Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Όχι στα νοσοκομεία-επιχειρήσεις: Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων πόλεων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Θριάσιο Νοσοκομείο

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Κινητοποιήσεις από το πρωί εργαζομένων σε νοσοκομεία της Αττικής

Πέμπτη 10/12/2020 - 09:04 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/12/2020 - 12:23

Κινητοποιήσεις στις πύλες και στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, πραγματοποιούν από το πρωί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης.

Στον «Ευαγγελισμό» έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στο προαύλιο του νοσοκομείου. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο. Στη διάρκειά της μίλησαν ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και μέλη του ΔΣ του Σωματείου.



Ο Ηλ. Σιώρας ανέπτυξε το διεκδικητικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στην ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρο, στη μείωση των ετών συνταξιοδότησης, στη μείωση του ωραρίου εργασίας, στην αύξηση της ετήσιας άδειας, στην αύξηση των μισθών, στην πρόσληψη γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας σε κάθε νοσοκομείο. Επίσης, πρόβαλε τις διεκδικήσεις για καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε όλους, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας κ.ά. Αμέσως μετά έγινε συμβολική πορεία των εργαζομένων:

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» έγινε συγκέντρωση των εργαζομένων στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Στους εργαζόμενους μίλησε ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο οποίος στάθηκε αναλυτικά στη σημασία του διεκδικητικού πλαισίου:

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και η Γιάννα Σκαπέτη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής.

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου.


Εκεί μίλησαν εργαζόμενοι από την ΜΕΘ Covid, από τα Επείγοντα, τραυματιοφορείς και η Βούλα Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού και σε μέτρα προστασίας για εργαζόμενους, ασθενείς και συνοδούς. Επίσης στις επιπτώσεις από τις μετακινήσεις και μεταφορά προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, στην τοποθέτηση καμερών στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου (με την επίκληση της έλλειψης προσωπικού). Αμέσως μετά ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου.

Στο ΓΝ Νίκαιας, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Μεταξύ άλλων, χαιρετισμό απήθυνε ο Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, ο οποίος εξέφρασε αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των υγειονομικών.

Στο «Λαϊκό», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Ανάλογη κινητοποίηση έγινε το πρωί και στο Νοσοκομείο «Ελπίς».

Στο ΓΚ Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έγινε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Στη διάρκειά της χαιρέτισε η Γεωργία Φίλιππα, επικουρική παθολόγος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, η οποία αναφέρθηκε στην επείγουσα ανάγκη άμεσης θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας και ουσιαστικών μέτρων προστασίας. Παράλληλα, αναφερόμενη στην κατάσταση στο νοσοκομείο, σημείωσε ότι η Γ' Παθολογική Κλινική δεν θα εφημερεύσει σήμερα, καθώς 8 νοσηλευτές και 2 γιατροί της κλινικής έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης (κάτω), της Χαλκίδας και άλλων πόλεων.

Χαλκίδα

902

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από την κινητοποίηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Με κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους

Πέμπτη 10/12/2020 - 09:43 - Ενημέρωση: Πέμπτη 10/12/2020 - 11:29

Με κινητοποιήσεις στις εισόδους των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης το πρωί οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης.

Στο ΑΧΕΠΑ έγινε κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η οποία απαίτησε να ικανοποιηθούν τα αίτηματά τους σε σχέση με την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων κλπ.

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων έγιναν επίσης στις πύλες των Νοσοκομείων Ιπποκράτειο και «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Δημήτριος» καταγγέλλει την κυβέρνηση και κατ' επέκταση τη διοίκηση του νοσοκομείου, που αντί να θωρακίσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και πάρουν τα κατάλληλα μέτρα που απαιτούνται, στη σημερινή κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου προκλητικά έστειλε την Αστυνομία να ελέγξει για τον συγχρωτισμό που υπάρχει και αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19. Ωστόσο, η αξιωματικός της Αστυνομίας πήρε την απάντηση από τους εργαζόμενους, ενώ έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.


Στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου, οι εργαζόμενοι με την μαζική τους συμμετοχή απαίτησαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης τους ΕΣΥ, με μαζικές μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.


Απαίτησαν επίσης την ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα ΒΑΕ και στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούν την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία που προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις μέρες συζήτησης του προϋπολογισμού στην βουλή. VIDEOμε τα συνθήματα που φώναξαν οι εργαζόμενοι:

Εξάλλου, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί και σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (επάνω) και άλλων πόλεων.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.