Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Παρέμβαση εργαζομένων: «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές» — ΚΚΕ: Να δυναμώσει ο κοινός αγώνας για την Κυριακάτικη Αργία — Χρήστος Κατσώτης: Ικανοποιούν αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων (VIDEO - Φωτό)

*

ΚΚΕ: Τροπολογία για άμεση μονιμοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ — Δημήτρης Κουτσούμπας: Καλός ο εμβολιασμός, αλλά η θωράκισης του δημόσιου συστήματος είναι ζήτημα του ΤΩΡΑ που έπρεπε να είχε λυθεί ΧΘΕΣ

*

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

«Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»

Δευτέρα 21/12/2020 - 17:38 - Ενημέρωση: Δευτέρα 21/12/2020 - 18:00

Με παρέμβαση έξω από τη Βουλή, τη Δευτέρα το απόγευμα, αντιπροσωπείες της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απάντησαν στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία, αυτή τη φορά στο όνομα της πανδημίας.









«Κάτω τα χέρια από το 5ήμερο - 8ωρο», έγραψαν στο πανό τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου ενώ ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κατήγγειλε το «ωράριο των πολυεθνικών» το οποίο μετατρέπει όλες τις μέρες της βδομάδας σε εργάσιμες.

Με τη συμβολική τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα επιτρέψουν να μπει η αργία της Κυριακής «στο μουσείο», όπως επιδιώκουν κυβέρνηση και εργοδοσία, που έχουν βάλει στο στόχαστρο επίσης το 8ωρο, τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα σωματεία και τη συλλογική δράση.

Στην παρέμβαση συμμετείχε και η ΟΒΣΑ, καθώς οι αυτοαπασχολούμενοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

902


ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα για υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Παρασκευή 18/12/2020 - 14:19 - Ενημέρωση: Παρασκευή 18/12/2020 - 14:27

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, τονίζει, μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωση για το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή και σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισέρχεται προς συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Τη Δευτέρα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση. 

Το νομοσχέδιο του υπουργείο Υγείας έχει τίτλο: «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» και στο οποίο το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Η κατάθεση απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ ενός κατεπείγοντος νομοσχεδίου, με πλήθος αντιλαϊκών ρυθμίσεων, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί ύπουλα και προσχηματικά την πανδημία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις του κεφαλαίου εις βάρος των εργαζομένων, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Κυριακάτικη Αργία.

Οι ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊού και οι έκτακτες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, καμία σχέση δεν έχουν με την παγίωση της κυριακάτικης εργασίας στο εμπόριο, στις φαρμακαποθήκες και αλλού. Αντίθετα, αποτελεί πάγια επιδίωξη των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων, με αβάσταχτες συνέπειες στη ζωή των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων μικροεπαγγελματιών, που οδηγούνται βήμα το βήμα στη φυσική και οικονομική εξόντωση για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, όχι μόνο δεν πρέπει να παραχωρήσουν αμαχητί αυτή τη μεγάλη κατάκτηση, που θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους, αντίθετα θα πρέπει να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.»

902

 

*

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Χρ. Κατσώτης: Ικανοποιούν αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και επιδεινώνουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων

Δευτέρα 21/12/2020 - 12:35 - Ενημέρωση: Δευτέρα 21/12/2020 - 13:22

«Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που ικανοποιούν αξιώσεις των επιχειρηματικών ομίλων και επιδεινώνουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων», τόνισε σήμερα στην Ολομέλεια ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Ο Χρ. Κατσώτης έκανε «φύλλο φτερό» το νομοσχέδιο-σκούπα, αναπτύσσοντας τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ, επανέλαβε ο ειδικός του αγορητής, λέει όχι επί της αρχής στο επίμαχο νομοσχέδιο, ενώ για τα άρθρα το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Αναφερόμενος στην κυριακάτικη αργία, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι η κυβέρνηση στα μουλωχτά, ύπουλα, ανατρέπει τη σημαντική κατάκτηση της εργατική τάξης, την κυριακάτικη αργία. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, συνέχισε, θέλουν δουλειά ήλιο με ήλιο, δεν αρκούνται στην 10ωρη εργασία που νομοθετήσατε, αλλά θέλουν 12ωρη. Αυτή είναι η πρόοδό σας, ξανά δουλειά ήλιο με ήλιο; Αυτό δημιουργείτε, την εργασιακή γαλέρα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι να μην παραδώσουν αμαχητί αυτή τη μεγάλη κατάκτηση που θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους, επισήμανε ο Χρ. Κατσώτης και να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, ενώ καταλήγοντας κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 72.

Αναφερόμενος στο σκέλος που αφορά την Υγεία, τόνισε ότι η λογική του κόστους - οφέλους αποτυπώνεται στο νομοσχέδιο με σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη μειωμένη χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Τα μείον 600 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν που προβλέπει ο προϋπολογισμός εν μέσω πανδημίας δείχνει την κατεύθυνσή σας, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.