Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τζορτζ Τσούνης: Ελλάδα και Τουρκία είναι «σεβαστοί σύμμαχοι» — ΚΚΕ: Επικίνδυνες διευθετήσεις χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Ελλάδα και Τουρκία είναι «σεβαστοί σύμμαχοι», πρέπει να «επιλύσουν» τις «διαφορές» τους

Τουρκία και Ελλάδα είναι και «οι δύο πολύ σεβαστοί σύμμαχοι και πολύ σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ», έσπευσε να τονίσει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ακολουθώντας την γραμμή «βρείτε τα», που σπρώχνει σε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για χάρη της ΝΑΤΟικής συνοχής. 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Οι ΗΠΑ σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής

Σε σχόλιό του για την συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:

«Οι γενικές αναφορές του -ελληνικής καταγωγής- πρέσβη των ΗΠΑ σε "διαφορές που πρέπει να επιλυθούν" και κυρίως η επισήμανση ότι "Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν σεβαστούς συμμάχους των ΗΠΑ και σημαντικά μέλη του ΝΑΤΟ", παραπέμπουν στη γνωστή στάση "Πόντιου Πιλάτου" και στην πάγια τακτική των ΗΠΑ που σπρώχνει σε επικίνδυνες διευθετήσεις χάριν της ΝΑΤΟϊκής συνοχής».

902

 

Χαρακτήρισε ως «πρωτεύουσα αρχή» το ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει «να συζητήσουν και να επιλύσουν τις διαφορές τους διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Αφού αναγνώρισε ότι η ρητορική που καταγράφεται «κανείς δεν θεωρεί ότι είναι εποικοδομητική», πρόσθεσε πως «το μοναδικό που θα φέρει αποτέλεσμα είναι να συζητήσετε και να επιλύσετε τις διαφορές διπλωματικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Διαβιβάζουμε σταθερά σε Ελλάδα και Τουρκία να κάνουν αυτό ακριβώς, επειδή ξέρω ότι και η Ελλάδα και η Τουρκία επιδιώκουν ειρήνη». 

«Υπάρχουν μεν διαφορές σε πάρα πολλές σχέσεις», ανέφερε ακόμη, βαφτίζοντας «διαφορές» τις απαράδεκτες τουρκικές αξιώσεις, αλλά όπως είπε, «πιστεύουμε σθεναρά ότι και οι δύο νατοϊκοί σύμμαχοί μας, πρέπει να επιλύσουν τις διαφορές τους με τη διπλωματία».

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα είναι μόνη της σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση, επί της ουσίας το επιβεβαίωσε, λέγοντας: «Ο Ελληνικός στρατός είναι ικανός να προστατεύσει την πατρίδα. Όμως, ως πρέσβης των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ θα εργαστούν ακούραστα για την ειρήνη». 

Καταλήγοντας, δήλωσε ότι «εδώ στην Αθήνα μέλημα μου είναι διασφαλίσω τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και παραγωγική». Στο πλαίσιο αυτό, της διασφάλισης σχέσεων «παραγωγικών» για τις ΗΠΑ έσπευσε να επισημάνει και το «εξαιρετικό έργο» της κυβέρνησης Μπάιντεν «για να ενώσει την Ευρώπη... να αντισταθεί σε αυτό που κάνει η Ρωσία και ταυτόχρονα να περιορίσει το πρόβλημα». Επέμεινε μάλιστα να αποδίδει στον Αμερικανό πρόεδρο «μεγάλη διπλωματική επιδεξιότητα» ώστε «να μην επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε πιθανό παγκόσμιο πόλεμο» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα απέτυχε να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ και τις διατλαντικές σχέσεις.

902, Πηγή φωτό: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.