Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΔΕΔΔΗΕ-ΑΚΤΩΡ: Εργολάβοι κηδειών — Νεκροί τρεις εργάτες - Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται τέταρτος — Σωματείο Ενέργειας: Εργοδοτικό έγκλημα - Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη τους! — ΠΑΜΕ: Οργή για την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΔΕΗ — Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ: Άμεση απόδοση των ευθυνών

Το σημείο που έγινε το δυστύχημα - Φωτογραφία του 902.gr

ΓΥΜΝΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Νεκροί τρεις εργάτες - Εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Σωματείο Ενέργειας

(ΦΩΤΟ)

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται τέταρτος εργαζόμενος

Πέμπτη 01/04/2021 - 18:29

Τραγωδία στο Γυμνό της Ερέτριας στην Εύβοια με τρεις εργάτες νεκρούς και έναν τραυματία σε κρίσιμη κατάσταση από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος διερευνώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του όπως κόπηκε, ακούμπησε στη μέση τάση, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χτυπηθούν από την τάση του ρεύματος και οι τρεις να βρουν ακαριαίο θάνατο. Μάλιστα η σορός του ενός εργάτη εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να τον απεγκλωβίσει με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Οι εργαζόμενοι ήταν μέλη εργολαβικού συνεργείου του ΑΚΤΩΡΑ, που έχει αναλάβει τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλάβης της μέσης τάσης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Με σοβαρά εγκαύματα και σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο τέταρτος εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι τρεις νεκροί ήταν 45, 54 και 57 ετών. Πρόκειται για το χειριστή γερανοφόρου, το βοηθό του και τον έναν εναερίτη, η σορός του οποίου εγκλωβίστηκε στο στύλο ρεύματος. Και οι τρεις ήταν από τη Χαλκίδα, δύο ελληνικής καταγωγής και ένας αλβανικής καταγωγής.

Ο σοβαρά τραυματισμένος είναι 35 ετών και εναερίτης, ο οποίος έπεσε από το στύλο. Είναι από το χωριό Μαλακώντας, αλβανικής καταγωγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του εργοδηγού και του μηχανικού του έργου καθώς και της επιβλέπουσας από την πλευρά της υπηρεσίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για να διερευνηθεί αν είχε ζητηθεί αρμοδίως να γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή για να προχωρήσουν οι εργασίες. 

Το Δ.Σ.Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας και Κορινθίας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα σημειώνοντας ότι «οι συνάδελφοι εργάζονταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ (συνεργείο ΑΚΤΩΡ) και δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!».

 

Εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας

 

01/04/2021

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών!

          Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα, με τρείς συναδέλφους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην Ερέτρια Εύβοιας, ενώ ένας ακόμα είναι σοβαρά τραυματίας. Οι συνάδελφοι εργάζονταν σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ (συνεργείο ΑΚΤΩΡ) και δούλευαν στο δίκτυο χαμηλής τάσης ενώ η μέση τάση φαίνεται να ήταν ηλεκτρισμένη!

          Το Δ.Σ. του Σωματείου και όλοι οι συνάδελφοι, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες και στους οικείους των αδικοχαμένων συναδέλφων μας. Ευχόμαστε δύναμη στις οικογένειές τους.

          Όχι άλλο αίμα στο βωμό της κερδοφορίας. Η συσσώρευση των συχνών «ατυχημάτων» δεν οφείλεται σε μια «κακιά στιγμή», δεν φταίει η «κακιά η ώρα»… Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα. Έχουν ακέραιη την ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις και όλες οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ των τελευταίων χρόνων που έχουν εργολαβοποιήσει μεγάλο τμήμα των εργασιών του δικτύου, απαξιώνουν συνεχώς τα συνεργεία και όλα τα τμήματα του ΔΕΔΔΗΕ. Εντατικοποιούν συνεχώς την εργασία, ιδιαίτερα σε εργολαβικούς εργαζόμενους και με πρόσχημα την πανδημία. Δεν έχουν προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν παγιώσει την ευέλικτη εργασία και τις εργολαβίες, άλλωστε και οι συνάδελφοι ήταν εργαζόμενοι σε εργολάβο στην Εύβοια. Η πολιτική της απελευθέρωσης στον κλάδο έχει φέρει κέρδη για τους μετόχους και άθλιες συνθήκες για τους εργαζόμενους, καθώς περίπου το 40% του προσωπικού δουλεύει με τέτοιες απαράδεκτες σχέσεις εργασίας. Οι εργολάβοι μαζί με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν κάνουν τίποτα προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.

          Έχουν μόνο στόχο τους, τον οποίο και διαφημίζουν συνεχώς, τη συνεχή αύξηση των κερδών και την υλοποίηση των σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων για την αύξηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου της ενέργειας. Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές ώρες από τις εξαγγελίες και τα ευχολόγια της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης για όλους», με πολλές θέσεις εργασίας. Το μόνο που τους απασχολεί είναι το ζεστό χρήμα των δεκάδων δις ευρώ για να φάνε. Εμείς οι εργαζόμενοι βιώνουμε τους όρους και τις συνθήκες αυτών των θέσεων εργασίας.

          Θα μας βρουν απέναντί τους. Με οργάνωση και αγώνα διεκδικούμε το αυτονόητο, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δουλειά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ώστε να επιστρέφουμε μετά τη δουλειά όρθιοι και υγιείς στις οικογένειές μας.

Το Δ.Σ.


*

ΠΑΜΕ: Οργή για την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - ΔΕΗ

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ» τονίζει το ΠΑΜΕ.

Επισημαίνει ότι «τα σωματεία έχουν καταγγείλει εκατοντάδες φορές την εντατικοποίηση, την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και την ελλιπή συντήρηση του δικτύου από τους επιχειρηματικούς ομίλους που μοιράστηκαν με εργολαβία το τεράστιο έργο της ΔΕΗ, σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για εγκληματικές ευθύνες που δείχνουν ότι ο κύριος ένοχος είναι η ίδια πολιτική που ενισχύει την επιχειρηματική δράση των μεγάλων εργολάβων και που ανοίγει τα πανιά των μεγαλοεπιχειρηματιών στην Υγεία για να συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή και τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων.

Κοινός παρονομαστής είναι τα μόνιμα θύματα: Εργαζόμενοι και λαός, που είτε αργοπεθαίνουν στους διαδρόμους των νοσοκομείων, είτε στις κολόνες του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Η παγίωση εδώ και χρόνια της ευέλικτης εργασίας και της εργολαβίας για να μπουκώσουν τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεργολάβων και αντίστοιχα των μετόχων της ΔΕΗ, τα λειψά ως ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και η αδιαφορία των ελεγκτικών αρχών συνθέτουν το σκηνικό για τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Εγκλήματα που είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν αν περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για 10ωρη απλήρωτη δουλειά, για χτύπημα κάθε φωνής που αντιστέκεται οργανωμένα μέσα από τα σωματεία».

902

*

ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ

Άμεση απόδοση των ευθυνών στο ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΚΤΩΡ

Πέμπτη 01/04/2021 - 19:38

«Στυγνό εργοδοτικό έγκλημα» χαρακτηρίζει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς εργάτες στο Γυμνό και τo βαριά τραυματισμένο, επισημαίνοντας ότι «είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας» και «της ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ» στο πλαίσιο της πολιτικής "απελευθέρωσης" της ενέργειας. Παράλληλα απαιτεί «άμεση απόδοση των ευθυνών» στο ΔΕΔΔΗΕ και στον ΑΚΤΩΡ, τον εργολάβο. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το τραγικό εργατικό "ατύχημα" στο Γυμνό Ευβοίας, με θύματα 3 νεκρούς εργάτες κι έναν ακόμη τραυματία, που εκτελούσαν εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, είναι ένα ακόμη στυγνό εργοδοτικό έγκλημα.

Δεν φταίει ούτε η τύχη, ούτε η "κακιά" στιγμή. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ' αυτά τα εγκλήματα κι αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στο βωμό του κέρδους. Είναι επίσης το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, που προωθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής "απελευθέρωσης" της ενέργειας.

Απαιτείται η άμεση απόδοση των ευθυνών τόσο στο ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, όσο και στον ΑΚΤΩΡ, τον εργολάβο, που πραγματοποιούσε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των τριών θυμάτων του εργατικού εγκλήματος στο Γυμνό και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.