Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Κυρκυριάκος: Κάναμε αυτό που οφείλαμε (στης Μιχαλούς το κεφάλαιο, δηλαδή) — ΚΚΕ: Θράσος οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού - Fast track και οι συνταξιούχοι στην αγκαλιά των ιδιωτών — Μποτίλια (απασφαλισμένη) Στον Άνεμο: Συνταχθείτε γιατί χανόμαστε!


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αντί για προσλήψεις οι κρατικοί οργανισμοί θα κάνουν μπίζνες με ιδιωτικές εταιρείες

Μπίζνες με ιδιωτικές εταιρείες θα κάνουν οι κρατικοί οργανισμοί αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθώς όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μοντέλο ΕΦΚΑ «μπορούμε να το εφαρμόσουμε και σε άλλους οργανισμούς».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Θράσος οι πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων

Σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις σημειώνει:

«Την ίδια ώρα που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, κύριες, επικουρικές, χηρείας, αλλά και στο εφάπαξ, που οι “αυξήσεις” που υπόσχονται είναι στην ουσία μειώσεις λόγω του πληθωρισμού και του συμψηφισμού με την προσωπική διαφορά, που τα αναδρομικά δεν έχουν ακόμα αποδοθεί και καμία αύξηση δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις ενώ η επικουρική ασφάλιση είναι παραδομένη στα “γεράκια” της αγοράς, ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να πανηγυρίζει για τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων που εκκαθαρίζονται.

Η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη όχι μόνο γιατί η απόδοση της σύνταξης είναι άμεσο δικαίωμα των συνταξιούχων και γι αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε μια ώρα καθυστέρηση, αλλά και γιατί η fast track διαδικασία με τις διαβόητες “συντάξεις εμπιστοσύνης” οδηγεί πολλούς συνταξιούχους στην αγκαλιά των ιδιωτών, με αρκετές συντάξεις να απορρίπτονται από τους μηχανισμούς του ΕΦΚΑ, άλλες να εκκαθαρίζονται και να υπολογίζονται με μικρότερα ποσά και τελικά όλες να λογίζονται ως προσωρινές.

Το ΚΚΕ στέκεται στον πλευρό των συνταξιούχων που όλο αυτό διάστημα διαδηλώνουν και αγωνίζονται για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, για την επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια, απορρίπτοντας συνολικά την κοροϊδία».

902

 

Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή οι ασφαλισμένοι, πληρώνει τον ιδιωτικό τομέα για την έκδοση των κύριων συντάξεων όπως και για υπηρεσίες που σχετίζονται με την περίθαλψη και την πρόνοια. Αυτή την κερδοφόρα συνεργασία η κυβέρνηση θέλει να τη μεταφέρει και σε άλλους οργανισμούς  του κράτους που θα αγοράζουν υπηρεσίες και αντί να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας όπου τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης πανηγύρισαν για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων, υποστηρίζοντας ότι το αντιμετώπισαν και πλέον μια κύρια σύνταξη βγαίνει σε δύο μήνες. Βέβαια, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι πρέπει να γίνει «πολλή δουλειά» για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις επικουρικές και στα εφάπαξ!

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι η κυβέρνηση με ιδιώτες δικηγόρους και ιδιωτικές εταιρείες προχωρά στην έκδοση των κύριων συντάξεων κρύβοντας κάτω από το χαλί την απαράδεκτη καθυστέρηση χρόνων καθώς ο υποψήφιος συνταξιούχος υποβάλλει αίτηση για κύρια σύνταξη, τη λαμβάνει και ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται σε διάστημα από 3 έως 5 χρόνια και αν υπάρχει λάθος τα χρήματα θα επιστρέφονται έντοκα.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί οριστικά αν γίνονταν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να απονέμονται έγκαιρα οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, όπως και το εφάπαξ.

Επιπλέον, εμφάνισε σαν «ουσιαστική αύξηση» των συντάξεων το ποσοστό 7% που θα δοθεί από 1/1/23 όταν ο επίσημος πληθωρισμός «τρέχει» με τουλάχιστον 9% και παραμένουν κομμένες η 13η και 14η σύνταξη.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.