Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΠΑΜΕ για να μην πάμε σαν το σκυλί στ' αμπέλι (και χωρίς ράντζο) — ΟΕΝΓΕ: Συγκέντρωση στη Βουλή για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για την δημόσια περίθαλψη — Αφροδίτη Ρέτζιου (πολύ καλή) στη Βουλή: Μετατρέπετε τα δημόσια νοσοκομεία σε δεξαμενή άντλησης πελατείας των ιδιωτών - Ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, με συνεχείς διακοπές, δεν την άφησε να ολοκληρώσει (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΟΕΝΓΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Συγκέντρωση στη Βουλή για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για την δημόσια περίθαλψη

Δευτέρα 28/11/2022 - 13:02

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα γιατροί από όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη παναττική απεργία, έχει ξεδιπλώσει το γιγαντοπανό της το οποίο γράφει: «Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο λαιμητόμος της δημόσιας περίθαλψης - Όχι στο πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών - Υγεία δωρεάν για όλο το λαό - Όχι εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους».

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές τονίζουν ότι το νομοσχέδιο υψώνει νέα, ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Εξυπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον χώρο, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, σπρώχνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς να αναζητήσουν εισοδήματα στον ιδιωτικό τομέα και τους ασθενείς να γίνονται πελάτες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

902

*

ΒΟΥΛΗ - ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Αφρ. Ρέτζιου: Μετατρέπετε τα δημόσια νοσοκομεία σε δεξαμενή άντλησης πελατείας των ιδιωτών (VIDEO)

Δευτέρα 28/11/2022 - 13:05

Φέρνετε αυτό το έκτρωμα παρά την καθολική αντίθεση χιλιάδων γιατρών, της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών και μεγάλων Ενώσεων της χώρας, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στην ακρόαση φορέων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, για το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως επισήμανε, χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο τερατούργημα που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στη δημόσια υγεία.

Όσο για την ελευθερία επιλογής που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δίνει στους ασθενείς, η Αφρ. Ρέτζιου έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» την ώρα που οι ασθενείς βρίσκονται σε ανάγκη. «Ή θα πληρώσεις ή θα υπομείνεις πολύμηνη αναμονή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κυβερνητικό αφήγημα ότι τα κενά υπάρχουν εξαιτίας της άρνησης των γιατρών να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σημείωσε ότι «προκηρύσσετε κάποιες θέσεις μέσα σε μια θάλασσα τραγικών ελλείψεων», ενώ υπογράμμισε ότι οι κενές θέσεις δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ενδιαφέροντος των γιατρών, αλλά των απάνθρωπων ωραρίων και των πολύ χαμηλών μισθών.

Για την κυβέρνηση, τόνισε, προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για το λαό, ενώ με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών και το δημόσιο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε δεξαμενή άντλησης πελατείας για τα ιδιωτικά ιατρεία.

Σημειώνεται ότι η Αφρ. Ρέτζιου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου την διέκοπτε διαρκώς, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο για την τήρηση του χρόνου...

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.