Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Δυτική Αττική: Μόνο προδιαγεγραμμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η έξαρση των κρουσμάτων (VIDEO)

Ελλιπή μέτρα προστασίας, γύμνια υποδομών Υγείας το «έδαφος» για την εξάπλωση της πανδημίας

Τρίτη 29/12/2020 - 17:20 - Ενημέρωση: Τρίτη 29/12/2020 - 18:26

Μια τεράστια περιοχή, που αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο Λεκανοπέδιο δεν είναι ότι κατά τύχη μαζεύτηκαν εκεί περισσότεροι «ανεύθυνοι πολίτες», όπως προκλητικά λέει η κυβέρνηση, αλλά ότι εκεί εδρεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.


Εκεί παράγεται ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ, λόγω της βαριάς βιομηχανίας, εκεί αυγατίζουν τα κέρδη τους βιομήχανοι και μεγαλέμποροι από την ένταση της εκμετάλλευσης χιλιάδων εργατών, Ελλήνων και μεταναστών.

Εκεί, με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες σήμερα επιχειρείται να φορτωθεί και το φταίξιμο για την εξάπλωση της πανδημίας.

Παράλληλα, εκεί ανθεί κάθε είδους ρυπογόνα δραστηριότητα, επιβαρύνοντας αντικειμενικά την επιδημιολογική εικόνα και την υγεία του εργατόκοσμου που μένει και βγάζει το ψωμί του.

Εκεί, οι κρατικές υποδομές προστασίας του λαού είναι από υποβαθμισμένες έως ανύπαρκτες, αφού αποτελούν βαρίδι στην ένταση της κερδοφορίας.

Εκεί, η εργοδοτική ασυδοσία μαζί με την «εξοικονόμηση πόρων», που αποτελεί στρατηγική όλων των κυβερνήσεων, δημιουργούν το εύφορο έδαφος για τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων, τα οποία είναι σχεδόν δεκαπλάσια από άλλες περιοχές της Αττικής.

Εκεί, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα εταιρικά πούλμαν για να περάσουν τις πύλες των εργοστασίων, όπου ξαναστοιβάζονται στα πόστα τους, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες για 10 και 12 ώρες δουλειάς χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας, χωρίς άλλα μέτρα που θα διέκοπταν την αλυσίδα της μετάδοσης, αφού αυτά κοστίζουν στην εργοδοσία.

Σε αυτό το πλάνο πρέπει να προστεθεί η εγκληματική γύμνια των υποδομών Υγείας στην περιοχή.

Για όλα τα παραπάνω, το 902.gr βρέθηκε στη Δυτική Αττική και συνομίλησε με εργαζόμενους, με υγειονομικούς, συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.