Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Δημήτρης Κουτσούμπας: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στον λαό, στα σωματεία και το λαϊκό κίνημα (AUDIO)

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΣΤΟ «ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Το κράτος έπρεπε να έχει λάβει μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, να έχει επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας

Δευτέρα 07/12/2020 - 10:06 - Ενημέρωση: Δευτέρα 07/12/2020 - 12:06

Ο λαός δεν θα δεχθεί να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού συνωστίζεται ο λαός, καθώς και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας επικεντρώθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε πως το λοκντάουν αποδίδει ελάχιστα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις γιατί οι εστίες υπερμετάδοσης είναι ακόμη ενεργές και έφερε ως παράδειγμα τον συνωστισμό που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, χωρίς μέτρα προστασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως θα έπρεπε να αυξηθούν οι έλεγχοι, τα τεστ και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ιδίως στα εργοστάσια, να αυξηθούν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις, να γίνουν προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και να επιταχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, αντί να τον χρυσοπληρώνει το κράτος για να νοικιάζει υπηρεσίες. Όπως είπε, δεν αρκεί η ατομική ευθύνη, χρειάζεται η κρατική ευθύνη, καθώς «ή είναι πόλεμος και παίρνεις μέτρα ή κοροϊδεύεις».

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να ακουστεί στεντόρεια η φωνή των εργαζομένων, των υγειονομικών, των δημοσιογράφων, των σωματείων και των πολιτικών κομμάτων για τη διεκδίκηση αυτών των μέτρων. «Το ΚΚΕ αυτό κάνει. Σε αυτό δεν υποχωρούμε καθόλου», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «εάν κάνανε το 1/3 από αυτά που τους λέγαμε, δεν θα ήταν αυτή η κατάσταση», ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» και δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στον λαό, στα σωματεία και το λαϊκό κίνημα. 

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.