Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Το Χατζατζαράκι της αστικής τάξης νομοθετεί διευθέτηση «μετά από αίτημα (sic) του ίδιου του εργαζομένου»! — ΚΚΕ: Οι "εξυπνάδες" του κύριου υπουργού, ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος", είναι παραμύθια για μικρά παιδιά

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΚΕ: «Εκσυγχρονισμός» της εργασιακής ζούγκλας με 10ωρο

Διευθέτηση με αίτημα του εργαζόμενου ισχυρίζεται ο Κ. Χατζηδάκης 

*

Βλέπε και:

Νέα ΠανΔημιοκρατία: Νέος αγιάτρευτος ιός από τα ιοβόλα ερπετά του καπιταλισμού — Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο: 10ωρη εργασία και τα Σαββατοκύριακα, πλήρης απελευθέρωση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, τηλεργασία με «ελεύθερη» διαβούλευση, νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση — ΚΚΕ: Αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους

*

Τρίτη 13/04/2021 - 18:34

Η 10ωρη εργασία είναι στο επίκεντρο του νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναμασά προσχήματα για να σταθεί επικοινωνιακά η επιδίωξη για ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα» και κάνει λόγο για νομοσχέδιο «που αποτελεί αιτία πολέμου». 

Σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας ισχυρίζεται ότι το 10ωρο θα μπορεί να το ζητά εθελοντικά και ο εργαζόμενος λέγοντας πως «είναι μια ρύθμιση που μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά από αίτημα του ίδιου του εργαζομένου» και υπενθυμίζει ότι η διάταξη για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας «ισχύει εδώ και 30 χρόνια και για την οποία υπάρχει μάλιστα σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία» και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται «μια ρύθμιση την οποία ο ίδιος είχε διατηρήσει σε ισχύ, όσο ήταν κυβέρνηση». Αναφέρει ακόμα ότι το νομοσχέδιο «κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στην τηλεργασία». 

ΚΚΕ: «Εκσυγχρονισμός» της εργασιακής ζούγκλας με 10ωρο

Σε σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας το Γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει ένα νομοσχέδιο, που αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. Απ’ τη μία τινάζει στον αέρα την ζωή χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, και από την άλλη εκτινάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η 10ωρη δουλειά, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και η καθιέρωση εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, δεν αποτελούν γενικά "εκσυγχρονισμό", αλλά "εκσυγχρονισμό" της εργασιακής ζούγκλας με βάση τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. “Κερασάκι στην τούρτα” είναι ο περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Οι "εξυπνάδες" του κύριου υπουργού, ότι όλα θα γίνονται "μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος", είναι παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς δεν κυριαρχεί η "ελεύθερη βούληση" του εργαζόμενου, αλλά η εντολή της εργοδοσίας.

Η επίκληση, εκ μέρους του υπουργού, των οδηγιών της ΕΕ για την "διευθέτηση του χρόνου εργασίας", που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, δεν καθιστά λιγότερο εγκληματική την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά καθιστά εγκληματικές την ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις που επέκτειναν το νομοθετικό πλαίσιο της "ευελιξίας", γενικεύοντας την εργασιακή ζούγκλα, τα ωράρια - λάστιχο και το ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, η οργανωμένη δράση τους, έχουν την δύναμη να μην επιτρέψουν να ψηφιστούν οι ανατροπές του αιώνα».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.