Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Κυρ-Κυριάκος: Να κοιμάστε ήσυχοι. Επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονική ροή του κεφαλαίου

Του Πέτρου Ζερβού, 27/12/2019 (efsyn)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 Επικίνδυνος εφησυχασμός και αποθέωση της «ατομικής ευθύνης», αντί για μέτρα προστασίας

Tο παραπλανητικό και επικίνδυνο επιχείρημα ότι με τα εμβόλια και τα self tests «τελειώνει» η πανδημία επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αlpha».

Προκειμένου να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που εδώ και ένα χρόνο αντιμετωπίζει ως περιττό «κόστος» τα μέτρα προστασίας, και ενόψει της επανάληψης του περσινού εγκλήματος όπου ο τουρισμός άνοιξε με τα πρωτόκολλα του κεφαλαίου, θέλησε να καλλιεργήσει έναν απαράδεκτο εφησυχασμό.

Αναφερόμενος στην απόφαση να απαγορευτούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, μίλησε για ένα μέτρο που ήταν απαραίτητο

«για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση» και το αντιστάθμισμα του θα είναι «η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα».

Μετατοπίζοντας σκόπιμα την συζήτηση από το «τώρα», που η πανδημία θερίζει και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΜΜΜ εξακολουθούν να είναι πιο επίκαιρα παρά ποτέ με δεδομένο πως οι εμβολιασμοί αποδυκνεόνται μια μακρόχρονη διαδικασία, εμφανίστηκε «απολύτως» βέβαιος πως «είμαστε στο τέλος της περιπέτειας».

Αιτιολόγησε δε αυτή του την «αισιοδοξία» με το επιχείρημα πως πέρσι δεν γνωρίζαμε πώς θα τελειώσει η περιπέτεια, ενώ

«τώρα ξέρουμε ότι τα εμβόλια είναι η τελική απάντηση στο πρόβλημα του κορονοϊού».

Πλάι στους εμβολιασμούς, πρόσθεσε και τα self tests που θα είναι το μοναδικό μέτρο προστασίας για το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μάη και του τουρισμού στις 15 Μάη, για να υποστηρίξει πως αυτά τα δύο συνιστούν «ατομική πράξη υπευθυνότητας».

Το ίδιο έωλες ήταν οι υποσχέσεις του για δυναμική ανάκαμψη μετά το τέλος της πανδημίας και ακόμη πιο κάλπικες αυτές για ανάκαμψη από την οποία

«θα ωφεληθούν όλοι» «Αυτό το οποίο θα συμβεί θα μοιάζει με τέλος πολέμου. Τα τραύματα στον παραγωγικό ιστό δεν θα είναι τόσο βαθιά όσο εκτιμούμε»,

είπε, την ώρα που όλοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και τα ίδια τα αστικά επιτελεία προβλέπουν το ακριβώς αντίθετο.

·         Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο πως «χτίζουμε μεθοδικά την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία», με μέτρα όπως το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης ή τη νέα μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε κουβέντα για διαγραφή χρεών που θα έδινε μια κάποια ανάσα σε αυτοαπασχολούμενους και υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

902, Πέμπτη 22/04/2021 - 21:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.