Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ξεγυμνωμένος καπιταλισμός: Ο νόμος του μέγιστου κέρδους και της ελάχιστης ζωής — Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών! — Σχόλιο εργαζόμενου στην ηλεκτρενέργεια — ΓΣΕργοδοτών: Αποκαλύπτει την υποκριτική οργή της, χωρίς να λέει ονόματα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών!

     Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας σήμερα πρωί Παρασκευής, περιόδευσε με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, Χρήστο Μουλό και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Κ. Χαλκίδας Γιάννη Τζαβάρα, στην κεντρική αποθήκη του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκίδα, από όπου οι εργολάβοι φορτώνουν τα υλικά συντήρησης και επισκευής του δικτύου, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ στη Δοκό Χαλκίδας.


     Καταγγέλλοντας το χθεσινό εργοδοτικό έγκλημα που είχε σαν αποτέλεσμα τρεις συνάδελφοι μας να χάσουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας, στάθηκαν στις αιτίες του συμβάντος, που δεν είναι άλλες από το κυνήγι του μέγιστου κέρδους, της εργολαβοποίησης και της εντατικοποίησης της εργασίας.

     Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι η κατάσταση στους χώρους δουλειάς, επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο και από την επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, η οποία εν μέσω πανδημίας έχει οξυνθεί και μεθοδεύεται η περαιτέρω όξυνσή της το επόμενο διάστημα με μια σειρά αντεργατικά μέτρα, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα.

     Τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία, για να αντιπαλέψουν συλλογικά και οργανωμένα την αντεργατική βαρβαρότητα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας και της ανθρώπινης ζωής.

     Οι περιοδείες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες και σε άλλους χώρους εργαζομένων στα ηλεκτρικά δίκτυα στην Εύβοια αλλά και στην Αττική.

Το Δ.Σ.

*

Τρεις νεκροί εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ από την «κακιά στιγμή»!!!

Σχόλιο εργαζόμενου στην ηλεκτρενέργεια

02/04/2021

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής παρέμβασης το πρωί της Παρασκευής, σχετικά με το εργατικό «ατύχημα» στην Εύβοια με ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ κι ένα σοβαρά τραυματία, ο κ. Μανιάτης, πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ, για το τι φταίει υπέδειξε την ελλιπή εκπαίδευση των εργαζόμενων σε εργολάβο και επανέλαβε ότι δεν υπήρχε έγκριση εργασίας υπό τάση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Για την ουσία των ευθυνών ούτε λόγος!

Πριν μερικές μέρες υπογράφτηκε μεταξύ ΔΕΗ και συνδικάτων η νέα συλλογική σύμβαση που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων συμβάσεων, επί σειρά ετών, διαχωρίζει τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας, δηλαδή σε μόνιμο προσωπικό, εργολαβικούς, ενοικιαζόμενους κτλ.

Η πολιτική της εταιρείας είναι το λεγόμενο «outsourcing»,η εργολαβοποίηση, δηλαδή η παροχή εργασίας με σχέση εργασίας μη μόνιμη και σταθερή, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα.

Βεβαίως, οι διεκδικήσεις των συνδικάτων (ΓΕΝΟΠ, ΕΤΕ, Σπάρτακος, κτλ) που οι πλειοψηφίες τους ελέγχονται από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του εργοδοτικού-κυβερνητικούσυνδικαλισμού, ουδέποτε απαίτησαν να σταματήσει η εκμετάλλευση της μη «εκπαιδευμένης εργασίας» που παράγει «κακές στιγμές» και κέρδη για την εργοδοσία.

Πέραν της διαμόρφωσης εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και της διαφορετικής αμοιβής για την ίδια εργασία, προκύπτει συνεχώς το ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία.

  • Τα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα, οι εκατοντάδες τραυματισμοί κατά την εργασία,
  • τα σαράβαλα γερανοφόρα που χρησιμοποιούν οι υπεργολάβοι, η εντατικοποίηση της εργασίας,
  • το χαμηλό μεροκάματο,
  • η τρομοκρατία από την εργοδοσία,

αυξάνουν το κέρδος της επιχείρησης εις βάρος της ασφάλειας του εργαζόμενου.

Η διαμορφωμένη κατάσταση για τους εργαζόμενους μέσω των εργολαβικών εταιρειών είναι όντως μια διαρκής «κακιά στιγμή», για την οποία εργοδοσία και κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός, αφέντης κι υποτακτικός, ευθύνονται στο ακέραιο, αφού αυτές οι «κακές στιγμές» παράγονται από το βάρβαρο, εκμεταλλευτικό σύστημα που από κοινού υπερασπίζονται.

*

ΓΣΕΕ

ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2/4/21

Για πολλοστή φορά θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα. Ο τραγικός θάνατος των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που εργολαβικοί υπάλληλοι χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας, για την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και το εάν και κατά πόσο παράλληλα οι εργολαβικές εταιρείες αφήνονται ανεξέλεγκτες ως προς την υψηλή εξειδίκευση που απαιτείται για πληθώρα εργασιών τέτοιου είδους.

Η διερεύνηση του θανάτου των τριών συναδέλφων πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν. Οι αιτίες του δυστυχήματος πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των (υπ)εργολάβων. Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η μαύρη λίστα των παραβατικών επιχειρήσεων πρέπει να ανοίξει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.