Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Αυτοδιάγνωση των μαθητών - Αυτοϊκανοποίηση της κυβέρνησης — Συλλαλητήρια 14 Απρίλη 2021

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

Με μόνο μέτρο την «αυτοδιάγνωση» η επιστροφή από αύριο στα θρανία

Κυριακή 11/04/2021 - 14:35

Επιστρέφουν αύριο Δευτέρα στα θρανία οι μαθητές των Λυκείων της χώρας, με την κυβέρνηση να μην έχει αξιοποιήσει στο ελάχιστον το διάστημα των πέντε μηνών που έμειναν τα σχολεία κλειστά για να σχεδιάσει και να προετοιμάσει το άνοιγμα τους.

Το μόνο νέο που έχει να παρουσιάσει είναι η επέκταση της ατομικής ευθύνης και στη διάγνωση, με τα self tests, τα οποία θα κληθούν να διενεργήσουν οι γονείς στα παιδιά τους, να δηλώσουν το αποτέλεσμα και στη συνέχεια να τα στείλουν στα σχολεία που ανοίγουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που είχαν κλείσει.

  • Την ίδια στιγμή οι μαθητές των Λυκείων είναι αντιμέτωποι με τους νέους φραγμούς που υψώνονται στις σπουδές τους και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί μετά από όλο αυτό το διάστημα της τηλεκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές δηλώνουν πως δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, συνεχίζουν και εντείνουν τις διεκδικήσεις για να παρθούν επιτέλους όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να λειτουργήσουν τα σχολεία με όρους υγειονομικής ασφάλειας, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self tests

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το self test είναι υποχρεωτικό στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Λυκειακές Τάξεις των Γυμνασίων για: τους μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού. Κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας των Λυκείων δικαιούνται δύο τεστ για κάθε εβδομάδα, τα οποία θα παίρνει από τα φαρμακεία με βάση το ΑΜΚΑ. 

Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα έχει ξεκινήσει στο https://self-testing.gov.gr η λειτουργία της πλατφόρμας στην οποία οι γονείς καλούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα των self test, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να προσέλθουν στα Λύκεια.

  • Με την είσοδό τους στην υπηρεσία, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις κατηγορίες:
  • Δήλωση αποτελέσματος self test για COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος για το γενικό πληθυσμό και εκπαιδευτικούς, μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων.
  • Σχολική κάρτα για COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος για την έκδοση σχολικής κάρτας για γονείς/κηδεμόνες μαθητών και ενήλικες μαθητές.
  • Μετά από την είσοδο σε κάποια από τις επιλογές, γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων και στη συνέχεια οι πολίτες δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test το οποίο διενήργησαν, προκειμένου να εκδώσουν το αντίστοιχο παραστατικό.  
  • Η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη) αποτελεί προϋπόθεση για την παρακολούθηση του μαθήματος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει εκδώσει το υπουργείο, εφόσον το τεστ βγει θετικό, για τους μαθητές θα πρέπει να εκδοθεί σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος και για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό δήλωση θετικού αποτελέσματος και να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών, «είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν με δικά τους έξοδα.

  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.
  • Στην περίπτωση κατά την οποία ο επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, τότε εκδίδεται σχετική βεβαίωση από τη δημόσια δομή με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα.
  • Στην περίπτωση αυτή, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, το διοικητικό και το λοιπό προσωπικό επιστρέφουν στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας την ως άνω βεβαίωση». 

Την ανάγκη τα επαναλαμβανόμενα τεστ να γίνουν με ευθύνη του ΕΟΔΥ, του κράτους, ειδικών επιστημόνων και όχι με ατομική ευθύνη των γονιών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η σωστή δειγματοληψία καταγραφή και έλεγχος τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.  

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.