Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Μαθητές: 'Οχι μόνο «αυτοδιάγνωση» και «ατομική ευθύνη» — Θέλουμε ασφαλή επιστροφή στα σχολεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο το να ανοιγοκλείνουν!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Εντείνει τον αγώνα για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία και για να μην δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις

Πέμπτη 08/04/2021 - 16:19

Με ένταση του αγώνα τους για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία τους, για μέτρα στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας απαντούν οι μαθητές στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 12 Απρίλη με μόνα μέτρα προστασίας την «αυτοδιάγνωση» και την «ατομική ευθύνη». Επίσης, ανάμεσα σε άλλα απαιτούν να μην δοθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, τα σχολεία ανοιγοκλείνουν και η ζωή και η καθημερινότητά των μαθητών ανοιγοκλείνει μέσα σε μια οθόνη ενός υπολογιστή, τάμπλετ, κινητού.

«Θέλουμε ασφαλή επιστροφή στα σχολεία μας! Δεν αντέχουμε άλλο το να ανοιγοκλείνουν!» υπογραμμίζουν και καταγγέλλουν το γεγονός ότι μετά από μια ολόκληρη σχολική χρονιά, η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα παρότι έχουμε πάνω από 4.000 κρούσματα τη μέρα και επιπλέον τους καλεί να κάνουν οι ίδιοι τα self test!, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο (αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ).

Με βάση όλα αυτά οι μαθητές προχωρούν σε γενικές Συνελεύσεις σχολείων, ενημερώσεις στις τάξεις, πανό στα σχολεία και ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύουν την κατάσταση στα σχολεία!

  • Την Τετάρτη 14 Απρίλη θα συμμετάσχουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.
  • Οργανώνουν μεγάλες τοπικές μαθητικές κινητοποιήσεις στις Διευθύνσεις Β'θμιας Εκπαίδευσης!
  • Προχωρούν σε μεγάλη ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, με όλα τα μέτρα προστασίας, την Κυριακή 25 Απρίλη στις 17.00 στην Γκράβα.

Διεκδικούν:

  • Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις, ιδιαίτερα με τράπεζα θεμάτων.
  • Προσαρμογή της διδακτέας ύλης από την Α' γυμνασίου έως τη Β' λυκείου έτσι ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά.
  • Προσλήψεις καθηγητών για ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές που το έχουν ανάγκη.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας: μαζικά τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, αποσπάσεις σε τάξεις, καθαριότητα-απολύμανση.
  • Να ανακοινωθεί άμεσα και επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων.
  • Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση στις φετινές πανελλαδικές η ελάχιστη βάση εισαγωγής.
  • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες απουσίες που μπήκαν στην τηλεκπαίδευση σε μαθητές που δεν τους εξασφαλίστηκαν οι όροι για να συμμετέχουν σε αυτή!

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.