Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ για να μην πληρώσει ξανά ο λαός — Τεράστιο απεργιακό ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας — Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος (VIDEO - Φωτό)

 

Τεράστιο απεργιακό ποτάμι πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας

Οι χώροι δουλειάς νέκρωσαν και οι εργαζόμενοι απέργησαν και διαδήλωσαν. Μαζί τους αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά...


Πίσω από τα πανό των Συνδικάτων, των Συλλόγων και των μαζικών φορέων διατράνωσαν: Φτάνει πια. Καμία αναμονή. Ξεσηκωμός. Να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ και των Σωματείων εξελίχθηκε σε ένα μεγαλειώδες απεργιακό ποτάμι. Από νωρίς, από τις προσυγκεντρώσεις, το κέντρο γέμισε ασφυκτικά με απεργιακά μπλοκ. Η Πανεπιστημίου πλημμύρισε με κόσμο κατά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Το Σύνταγμα και οι γύρω δρόμοι κατακλύστηκαν κατά την πορεία προς τη Βουλή. Η κεφαλή της πορείας στο «Μ. Βρετάνια», κύκλωνε το Σύνταγμα από την Αμαλίας, την Σουρή (Εθνικός κήπος), τη Φιλελλήνων, την Σταδίου, την Αμερικής και έφτανε φτάνει μέχρι την Πανεπιστημίου στο ύψος του «Τιτάνια». Ο κόσμος συνέχιζε να πλαισιώνει τα απεργιακά μπλοκ και ενώ είχε ξεκινήσει η απεργιακή συγκέντρωση...

Χιλιάδες απεργοί μετέτρεψαν την οργή τους σε δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας.

Απαίτησαν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

Μετέτρεψαν την αγανάκτησή και την οργή τους για όσα βιώνουν, σε αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους «σωτήρες» που υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά τους.

Η σημερινή απεργία και η μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την κλιμάκωση του αγώνα, που θα έχει συνέχεια, με νέες σκληρές αναμετρήσεις με την εργοδοσία και το πολιτική της προσωπικό.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.