Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Αχρηστοχοΐδης: Απο-φασίζομεν και διατάσσομεν — Απαγόρευση συγκεντρώσεων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου — Κείμενο υπογραφών: Τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας - Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου — ΚΚΕ: Αυταρχισμός και αυτογελοιοποίηση


ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Σε απαγόρευση των συγκεντρώσεων για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου προχώρησε η κυβέρνηση

Σάββατο 05/12/2020 - 10:57

Την απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη τη χώρα, από τις 5 π.μ. της Κυριακής 6 Δεκέμβρη έως και τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, προβλέπει η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη, που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να επιτίθεται στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού, με πρόσχημα την πανδημία.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΩΝ

Η κυβέρνηση επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού, αλλά και της αυτογελοιοποίησης

Σάββατο 05/12/2020 - 12:40

Σε σχόλιό του για την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση, μετά το κρεσέντο καταστολής τις ημέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού, αλλά και της αυτογελοιοποίησης, μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, σε όλη την Επικράτεια.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού από την πανδημία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα πεπραγμένα της στο κομμάτι της δημόσιας υγείας, αλλά για το πώς θα χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για την μονιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων απαγορεύσεων, για τη γενίκευση της καταστολής και της περιστολής λαϊκών ελευθεριών».

902

 

Η απαγόρευση συναθροίσεων, που αφορά τις επετειακές εκδηλώσεις για τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου το 2008, επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και προβλέπει βαριά πρόστιμα για τους διοργανωτές (5.000 σε φορείς και 3.000 σε φυσικά πρόσωπα) και τους συμμετέχοντες (300 ευρώ). Για την εφαρμογή της απόφασης έχουν επιστρατευθεί πάνω από 4.000 αστυνομικοί στην Αττική.

Σημειώνεται ότι πολλοί δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλα άτομα, υπογράφουν κείμενο καλέσματος [κάτω] για απότιση τιμής στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

902

Τιμή στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

 

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου»

Πέμπτη 03/12/2020 - 08:56

Με τον τίτλο αυτό διακινείται κείμενο υπογραφών στο διαδίκτυο, με αφορμή την επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό Επ. Κορκονέα στις 6/12/2008.

Οι υπογράφοντες καλούν σε «τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας» και το κείμενο υπογραμμίζει ότι «το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον έναν κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας».

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία», σημειώνεται ακόμη στο κείμενο, που καταλήγει: «Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση».

Το κείμενο υπογράφουν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, συνδικαλιστές και πολλοί ακόμα.

Μεταξύ άλλων και οι παρακάτω: Στέλλα Κουρκούτη - Δημοσιογράφος. Δημήτρης Μπαλαγιάννης - Δημοσιογράφος. Κώστας Παπαδάκης - Δικηγόρος. Γιάννης Μάγγος - Εκπαιδευτικός. Γιώργος Θαλάσσης - Εκπαιδευτικός. Αννυ Παπαρρούσου - Δικηγόρος. Μαρία Λούκα - Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος. Θύμιος Καλαμούκης - Δημοσιογράφος. Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Δημοσιογράφος. Νατάσσα Μποφίλιου - Ερμηνεύτρια. Γιώργος Χαρίσης - Μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ. Θανάσης Καμπαγιάννης - Δικηγόρος. Παυλίνα Νάσιουτζικ - Συγγραφέας. Γιώργος Ρωμανός - Οδοντίατρος. Αλέκα Ζορμπαλά - Δικηγόρος. Πέτρος Θεοδωρίδης - Πολιτικός επιστήμονας. Γιώργος Κτενάς - Δημοσιογράφος. Ελένη Τσιγαρίδα - Αρχιτεκτόνισσα. Γεωργία Κοντράρου - Δημοσιογράφος. Νικόλας Δημητρακόπουλος - Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΕρτOpen. Γιάννης Παντελάκης - Δημοσιογράφος. Βαγγέλης Δεληπέτρος - Δημοσιογράφος. Μιχάλης Κουρουτός - Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ. Μιμίκα Κριτσανίδου - Πολιτική ακτιβίστρια. Χρήστος Καλογράνης - Ερμηνευτής, Γυμνά Καλώδια. Θέκλα Τσελεπή - Δημοσιογράφος. Ηλίας Μωραΐτης - Συγγραφέας, Ποιητής. Δημήτρης Πουλικάκος - Ηθοποιός, συνθέτης, ερμηνευτής. Αντώνης Σιγάλας - Λυρικός τραγουδιστής, πολιτικός αναλυτής. Ελένη Καρατζόλα - Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αλέκα Ζουμή - Δημοσιογράφος. Ακης Γαβριηλίδης - Συγγραφέας. Ελπίδα Κουτσογιάννη - Δημοσιογράφος. Βάσος Γεώργας - Σκηνοθέτης, Συγγραφέας. Βάσω Χριστοδούλου - Ποιήτρια. Λάμπρος Παπαλέξης - Μουσικός, Συνθέτης, Στιχουργός. Μανώλης Κιλισμανής - Συγγραφέας. Θάνος Κόης (Lost Bodies) - Μουσικός. Ελένη Μπογιατζή - Εικαστικός.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.