Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

9 Νοέμβρη: ΠΑΜΕ απεργία για να μην παγώσουμε οι πολλοί και να σκάσουνε οι λίγοι! (SPOT)

 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι στην απεργία, όλοι στις συγκεντρώσεις - Καμία αναμονή (ΦΩΤΟ)

Τρίτη 01/11/2022 - 23:00

Με αμείωτους ρυθμούς Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα εξορμούν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, διαδίδοντας παντού το κάλεσμα: «Όλοι στην απεργία - Όλοι στις συγκεντρώσεις - Στις 9 Νοέμβρη να "βουλιάξουν" οι δρόμοι σε κάθε πόλη».


Δεν υπάρχει μέρα που να περνά χωρίς κάποια δράση. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμιά ανοχή στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, να μην περιμένουν επίδοξους «σωτήρες» που τάχα βγάζουν «λαγούς από τα καπέλα». Να δείξουν πίστη στη δύναμη της συλλογικής οργάνωσής τους, στο να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της ζωής τους και μαζί με τα συνδικάτα τους σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό να βάλουν στο επίκεντρο της ταξικής πάλης τις ανάγκες τους, να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή ΣΣΕ, προστασία του εισοδήματος, κανένας πλειστηριασμός, κανένα κόψιμο ρεύματος λαϊκής κατοικίας, άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η συλλογική δράση τους μπορεί να μετατρέψει την πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη σε μια μεγαλειώδη απαρχή νέων, πιο μαζικών, πιο δυναμικών αγώνων.

Κινητοποιήσεις στην Αττική

Από την κινητοποίηση των μαζικών φορέων στη ΔΕΗ Γαλατσίου

Στην Αττική συνδικάτα και φορείς εξακολουθούν να κάνουν πολύμορφες παρεμβάσεις. Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, Σωματεία της Αττικής στις 6 μ.μ. προχωρούν σε οχτώ ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε γραφεία εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. «Ρεύμα φθηνό για όλο τον λαό. Δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων», είναι το μήνυμα που στέλνουν με την πρωτοβουλία τους, μπροστά στον χειμώνα, απαιτώντας μέτρα ενάντια στην ενεργειακή φτώχεια.

  • Την Πέμπτη 3 Νοέμβρη

Σωματεία και φορείς του 5ου - 6ου διαμερίσματος της Αθήνας, στις 6.30 το απόγευμα, διοργανώνουν πικετοφορία από την πλατεία Αμερικής.

Στο Ίλιον, Σωματεία και φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης

  • Την Παρασκευή 4 Νοέμβρη

Η Επιτροπή κατά της ακρίβειας σωματείων και φορέων Ηλιούπολης διοργανώνει πικετοφορία στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κανάρια με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της πόλης. 

  • Το Σάββατο 5 Νοέμβρη

Στην Πετρούπολη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Ηρώ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Στους Αγίους Αναργύρους θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Χαϊδάρι συγκέντρωση στο Αίθριο στις 10.30 π.μ

Στην Ελευσίνα, Σωματεία και μαζικοί φορείς πραγματοποιούν μαζικές εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ.

Στην Πεύκη, Σωματεία και φορείς της περιοχής Λυκόβρυσης - Πεύκης πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Πεύκη, στην πλατεία Σοφούλη.

Στα Μελίσσια, η Επιτροπή κατά της Ακρίβειας δήμου Πεντέλης καλεί τους κατοίκους σε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ανω Μελίσσια).

Στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, τα συνδικάτα οργανώνουν στοχευμένες παρεμβάσεις για την ακρίβεια και τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς, με εξειδικευμένο υλικό, μέσα από το οποίο θα προβάλλεται το πλαίσιο πάλης:

Την Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., δράσεις σε σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα σε: «Γαλαξίας» στην οδό Τρίτση, Εύοσμος. «Lidl» στην οδό Καραολή και Δημητρίου, Εύοσμος. «Σκλαβενίτης» στο Κορδελιό. «Lidl» στα Μετέωρα Πολίχνης. «ΑΒ Βασιλόπουλος» στα Πεύκα. «Μασούτης» στην οδό Βενιζέλου, Αμπελόκηποι. «Μασούτης» στην οδό Παπανδρέου, Αμπελόκηποι. «Grand Mασούτης» στην αερογέφυρα Σταυρούπολης. «Σκλαβενίτης» στην Ευκαρπία. «Ελληνικά Μάρκετ» στην Πολίχνη. «Lidl» σε Διαβατά, Σίνδο και Κουφάλια. «Discount» στον Αγιο Αθανάσιο. Στις παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ για την προπαγάνδιση της απεργίας καλούν και οι Σύλλογοι Γυναικών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 3/11, μαζική εξόρμηση στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου για τα εργατικά «ατυχήματα» από τα σωματεία: Εργαζομένων Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου, Χημικής Βιομηχανίας.

Το Σάββατο 5/11 από το πρωί μαζική παρέμβαση - εξόρμηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης στα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης για την απεργία με αφορμή τη συζήτηση για μείωση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων λόγω του ενεργειακού κόστους.

Τα σωματεία της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν προσυγκεντρώσεις προκειμένου να κατευθυνθούν συγκροτημένα στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση:

Τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μισθωτών Τεχνικών στην πλατεία Άθωνος στις 10 π.μ. Στον ίδιο χώρο έχουν ορίσει προσυγκέντρωση και τα σωματεία της Βιομηχανίας: Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Τύπου - Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, Ιματισμού - Δέρματος - Κλωστοϋφαντουργίας - Υποδηματοποιίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Χημικής Βιομηχανίας, Φαρμάκου - Καλλυντικού.

Το ΣΕΤΕΠΕ, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και η Ένωση Λογιστών στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 10 π.μ.

Το ΣΕΤΗΠ, στις 10 π.μ., στον ΟΤΕ της Καρόλου Ντηλ.

Τα σωματεία του Δημοσίου, στις 9.45 π.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη Λάρισα

Από την σύσκεψη του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων Ποτών Λάρισας

Στην Λάρισα, την απόφαση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη, πήραν οι εποχικοί εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις επεξεργασίας γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων και ιδιαίτερα της ΕΛΒΑΚ ΑΕ, συμμετέχοντας στη σύσκεψη που οργάνωσε το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Λάρισας.

Στη σύσκεψη που έγινε, ο Κλεάνθης Καλιάμπας, πρόεδρος του Συνδικάτου, αναφέρθηκε στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους και να μπουν δυναμικά στον αγώνα, υπενθυμίζοντας ότι και πέρσι μέσα από τους αγώνες τους και τις παρεμβάσεις του συνδικάτου και της Ομοσπονδίας, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα τους. 

Στα Γιάννενα

Από τις περιοδείες του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων σε γιαπιά της πόλης

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης περιοδεία σε γιαπιά της πόλης, μπροστά στην απεργία στις 9 Νοέμβρη όπου συζήτησαν με δεκάδες συναδέλφους, ενημέρωσαν και συζήτησαν για το περιεχόμενο της απεργίας.

Ο Βασίλης Ντακαλέτσης, αντιπρόεδρος του συνδικάτου, τόνισε την ανάγκη ώστε οι οικοδόμοι να βρεθούν ξανά στο δρόμο του αγώνα, για να μην παγώσει καμιά οικογένεια οικοδόμου αυτόν τον χειμώνα.

Σχεδόν σε όλες τις συζητήσεις απασχόλησε το ότι ενώ υπάρχει πολύ δουλειά αυτή την περίοδο, ωστόσο για τους εργαζόμενους δεν μένει τίποτα στην τσέπη τους.

Επεσήμανε ότι η μεγάλη κατάκτηση που είχαμε φέτος με την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ ήρθε μετά από τους αγώνες και τις απεργίες του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια.

Τις επόμενες μέρες το Συνδικάτο θα συνεχίσει με περιοδείες, για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας, για να μην μείνει ούτε ένας οικοδόμος στα Γιάννενα που δεν θα δώσει τη μάχη μαζί με το Συνδικάτο του και δεν θα λείπει από την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 9 Νοέμβρη στις 10:30 π.μ.

Σε άλλες πόλεις

Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη, σωματεία και φορείς του Κιλκίς προχωρούν σε συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.

Την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, στις 9 π.μ.

Την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στις Σέρρες, εργατικά σωματεία και φορείς διοργανώνουν πικετοφορία ενάντια στην ακρίβεια στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Την Παρασκευή 4 Νοέμβρη, στην Καβάλα θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης ενάντια στην ακρίβεια.

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στη Δράμα, τα σωματεία της πόλης προχωρούν σε εξορμήσεις, στις 11 π.μ. σε σούπερ μάρκετ της πόλης.

Στην Ηλεία

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στον Πύργο

Κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη, με ταυτόχρονη διεκδίκηση μέτρων ενάντια στην ακρίβεια, απεύθυναν εργατικά σωματεία και λαϊκοί φορείς της Ηλείας, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι απαίτησαν φθηνά καύσιμα, ρεύμα, τρόφιμα για τους εργαζόμενους και όλο το λαό, ενώ σε μια συμβολική κίνηση μπροστά από το Δημαρχείο απαίτησαν μειωμένα τέλη για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παράλληλα ζήτησαν να υπογραφούν ΣΣΕ, ενώ στο χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Στέλλα Αναστασίου, κάλεσε να «νεκρώσει» κάθε χώρος δουλειάς την ημέρα της απεργίας.

Στο μεταξύ, σύσκεψη για την επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, καλώντας σε συμμετοχή τα εργατικά σωματεία και τους λαϊκούς φορείς της περιοχής.

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των φορέων της Αθήνας για την απεργιακή συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια θα είναι στις 9.45 π.μ. ενώ οι απεργιακές συγκεντρώσει που έχουν οριστεί μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

  • Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη, στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου
  • Πειραιάς, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη
  • Πάτρα, στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Κολοκοτρώνη 20)
  • Αγρίνιο, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Αίγιο, στις 10.30 π.μ., στην Τρίγωνη Πλατεία
  • Αλεξανδρούπολη, στις 10.30 π.μ., μπροστά στο Δημαρχείο
  • Αλιβέρι, στις 10.30 π.μ., στο Άγαλμα Λιγνιτωρύχου
  • Αμαλιάδα, στις 9.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο.
  • Άμφισσα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Λαού
  • Άργος, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Αγ. Πέτρου
  • Άρτα, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου
  • Βόλος, στις 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου
  • Γιάννενα, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Γιαννιτσά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)
  • Γρεβενά, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Δράμα, στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Έδεσσα, στις 10.30 π.μ., στους Μικροί Καταρράκτες
  • Ελευσίνα, στις 10.30 π.μ., Νικολαΐδου και Ηρώων Πολυτεχνείου
  • Ζάκυνθος, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Αγίου Μάρκου
  • Ηγουμενίτσα, στις 10 π.μ. στην πλ. Δημαρχείου
  • Ηράκλειο, στις 10 π.μ., στην πλ. Ελευθερίας
  • Θήβα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Ικαρία, στις 11 π.μ., στον Εύδηλο
  • Ιστιαία, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Καβάλα, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη
  • Καλαμάτα, στις 10 π.μ., στην πλ. 23ης Μαρτίου
  • Καρδίτσα, στις 12 μ., στην κεντρική πλατεία
  • Καστοριά, στις 10.30 π.μ., έναντι παλιάς Νομαρχίας
  • Κατερίνη, στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας 
  • Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο
  • Κεφαλονιά, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου
  • Κιλκίς, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ειρήνης
  • Κοζάνη, στις 10.30 π.μ. στον πεζόδρομο
  • Κομοτηνή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Κορωπί, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λαμία, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Λάρισα, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Λευκάδα, στις 10.30 π.μ. στην πλ. Αγίου Μηνά
  • Λήμνος, στις 10 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας
  • Λιβαδειά, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης
  • Μυτιλήνη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς
  • Μαντούδι, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Νάουσα, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Πολύγυρος, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου
  • Πρέβεζα, στις 10.30 πρώην ΚΤΕΛ
  • Πύργος, στις 11.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία
  • Ρόδος, στις 11 π.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο
  • Σάμος, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ
  • Σέρρες, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  • Σπάρτη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Τρίκαλα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Τρίπολη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Πετρινού
  • Φλώρινα, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία
  • Χαλκίδα, στις 10.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
  • Χανιά, στις 10 π.μ., στη Δημοτική Αγορά
  • Χίος, στις 11 π.μ., στην πλατεία Βουνακίου

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.