπάρχει ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Ο λαός να μην έχει αυταπάτες ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι μέρος της λύσης, αντίθετα, θα είναι παράγοντας επιδείνωσης της θέσης του, υπογράμμισε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως είναι σημαντικό να βγει όσο πιο αδύναμη γίνεται η επόμενη κυβέρνηση και ενισχυμένο το λαϊκό κίνημα, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για τη ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με το «κόμμα» Κασιδιάρη (επάνω σύνδεσμος, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα, σημειώνοντας πως ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που μπορεί με τη δράση του, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές, τα στέκια της νεολαίας να τσακίσει τη δράση των φασιστών. 

Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί ρύθμιση που μπορεί να περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις που αναπαράγουν την αντιδραστική λογική της ΕΕ περί δύο άκρων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα σε μια σειρά χώρες να έχουν απαγορευθεί κομμουνιστικά σύμβολα και η δράση κομμουνιστικών κομμάτων και νεολαιών. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα αποδεχθεί να κρίνει ο Άρειος Πάγος την πολιτική και τη δράση του Κόμματος κάθε φορά. 

902, Τετάρτη 18/01/2023 - 10:06

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.