Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Παρεμβάσεις για την Παιδεία, 17 Δεκέμβρη: Αθήνα. 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα — Θεσσαλονίκη στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση — Πειραιάς, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή — Συγκέντρωση Υπογραφών — 24ωρη απεργία: Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών και Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ — Γιάννης Δελής: Επιδοτούν την ανήλικη εργασία (VIDEO)

*

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

Το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση προωθεί και επιδοτεί την ανήλικη εργασία (VIDEO)

(κείμενο κάτω)

*

ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πολύμορφες δράσεις στις 17 Δεκέμβρη - Παρέμβαση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα

Τετάρτη 16/12/2020 - 12:19 - Ενημέρωση: Τετάρτη 16/12/2020 - 12:36

Μέρα πανελλαδικής δράσης και διεκδίκησης των πραγματικών αναγκών της Εκπαίδευσης θα είναι η αυριανή.

Στην Αθήνα διοργανώνεται παρέμβαση στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπου καλούν εκπαιδευτικά σωματεία, η ΟΛΜΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ κ.ά.

Στην Θεσσαλονίκη στις 2.30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όπου καλεί και η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στον Πειραιά, στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, όπου καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Το κάλεσμα απηύθυναν πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και η ΟΛΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό ήδη διοργανώνονται πολύμορφες δράσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις Τύπου και άλλες αγωνιστικές δράσεις σε όλη τη χώρα, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. 

Ταυτόχρονα συγκεντρώνονται υπογραφές στο κείμενο με τις διεκδικήσεις (http://www.petitions.gr/?p=337).

«Φωνάζουμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν όσο τα σχολεία είναι κλειστά», δηλώνουν τα σωματεία, με αιτήματα για εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής, της στελέχωσης των σχολείων, της στήριξης των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν «να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, μαζί με τις άθλιες διατάξεις για τις τοπικές προσλήψεις αναπληρωτών και για τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων». Επίσης, «να γίνουν μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Εκπαίδευση. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση, το οποίο όπως σημειώνουν «υποβαθμίζει τις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε συρρίκνωσή τους». Εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του ΟΑΕΔ διεκδικούν: «Σχολές Μαθητείας ενταγμένες στην τυπική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, χωρίς εξετάσεις Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ». Παράλληλα, θέτουν μια σειρά από αιτήματα για το προσωπικό των σχολών και τα εργασιακά του δικαιώματα.

Τη στήριξή του στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και στις κινητοποιήσεις αύριο, 17 Δεκέμβρη, δηλώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/245453/stirizei-tin-apergiaki-kinitopoiisi-ton-ekpaideytikon-kai-ton-ypallilon). 

«Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης για λογαριασμό της εργοδοσίας, απαντάμε συλλογικά, συντονίζουμε τους αγώνες μας για πραγματική αναβάθμιση, σύγχρονη επαγγελματική μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα και πτυχία με αξία», δηλώνει το ΠΑΜΕ και στηρίζει τα αιτήματα για ουσιαστική αναβάθμιση της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για τους όρους σπουδών και τα δικαιώματα των σπουδαστών.

«Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας μας, κανένα μέτρο για τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω πανδημίας σε σχολές και σχολεία, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματά μας», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι που καλούν στην κινητοποίηση (https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/245528/mazi-me-ekpaideytikoys-kai-mathites-enantia-stoys-shediasmoys-tis), αναφέροντας το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας κ.λπ.

902

*

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ

Το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση προωθεί και επιδοτεί την ανήλικη εργασία

(VIDEO επάνω)

Ο Γ. Δελής σε επιτροπή της Βουλής για το σ/χ για την επαγγελματική κατάρτιση

Τρίτη 15/12/2020 - 15:15

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση έρχεται να συμπληρώσει τη συνολική επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων και «δένει» με όλα τα προηγούμενα νομοθετήματα της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου. 

Υπογράμμισε ότι με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, 15χρονα παιδιά λαϊκών και εργατικών οικογενειών, αφού τελειώσουν το Γυμνάσιο και βρεθούν αντιμέτωπα με την προοπτική ενός Λυκείου-εξεταστικού κέντρου που θα απαιτεί τεράστια έξοδα, θα στρέφονται αναγκαστικά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση η οποία θα δημιουργεί στρατιές φθηνών, ευέλικτων και χωρίς δικαιώματα εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο, τόνισε ο Γ. Δελής, οδηγεί σε φτηνή, φτηνιάρικη και εφήμερη κατάρτιση, που θα έχουν κάθε φορά ανάγκη η μεγαλοεργοδοσία και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αντί να παρέχει αναβαθμισμένη, επαγγελματική εκπαίδευση με εξειδικευμένες γνώσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις διετείς Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (ΕΣΚ) που θεσμοθετούνται για μετά το Γυμνάσιο και στις οποίες εντάσσονται και οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Αφού τόνισε ότι πρόκειται για ξεκάθαρη υποβάθμιση των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, στάθηκε στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι σπουδαστές των ΕΣΚ θα έχουν «από την πρώτη ημέρα» πρακτική άσκηση, η οποία θα επιδοτείται, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σπρώχνει 15χρονα παιδιά στην ανήλικη εργασία, για την οποία οι εργοδότες θα επιδοτούνται.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων στερεί από τα παιδιά το όπλο της Γενικής Παιδείας, ενώ θα παράγει απόφοιτους μιας χρήσης για τους εργοδότες, τόνισε ο Γιάννης Δελής.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.