Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Eκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και σπουδαστές Δημοσίων ΙΕΚ: Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή — Παρέμβαση στο Σύνταγμα με αιχμή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση(7 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση στο Σύνταγμα με αιχμή το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση

Πέμπτη 17/12/2020 - 13:47 - Ενημέρωση: Πέμπτη 17/12/2020 - 15:14

«Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή. Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση» απαίτησαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές και σπουδαστές Δημοσίων ΙΕΚ με την παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της σημερινής μέρας δράσης με αιχμή το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, και τις ανάγκες της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Έστειλαν πολλαπλά μηνύματα ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία παίρνει αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Θα συνεχίσουν να διεκδικούν και μέσα σε αυτές τις συνθήκες. 















Στην παρέμβαση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Ακτύπης, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ:

Ο Νίκος Καλιακάτσος, μέλος του ΔΣ της ΑΣΓΜΕ:

O Απόστολος Στεργιόπουλος, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Εκπαιδευτικών:

 O Σπύρος Μαρίνης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ:

Η Χρύσα Λεμπέση εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων:

«Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή. Ούτε ένας μαθητής αποκλεισμένος. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση», τονίζουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΛΜΕ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και μια σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι ενάντια στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, στα εκρηκτικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν, στους σχεδιασμούς για νέα μέτρα καταστολής στα Πανεπιστήμια. Σε αγώνα για τα δικαιώματα στην ειδικότητα, στην Παιδεία και την εργασία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η οποία συμμετείχε και αυτή στην παρέμβαση:

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται σήμερα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, που υποβαθμίζει τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ από το επίπεδο 4 στο 3.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.