Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

STUDIO new star art cinema με Μουσικές Τρίτες: 5 σπουδαίες ταινίες συνοδεία Ζωντανής Μουσικής — Τσάρλι Τσάπλιν, Το Χαμίνι (1/11) — Ερνστ Λούμπιτς, Οι Κόρες του Kohlhiesels (8/11) — Τζων Κρόμγουελ, Ο Ένας Για Τον Άλλον (22/11) — Μπάστερ Κήτον, Ο Στρατηγός (15/11) — Τσάρλι Τσάπλιν, Τα φώτα Της Πόλης (29/11) — Βιογραφικά καλλιτεχνών — Όλο το Πρόγραμμα 3-10/11/2022

"The Kid" του Τσάρλι Τσάπλιν 01/11 με Συνοδεία Ζωντανής Μουσικής στο STUDIO new star art cinema

Σας καλούμε αυτήν την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 20:00 σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Το αριστούργημα του 1921 "The Kid" του Τσάρλι Τσάπλιν, συνοδεία ζωντανής μουσικής από τρεις αριστουργηματικούς μουσικούς που θα σας ταξιδέψουν ηχητικά μέσα στις εικόνες και θα σας κάνουν να δείτε την ταινία με άλλη οπτική.

Με το βιολί και το πιάνο να "ζωγραφίζουν" με τη συνεργασία κρουστών ήχων να δίνουν πινελιές και χρώματα στις εντάσεις της ταινίας, η εικόνα και ο ήχος παντρεύονται μοναδικά, σε μία σύντμηση του παλαιού με το νέο, δημιουργώντας ένα νέο μοτίβο.

The Kid (Το Χαμίνι)

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΤΣΑΠΛΙΝ

Ερμηνεύουν: Ζήσιμος Σουλκούκης (Βιολί), Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο),

Γιάννης Μαλλιαρουδάκης (κρουστά)

Τρίτη 01/11/2022 στις 20.00

Γενική είσοδος 7 ευρώ

Διάρκεια: 68 λεπτά

Μια βουβή, συναισθηματική κωμωδία του πρώιμου κινηματογράφου, από τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Η πρώτη δική του ταινία με μήκος μεγαλύτερο της ώρας.

Η πιο συγκινητική ταινία του Δημιουργού

*

The Kid (Το Χαμίνι) (1921)

Σκηνοθεσία: Charlie Chaplin

Σενάριο: Charlie Chaplin

Πρωταγωνιστούν: Charlie Chaplin, Jackie Coogan, Edna Purviance

Φωτογραφία: R. H. Totheroh

Παραγωγή: Charles Chaplin Productions

Η ταινία ξεκινά με το μότο: «Μια κωμωδία με ένα χαμόγελο, και ίσως και μ’ ένα δάκρυ» και αυτό συνοψίζει το ύφος της ταινίας η οποία είναι κωμωδία, επενδυμένη με τα απαραίτητα γκαγκ εκείνου του καιρού, όμως και με συναισθηματικές καταστάσεις καθώς στο κέντρο βρίσκεται η φτώχεια και η αγάπη για ένα μικρό παιδί. Ο Τσάπλιν βρίσκει μια δυνατή συνταγή και χτίζει έξυπνα μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση. Η ταινία διατηρεί πολλά στοιχεία

από την προσωπική ζωή του Τσάπλιν. Ο χαμός του παιδιού του, το διαζύγιο του και τα φτωχικά του χρόνια παρουσιάζονται στο φιλμ. Tον μικρό Τζάκι Κούγκαν (Jackie Coogan) τον ανακάλυψε σε ένα μιούζικ χολ, όπου εμφανίζονταν ένας γνωστός του χορευτής. Μόλις ο χορευτής τελείωσε, του σύστησε τον μικρό του γιό. Ο μεγάλος ηθοποιός εντυπωσιάστηκε με το απαράμιλλο ταλέντο του μικρού και τον πήρε στην ταινία. Επίσης, «το χαμίνι» είναι εμφανώς επηρεασμένο από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ηθοποιού. Το δωμάτιο στο οποίο μένει ο αλητάκος με το παιδάκι μοιάζει με εκείνο που έμενε με τη μητέρα του.

Ακολουθήστε το STUDIO στις παρακάτω σελίδες:
-https://www.newstarartcinema.gr/

-https://www.facebook.com/studiioartcinema

-https://www.instagram.com/studionewstarartcinema/

*

Τσάρλι Τσάπλιν (1900-1989) ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Τσάρλι Τσάπλιν (16 Απριλίου 1889 − 25 Δεκεμβρίου 1977), γνωστός στην Ελλάδα και με το προσωνύμιο «Σαρλό», ήταν Άγγλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και συνθέτης, του οποίου η φήμη ανήλθε κατά τη διάρκεια της εποχής του βουβού κινηματογράφου.

Μεγαλούργησε στις πρώτες δεκαετίες του Χόλιγουντ. Είναι χρονικά η πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης, κυρίως μέσω του χαρακτήρα «Σαρλό» που ενσάρκωνε στις πρώτες ταινίες του.

Ο ίδιος όχι μόνο πρωταγωνιστούσε, αλλά ήταν επίσης ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και συνθέτης της μουσικής των ταινιών του.

Η παγκόσμια καταξίωση ήρθε μέσα από τις μεγάλου μήκους ταινίες του, όπως οι Μοντέρνοι καιροί, Ο μεγάλος δικτάτωρ, Τα φώτα της πόλης, Ο κύριος Βερντού και άλλες, που τον κατέταξαν ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς της έβδομης τέχνης. Ταξίδεψε στην Αμερική μόνο μια φορά, το 1972, προκειμένου να παραλάβει το ειδικό Τιμητικό Όσκαρ για τη συνεισφορά του στην έβδομη τέχνη, κερδίζοντας το μεγαλύτερο σε διάρκεια χειροκρότημα της ιστορίας των βραβείων.

Το 1995 σε μία παγκόσμια μελέτη σε κριτικούς κινηματογράφου, ο Τσάπλιν ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ηθοποιός στην ιστορία-του κινηματογράφου.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον έχει κατατάξει δέκατο στη λίστα με τους 25 μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών.

*

Βιογραφικά Καλλιτεχνών - Μουσικών

Ζήσιμος Σουλκούκης

Πήρε τα πρώτα του μαθήματα στο βιολί από τον πατέρα του σε ηλικία τεσσάρων ετών. Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του υπό την επίβλεψη του πατέρα του και το 1995 εισήχθη στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη βιολιού του σολίστ Τάτση Αποστολίδη όπου κάτω από την επιμέλειά του ακολούθησε και τις τάξεις της μουσικής δωματίου και της μαθητικής ορχήστρας. Επίσης έλαβε πολλά βραβεία στη μουσική δωματίου στις τάξεις των Τάτση Αποστολίδη και Άρη Γαρουφαλή. Υπήρξε επιπλέον μαθητής των Σοφοκλή Πολίτη και Βασίλη Παππά στην τάξη του βιολιού.

Αποφοίτησε απ’ το Ωδείο Αθηνών ως διπλωματούχος με Άριστα Παμψηφεί και Ά Βραβείο. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στην “ Accademia Musicale Chigiana” (corsi di perfezionamento musicale) στη τάξη του διακεκριμένου σολίστ Salvatore Accardo , όπως επίσης και masterclass με τον Grigory Zhislin. Την περίοδο αυτή ακολούθησαν πολλά ρεσιτάλ στην Ιταλία, Αλβανία, Αγγλία, Γερμανία και Ελλάδα με την αδερφή του και πιανίστα Τζένη Σουλκούκη. Στην Ιταλία παρακολούθησε επίσης σεμινάρια από τους Boris Belkin και Giuliano Carmignola.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα υπήρξε μέλος των μουσικών συνόλων της ΕΛΣ και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Έχει συμπράξει με πολλούς καλλιτέχνες σε πολλά είδη μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με την ιδιότητα και του μουσικού παραγωγού έχει πραγματοποιήσει πολλές παραγωγές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με ιδιαίτερη επιτυχία όπως Θεσσαλονίκη ,Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Αίγιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Λάρισα, Ρόδο κ.α., προσκαλώντας σε σύμπραξη σημαντικούς καλλιτέχνες.

 

Τζένη-Τζοάννα Σουλκούκη

Γεννήθηκε το 1983 από γονείς μουσικούς. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου πέντε ετών και έδωσε την πρώτη της συναυλία σε ηλικία 6 ετών. To 1994 γράφεται στο Ωδείο Αθηνών στη μέση σχολή πιάνου, με την καθηγήτρια Λουκία Φιλιππόνη, αποσπώντας βραβεία διάκρισης σε κάθε έτος φοίτησής της, συνεχίζει τις σπουδές της στην ανωτέρα σχολή στην τάξη του κ. Άρη Γαρουφαλή και το 2001 παίρνει μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Φίλωνας», από τον οποίο αποσπά το Α’ βραβείο. Υπό τη διδασκαλία του καθηγητή Άρη Γαρουφαλή, αποφοιτά το 2006 από το Ωδείο Αθηνών, με δίπλωμα, βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.

Το 2006, μαζί τον σολίστα βιολιστή Jonian-Ilia Kadesha, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Βιέννη στο διαγωνισμό Eurovision για νέους σολίστες. Υπήρξε συνοδός πιάνου στο Ωδείο Αθηνών για 5 χρόνια και πιανίστα της χορωδίας των Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Αθηνών, «Musica» και της χορωδίας «La Familia».

Έχει λάβει μέρος σε εκατοντάδες συναυλίες μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, διαγωνισμούς, σεμινάρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Αλβανία, Αυστρία, Λετονία, Ιταλία, Ρωσία, Κίνα και τη Νότιο Αφρική, είτε με την ιδιότητα της σολίστ είτε ως συνοδός πιάνου.

Από το 2010-2019 ήταν πιανίστα της χορωδίας «Rosarte» (4 χρυσά μετάλλια στα World Choir Games, Αυστρία 2008, Λετονία 2014, Ν. Αφρική 2018). Από το 2012-2022 εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Αθηνών. Από το 2013 μαζί με την Βικτωρία-Φιοράλμπα Κιαζίμη αποτελούν το «Piano Duo Specchio». Από το 2018 είναι μέλος της PanArmonia ως πιανίστα, τραγουδοποιός, συνθέτης, τραγουδίστρια.

 

Γιάννης Μαλλιαρουδάκης

Ασχολήθηκε αυτοδίδακτα με τα τρίχορδα παραδοσιακά όργανα όπου και στην πορεία συμμετείχε με αυτά σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες. Σπούδασε μουσική θεωρίαβ στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών (2014-2015). Παρακολούθησε θεατρικά εργαστήρια για 2 χρόνια από την ομάδα Πείρα(γ)μα και έχει επενδύσει μουσικά 2 θεατρικές παραστάσεις, για 4 συναπτά έτη.

Η αγάπη του για τη μουσική συντέλεσε ώστε να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες, ασχολούμενος με τα παραδοσιακά κρουστά (percussions) από το 2016. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου Panarmonia από το 2017 συμμετέχοντας κυρίως με κρουστά και τραγούδι. Ξεκίνησε τις σπουδές του στα χάλκινα πνευστά (τρομπόνι) τον Ιούνιο του 2022.

*

Οι άλλες ταινίες

 

 

 

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ S T U D I O new star art cinema ΑΠΟ 3/11 ΕΩΣ 10/11/2022

ΑΠΟ 3/11 ΕΩΣ 10/11/2022
ώρες προβολών του STUDIO new star art cinema:
ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τηλ 210-8640054 --6932479731

«ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ»  του  ΓΙΟΥΡΑΙ ΧΕΡΤΣ

ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ στις  19.00

«Η ΠΑΓΙΔΑ» του ΧΑΝΙ ΑΜΠΟΥ ΑΣΑΝΤ

ΠΕΜΠΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ στις  17.30

«ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ»  του ΣΩΤΗΡΗ ΓΚΟΡΙΤΣΑ

ΠΕΜΠΤΗ έως ΚΥΡΙΑΚΗ στις  20.30

«ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ» του ΡΟΥΜΠΕΝ ΕΣΤΛΟΥΝΤ  -  

ΠΕΜΠΤΗ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις  22.00

«ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ»  του  ΤΌΜΑΣ ΒΊΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ στις  19.00

«ΟΥΓΚΕΤΣΟΥ ΜΟΝΟΓΚΑΤΑΡΙ»  του  ΚΕΝΖΙ ΜΙΖΟΓΚΟΥΤΣΙ  -

ΠΕΜΠΤΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ στις 16.00

«ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ» του ΣΑΤΙΑΖΙΤ ΡΑΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ  στις 15.00

«ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» της ΛΟΡΑ ΓΟΥΑΝΤΕΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ  στις 17.30

« ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ»  του Cengiz Ӧzkarabekir

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ στις  19.00

« ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ»  του   ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΣΗ  -
ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ στις  21.00

«ΦΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ» του  ΟΜΑΡ ΕΛ ΖΟΧΑΙΡΙ 

ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ στις 22.30

*

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΡΙΤΕΣ στο STUDIO

BOYBEΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Οι Κόρες του Kohlhiesel ΤΟΥ ΕΡΝΣΤ ΛΟΥΜΠΙΤΣ

Ερμηνεύουν:

Γιώργος Τζέκι Σουλκούκης (βιολί),

Tζοάννα Σουλκούκη (πιάνο),

Τρίτη στις 20.00

Γενική είσοδος 7 ευρώ

Γραφείο Τύπου NEW STAR

Phone: 2108640054 - 2108220008 - 2108640017

E-mail: newstarcine@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.