Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Νέα πανΔημιοκρατία: Τα μεταξωτά βρακιά της αστικής τάξης και τα επι-δεξιά πρωτοκωλάκια της κυβέρνησης (μας) παίρνουν μέτρα — ΚΚΕ: Διαμορφώνουν το πλάισιο και το επιβάλλουν στους ειδικούς

«ΔΙΑΡΡΟΗ» ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η κυβέρνηση υπαγορεύει τα μέτρα με κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Κυριακή 18/04/2021 - 16:02

Το γεγονός ότι καθοριστικό στοιχείο των αποφάσεων για το «ακορντεόν» των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία δεν είναι τα επιστημονικά δεδομένα για την εξέλιξή της, αλλά το πολιτικό πλαίσιο που επιβάλλει η κυβέρνηση με κριτήριο τα συμφέροντα του κεφαλαίου -το ίδιο κριτήριο που καθορίζει συνολικά την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας- επιβεβαιώνει και η «διαρροή» μέρους των πρακτικών της Eπιτροπής των Eιδικών που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, αλλά τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα «πρωτόκολλά» τους

Κυριακή 18/04/2021 - 14:34

Σε σχόλιό του για τη διαχείριση της πανδημίας και τη δημοσίευση πρακτικών της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα παρακάτω:

«Η διαρροή μέρους των πρακτικών της Επιτροπής των ειδικών επιβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται με αμιγώς επιστημονικά δεδομένα, αλλά με βάση το πολιτικό πλαίσιο που διαμορφώνει και επιβάλλει η κυβέρνηση.

Και είναι αυτό ακριβώς το πλαίσιο που έχει οδηγήσει στην εργαλειοποίηση της επιστήμης, στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Τελικά, η κυβέρνηση δεν ακούει τους ειδικούς, όπως μας έλεγε, αλλά υπαγορεύει στους ειδικούς. Τους μόνους που ακούει είναι τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα "πρωτόκολλά" τους».

902

 

Τα εν λόγω πρακτικά αφορούν συνεδριάσεις της Επιτροπής μέσα στο Μάρτη του 2021, σε μια περίοδο δηλαδή που λαμβάνονται από την κυβέρνηση αποφάσεις σταδιακής επανέναρξης δραστηριοτήτων εν μέσω νέας μεγάλης έξαρσης της πανδημίας, με το δημόσιο σύστημα Υγείας «στο κόκκινο» και χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού, όπως

  • η αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ,
  • η πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας,
  • ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στις συγκοινωνίες κτλ..

Όπως φαίνεται από τα πρακτικά της Επιτροπής των Ειδικών, το μοτίβο στις επίμαχες συνεδριάσεις είναι το ίδιο:

Ενώ προηγείται η επιδημιολογική ενημέρωση που δείχνει τη μεγάλη έξαρση της πανδημίας στη χώρα και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία,

ακολουθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Επιτροπή για το άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς ουσιαστικά πρόσθετα μέτρα προστασίας του λαού και χωρίς οι παρεμβάσεις αυτές να συνοδεύονται από επιστημονικά δεδομένα, παρά μόνο με επικλήσεις στην «δημοσιονομική κατάσταση», στην «εκτόνωση των πολιτών» κ.ο.κ.

Ακολούθως, οι αποφάσεις που ήδη έχει υπαγορεύσει η κυβέρνηση «ντύνονται» και με την έγκριση της Επιτροπής των Ειδικών με καταγραφή και διαφωνιών από μέλη της.

Έτσι, στις 12 Μάρτη, ενώ στην επιδημιολογική ενημέρωση τονίζεται η

«κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ και η πίεση που αυτό δέχεται από τις αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών Covid-19», η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάζουν τα περισσότερα νοσοκομεία της Αττικής», όπως και το ότι «η τάση των δεικτών της επιδημίας είναι αυξητική και δεν διαφαίνεται τάση σταθεροποίησης», η κυβέρνηση επικαλούμενη την «οικονομική κατάσταση και το συνολικό κόστος των περιοριστικών μέτρων» κάνει ειδική αναφορά «στο ρόλο του λιανεμπορίου στην τόνωση εσόδων του κράτους».

Σε ένα τέτοιο φόντο, η Επιτροπή καταλήγει ότι

«δέχτηκε την ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων κι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν».

Στη συνεδρίαση στις 19 Μάρτη στο όνομα της «εκτόνωσης των πολιτών», ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

«επεσήμανε στα μέλη της Επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων», επικαλούμενος την ψευδεπίγραφη «ενίσχυση του ΕΣΥ» από τον ιδιωτικό τομέα και την «αύξηση του testing»... που λίγες μέρες μετά μεταφράστηκε στα περιβόητα self test.

Υιοθετώντας τις «επισημάνσεις» της κυβέρνησης, η Επιτροπή γνωμοδοτεί υπέρ του ανοίγματος ορισμένων δραστηριοτήτων, με τα πρακτικά να καταγράφουν διαφωνίες μελών της.

Αντίστοιχα, κατά τη συνεδρίαση στις 26 Μάρτη στην επιδημιολογική ενημέρωση υπογραμμίζεται ξανά η

«κατάσταση έκτακτης ανάγκης που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία της Αττικής» και η «ανησυχητική αυξητική τάση των ημερήσιων κρουσμάτων».

Η κυβέρνηση ωστόσο, δια του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου και της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως,

«ενημερώνει» την Επιτροπή για την απόφασή της για άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων με μόνο επιπλέον μέτρο... τα «self test»,

χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αναγκαία επαναλειτουργία τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.