Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ (επιεικής χαρακτηρισμός): Δείτε δύο VIDEO από το μνημείο Γρηγορόπουλου — Παρεμποδίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ — Αστυνομοκρατία και προσαγωγές. Ανάμεσά τους ο Θανάσης Καμπαγιάννης και ο Κώστας Παπαδάκης — Δημήτρης Κουτσούμπας: Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες - Να επιτραπεί σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου — Τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου νέου ΚΝΕ, Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και «Λαϊκή Συσπείρωση» (3 VIDEO)

(Τα 2 VIDEO κάτω)

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ να αφήσει ένα λουλούδι στον τόπο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

Κυριακή 06/12/2020 - 10:12 - Ενημέρωση: Κυριακή 06/12/2020 - 10:14

Στην ανακοίνωση-καταγγελία η ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που φτάνει σε σημεία αυτογελοιοποίησης μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια. Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Η φωνή μας δε φιμώνεται! Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανωμένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.»

902

*

Βλέπε και:

Αχρηστοχοΐδης: Απο-φασίζομεν και διατάσσομεν — Απαγόρευση συγκεντρώσεων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου — Κείμενο υπογραφών: Τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας - Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου — ΚΚΕ: Αυταρχισμός και αυτογελοιοποίηση

*

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου νέου: ΚΝΕ (
Ιάσονας Φανός, μέλος του ΚΣ), Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (Κωνσταντίνα Παντελάρου) και «Λαϊκή Συσπείρωση» (Βούλα Παναγή, δημοτική σύμβουλος Αθήνας)

*

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ


Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες - Να επιτραπεί σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

Κυριακή 06/12/2020 - 13:46 - Ενημέρωση: Κυριακή 06/12/2020 - 15:07

Σε δήλωση του για το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού που είναι σε εξέλιξη από το πρωί [κάτω], ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:

«Από το πρωί αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας, αιρετών στην τοπική διοίκηση, συνδικάτων, μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών κ.λπ., τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσέρχονται στον χώρο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, για να αφήσουν ένα λουλούδι. Απέναντι σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, στη μνήμη ενός αδικοχαμένου παιδιού, η κυβέρνηση απαντά με χιλιάδες συνωστισμένους αστυνομικούς, με αυταρχισμό, παρεμπόδιση και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, εκτίθεται και αυτογελοιοποιείται. Τα αυταρχικά μέτρα που παίρνει είναι πέρα και έξω από κάθε λογική προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία άλλωστε έχει αφήσει στο έλεος. Υπακούν μόνο σε μία λογική και σ’ ένα στόχο: Να μπει "φίμωτρο" στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία.

Καλούμε τον λαό να καταδικάσει το νέο όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού. Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων και ζητάμε να επιτραπεί ελεύθερα σε όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου».

902

*

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αστυνομοκρατία και προσαγωγές στην περιοχή γύρω από το σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια

(ΦΩΤΟ)

Κυριακή 06/12/2020 - 11:20 - Ενημέρωση: Κυριακή 06/12/2020 - 15:31

Αστυνομοκρατούμενη είναι η περιοχή γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει, με πρόσχημα την πανδημία, το όργιο αυταρχισμού και καταστολής που εφάρμοσε και στις εκδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (μεταξύ άλλων διμοιρίες των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, αστυνομικοί ένστολοι και με πολιτικά) έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους που οδηγούν στο χώρο της δολοφονίας, πραγματοποιώντας ελέγχους και εμποδίζοντας την πρόσβαση στο σημείο. Σημειώνεται ότι νωρίτερα παρεμπόδισαν αντιπροσωπεία της ΚΝΕ [επάνω] να προσεγγίσει το χώρο για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο που υπάρχει εκεί.


Επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ να καταθέσει στεφάνι, ενώ προχώρησαν και στην προσαγωγή εννέα μελών του ΚΚΕ μ-λ, με την κατηγορία της παραβίασης της απαγόρευσης.

Επιπλέον, γύρω στις 12.30 μ.μ. προχώρησαν στην προαγωγή ατόμων από τη Ναυαρίνου ανάμεσά τους μέλη του ΣΕΚ καθώς και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

Το μεσημέρι, η αστυνομία έριξε βομβίδες κρότου - λάμψης σε μια ομάδα 30 περίπου ατόμων που άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα στην οδό Τσαμαδού, στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μια προσαγωγή. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 5 τα ξημερώματα έως τις 12 τα μεσάνυχτα είναι σε ισχύ η απαγόρευση συναθροίσεων, με εντολή του αρχηγού της Αστυνομίας.

902

*

1. ΜΑΤατζήδες Άνδρες «συνελήφθησαν» να καταστρέφουν λουλούδια που άφησε γυναίκα στο μνημείο Γρηγορόπουλου

2. Η στιγμή που οι αστυνομικοί πέφτουν με μηχανάκια πάνω σε δημοσιογράφους στην Πλ. Εξαρχείων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.