Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, γιατί όποιος κοιτάει τη δουλίτσα του χάνει τη δουλειά του!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ούτε ώρα χαμένη μέχρι τη μεγάλη απεργιακή μάχη

Παρασκευή 04/11/2022 - 14:21

Αμείωτη συνεχίζεται η δράση των συνδικάτων, μεταφέροντας παντού το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη, για την οποία έχουν οριστεί ήδη πάνω από 60 απεργιακές συγκεντρώσεις σε πόλεις όλης της χώρας.

Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, παραρτήματα σωματείων, σωματειακές επιτροπές και απεργιακές επιτροπές ρίχνουν κάθε διαθέσιμη δύναμη στη μάχη, για να μην αφήσουν ούτε έναν χώρο δουλειάς που να μη φτάσει το μήνυμα «Όλοι στην απεργία, όλοι στους δρόμους!».

Αντιπροσωπείες τους περιοδεύουν και εξορμούν σε εργοστάσια και εργοτάξια, σε υπηρεσίες και γραφεία, σε λιμάνια και όπου αλλού δουλεύει και ζει η εργατική τάξη της χώρας, συζητώντας μαζί της το διεκδικητικό πλαίσιο, το περιεχόμενο της απεργιακής μάχης, τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν. Το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο αναδεικνύει τα αιτήματα εκείνα που πραγματικά μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας από τη λαίλαπα της ακρίβειας, που φέρνει σε απόγνωση και αδιέξοδο τα λαϊκά νοικοκυριά: Αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, μειώσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας και στις τιμές βασικών αγαθών, να μπει τέρμα στους πλειστηριασμούς, να πάψει να πληρώνει ο λαός τα «σπασμένα» του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της θανάσιμης εμπλοκής της χώρας σ' αυτόν.

Συγκέντρωση το πρωί της Παρασκευής στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Στις 9 Νοέμβρη «κανένα λεωφορείο, τρόλεϊ, τραμ, βαγόνι του Μετρό, του ΗΣΑΠ μην κινηθεί. Κανένα κλειδί και εργαλείο στα αμαξοστάσια και τις τεχνικές βάσεις να μη βγουν από τη θέση τους» τονίζουν εκλεγμένοι στα ΔΣ των Σωματείων στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

«Δεν μπορεί απέναντι σε αυτή την τεράστια επίθεση που δεχόμαστε να απαντήσουμε με τις μηχανές στο ρελαντί και με μορφές κινητοποίησης που δεν βοηθούν και δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση να μας κλέβουν συνεχώς τη ζωή μας. Θα έχουν τεράστια ευθύνη εκείνοι οι συνδικαλιστές που θα οδηγήσουν τα συνδικάτα μας στη λογική των στάσεων εργασίας». Καλούν όλους τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών «στις 9 Νοέμβρη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να γίνουμε μια γροθιά και να πάρουμε στα χέρια μας την επιτυχία της απεργίας. Να δείξουμε τη δύναμή μας. Η συγκέντρωση των Συνδικάτων στα Προπύλαια να είναι ένα μαχητικό ποτάμι διεκδίκησης απέναντι στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις που μας κοροϊδεύουν και θέλουν να μας έχουν χωρίς ΣΣΕ». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Πάτρα: Πάνω από 60 σωματεία καλούν σε απεργιακό ξεσηκωμό

 

Από περιοδεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και στην Πάτρα η δράση των συνδικάτων. Δεκάδες απεργιακές επιτροπές έχουν στηθεί σε εργοστάσια, εργοτάξια και επιχειρήσεις προετοιμάζοντας την απεργία και τη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλα τα εργοτάξια, με τον αντιπρόεδρό του, Νίκο Σαράντη, να τονίζει: «Την Τετάρτη δεν θα βαρέσει σκεπάρνι πουθενά, οι απεργιακές επιτροπές στα εργοτάξια του κλάδου προετοιμάζονται πυρετωδώς για την περιφρούρηση της απεργίας και την οργανωμένη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση. Σε όποιο εργοτάξιο και οικοδομή κι αν πάμε σταματά αμέσως η δουλειά και όλοι μαζεύονται γύρω από το συνδικάτο μας, ρωτάνε, ακούνε προσεκτικά, οργίζονται. Η καθημερινή μας συζήτηση με τους συναδέλφους μας δείχνει ότι η αγανάκτηση και οργή που υπάρχει μπορεί τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας».

Το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχει σταματήσει τις ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς. «Τα μηνύματα για την Τετάρτη είναι αισιόδοξα, ιδιαίτερα από μεγάλα εργοστάσια στη ζυθοποιία, το γάλα, τα τυποποιημένα τρόφιμα» σημειώνει ο πρόεδρος, Γιώργος Σταθόπουλος. Και προσθέτει: «Όσα εμπόδια κι αν βάζουν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στα επιχειρησιακά συνδικάτα του κλάδου θα πέσουν στο κενό. Τα "ψωμιά τους" τα έφαγαν αυτοί και όχι η απεργία. Ελπίδα σ' αυτούς τους χώρους είναι οι απεργιακές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί με πρωτοπόρους εργάτες και με μέλη του ΔΣ του συνδικάτου μας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη, συζητούν με συναδέλφους, ετοιμάζουν τις απεργιακές φρουρές στα εργοστάσια». Προσθέτει ότι «τις επόμενες μέρες το συνδικάτο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με ανακοίνωση μεταφρασμένη σε διάφορες γλώσσες, θα περιοδεύσει στα φραουλοχώραφα της Δυτικής Αχαΐας και θα συζητήσει με εκατοντάδες εργάτες γης για την απεργία».

Απεργιακές προσυγκεντρώσεις έχουν ορίσει τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Πατρέων (9.30 π.μ., έξω από το Δημαρχείο) και οι Διανομείς - Ντελιβεράδες (10 π.μ. πλατεία Γεωργίου).

Από περιοδεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας

Μόνη λύση είναι ο αγώνας, όλοι στην απεργία στις 9 Νοέμβρη τονίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε ανακοίνωσή του αναδεικνύει τις εργασιακές συνθήκες, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στον Σύνδεσμο, στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το σωματείο σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλουν, «κλήθηκαν από τους ανθρώπους του εργολάβου να υπογράψουν έντυπο που φέρει τον τίτλο "Βεβαίωση - δήλωση εργοδότη για συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου". Τι κι αν κάποιοι από αυτούς είχαν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου!». Προσθέτει ότι «υπήρξαν έγγραφα "οικειοθελούς αποχώρησης" κατατεθειμένα στο "ΕΡΓΑΝΗ" από τον Ιούλη, για τα οποία ουδέποτε είχαν ενημερωθεί και πολύ περισσότερο ουδέποτε είχαν υπογράψει! Ταυτόχρονα με έκπληξη διαπίστωσαν ότι λίγες ημέρες πριν την "οικειοθελή τους αποχώρηση", τους είχε γίνει πρόσληψη από άλλη εργολαβική εταιρεία με παρόμοια επωνυμία με εκείνη του γνωστού τους εργοδότη, για την οποία, όπως καταγγέλλουν, επίσης δεν είχαν ενημερωθεί ούτε είχαν υπογράψει».

Διήμερη περιοδεία σε εργοστάσια του κλάδου Τροφίμων - Ποτών πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων Ν. Φθιώτιδας στο πλαίσιο της προσπάθειας να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Από τη Λαμία

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων για το ζήτημα του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού. Τόνισαν ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση τη μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Από την κινητοποίηση στο Ηράκλειο

«Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι», τονίζει ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και καλεί στην απεργία. «Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί “Φτάνει πια”. Ως ερευνητές επιστήμονες αρνούμαστε η τεχνογνωσία και η επιστήμη μας να αξιοποιείται για να διευκολύνει τους πολεμικούς σχεδιασμούς, αλλά και τις παρακολουθήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς», σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, με μπροστάρηδες τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς! Γιατί δεν είναι σύγχρονο και ρεαλιστικό να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο», αναφέρει το Σωματείο Συμβασιούχων Ερευνητών και Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πατρών και των Ερευνητικών Κέντρων, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων ενάντια στην ακρίβεια, απαιτώντας ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα φτηνά, καθώς και γενναίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Το Σάββατο θα γίνουν κινητοποιήσεις στην Πετρούπολη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώ (θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο), και στους Αγίους Αναργύρους, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στην Ελευσίνα προχωρούν σε εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ, στη Λυκόβρυση - Πεύκη σε συγκέντρωση στην Πεύκη, στην πλατεία Σοφούλη, και στα Μελίσσια πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους, με το ραντεβού να δίνεται στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Άνω Μελίσσια).

Δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Για την Αθήνα οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 9.45 π.μ., ενώ για τη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ. τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μισθωτών Τεχνικών και της Βιομηχανίας στην πλατεία Άθωνος, το ΣΕΤΕΠΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και η Ένωση Λογιστών στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους, το ΣΕΤΗΠ στον ΟΤΕ της Καρόλου Ντηλ και στις 9.45 π.μ. τα σωματεία του Δημοσίου στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Από τις γειτονιές της Αττικής δρομολογούνται λεωφορεία την ημέρα της απεργίας. Μέχρι στιγμής από τις εξής περιοχές: Κόκκινος Μύλος: Στις 9 π.μ. από Τριγωνική Πλατεία. Μενίδι: Στις 8.45 π.μ. από πλατεία Καράβου. Ολυμπιακό Χωριό: Στις 8.30 π.μ. από Κακλαμανάκη 21.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν ως εξής:

  • Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη
  • Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20)
  • Αγρίνιο, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Αίγιο, στις 10.30 π.μ., στην Τρίγωνη Πλατεία
  • Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
  • Αλιβέρι, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
  • Αμαλιάδα, στις 9.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.
  • Άμφισσα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού
  • Άργος, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου
  • Άρτα, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου
  • Βόλος, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
  • Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Γιαννιτσά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)
  • Γρεβενά, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Δράμα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Έδεσσα, στις 10.30 π.μ., στους Μικρούς Καταρράκτες
  • Ελασσόνα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία 
  • Ελευσίνα, στις 10.30 π.μ., Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου
  • Ζάκυνθος, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
  • Ηγουμενίτσα, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημαρχείου
  • Ηράκλειο, στις 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας
  • Θάσος, στις 10.30 π.μ. στον Πλάτανο στον Λιμένα
  • Θήβα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Ικαρία, στις 11 π.μ., στον Εύδηλο
  • Ιστιαία, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Καβάλα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη
  • Καλαμάτα, στις 10 π.μ., στην πλ. 23ης Μαρτίου
  • Καλλονή (Λέσβος), στις 11 π.μ. στη διασταύρωση για το Κέντρο Υγείας Καλλονής και τη Σκ. Καλλονής
  • Καρδίτσα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία
  • Κάρυστος, 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Καστοριά, στις 10.30 π.μ., έναντι παλιάς Νομαρχίας
  • Κατερίνη, στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας 
  • Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
  • Κεφαλονιά, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
  • Κιλκίς, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης
  • Κοζάνη, στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο
  • Κομοτηνή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κορωπί, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Κως, στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας
  • Λαμία, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Λευκάδα, στις 10.30 π.μ. στην πλ. Αγίου Μηνά
  • Λήμνος, στις 10 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας
  • Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Μαντούδι, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Μυτιλήνη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς
  • Μεσολόγγι, στις 12 μ. στο προαύλιο του Νοσοκομείου
  • Νάξος, στις 11 π.μ. στην πλατεία παλιού Δημαρχείου
  • Νάουσα, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Ναύπακτος, στις 10 π.μ. στην πλατεία Λιμανιού
  • Πολύγυρος, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
  • Πρέβεζα, στις 10.30 πρώην ΚΤΕΛ
  • Πύργος, στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Ρόδος, στις 11 π.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο
  • Σάμος, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ
  • Σέρρες, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Σκόπελος, στις 10.30 π.μ. στην παραλία
  • Σπάρτη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Τρίκαλα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Τρίπολη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού
  • Τύρναβος, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Φάρσαλα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Φλώρινα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
  • Χανιά, στις 10 π.μ., στη Δημοτική Αγορά
  • Χίος, στις 11 π.μ., στην πλατεία Βουνακίου

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.