Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΜΕ Σωματεία και Ομοσπονδίες: Περικοπές σε Υγεία και ανέργους, 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, θηλιά για το λαό ο προϋπολογισμός — Αντιπροσωπείες μπροστά από τη Βουλή — Και συμβολική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών (3 VIDEO - ΦΩΤΟ)


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Παρέμβαση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Τρίτη 15/12/2020 - 16:47 - Ενημέρωση: Τρίτη 15/12/2020 - 18:35

«Περικοπές σε Υγεία και ανέργους, 10ωρη δουλειά, 200 ευρώ μισθός, θηλιά για το λαό ο προϋπολογισμός»: Με το γιγαντοπανό αυτό, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, αντιπροσωπείες Σωματείων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό.

«Οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αναδείξουμε και να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Να κλιμακώσουμε την πάλη μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας», τόνισαν από την ντουντούκα. «Τα νούμερα του Κρατικού Προϋπολογισμού είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι έχει ακόμη να περάσει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων», καταγγέλλουν και υπογραμμίζουν τη μείωση στα κονδύλια που φέρνει νέες περικοπές σε συντάξεις, επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, παραπέρα υποχρηματοδότηση στις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας και συνολικά στην Υγεία.


















Στις συνθήκες της πανδημίας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δυναμώνουν τη διεκδίκηση για δημόσια - δωρεάν Υγεία. «Απέναντι σε ένα προϋπολογισμό που είναι δηλητήριο για τη ζωή των εργαζομένων και συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Κέντρα Υγείας πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με πλήρες ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», επεσήμαναν.

Στο χαρακτήρα κάθε προϋπολογισμού της εξουσίας των εκμεταλλευτών ως δημιούργημα και εργαλείο για το μοίρασμα των χρημάτων που βγαίνουν από τον κόπο του λαού σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, αναφέρθηκε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). Ειδικά φέτος, στις συνθήκες της πανδημίας, αναφέρθηκε σε μια σειρά περικοπές που φέρνει ο προϋπολογισμός, αλλά και στα ποσά που διοχετεύει στα ταμεία των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και στους ΝΑΤΟικους εξοπλισμούς.

«Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», φώναξαν οι συγκεντρωμένοι. «Σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε αναδεικνύοντας και παλεύοντας για τις δικές μας ανάγκες», υπογράμμισε η Γιώτα Ταβουλάρη και κάλεσε σε συνέχεια του αγώνα για την Υγεία και τα δικαιώματα του λαού, με το σύνθημα της συμβολικής κινητοποίησης να ξεκαθαρίζει: «Ασφάλιση, Υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά».

Στην παρέμβαση, στο πλευρό των συνδικαλιστικών οργανώσεων, συμμετείχε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

902

*

ΑΘΗΝΑ

Συμβολική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Βουλή για τις περικοπές στο νέο προϋπολογισμό

Τρίτη 15/12/2020 - 13:04 - Ενημέρωση: Τρίτη 15/12/2020 - 18:33

Συμβολική διαμαρτυρία στη Βουλή για τις περικοπές και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Απαίτησαν να καταψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός και να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για να μην αποκλείονται χιλιάδες μαθητές από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να ληφθούν μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια, προσλήψεις και μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών, όπως τόνισε η Θεοδώρα Δριμάλα από την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών.  

Κάλεσαν επίσης σε συμμετοχή στη μέρα δράσης για την Εκπαίδευση στις 17 Δεκέμβρη.

Νωρίτερα έγινε προσπάθεια να απαγορευτεί η συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή, όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών:

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.