Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Θανάσιμο σκαμπίλι του Παφίλη: Καταστολή είναι και το κλίμα τρομοκρατίας και οι αποφάσεις της κυβέρνησης — Ο κορονοϊός δεν είναι αταξικός. Τον πληρώνει η εργατική τάξη — Μας λέτε να συμμαζευτούμε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά εσείς δεν συμμαζεύεστε — Μας έχετε κυριολεκτικά πεταλώσει, με τρία νομοσχέδια τη βδομάδα, που συντρίβουν τον λαό — Έχετε περάσει παπάδες — Μας λέτε, έχουμε δικαίωμα να σας τσακίζουμε, εσείς βγάλτε τον σκασμό — Θα πάρει και δεύτερο βραβείο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Το ’99 μας έριξε 3,5 τόνους ληγμένα χημικά επειδή δεν ήθελαν, μας είπε, οι Αμερικάνοι τη συγκέντρωση για τη σφαγή της Γιουγκοσλαβίας — Πεθαίνει ο κόσμος, δεν επιτάσσετε τις ΜΕΘ, και μας μιλάτε για πόλεμο; — Ο κόσμος που ήταν εκεί, και άλλοι τόσοι, έχουν το σθένος και την ανθρωπιά να παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, που δε θα χρειάζεται ο γιος να βαράει τον πατέρα και τον αδερφό. Δε σας φοβόμαστε. Το ξύλο έχει πάντα δύο άκρες. Αν το πάρει ο λαός θα φύγετε νύχτα. Και δεν θα σας φτάνουν τα ελικόπτερα και τα αυτοκίνητα — Δεν σεβαστήκατε ούτε την κατάθεση στεφάνου. Με μια χυδαιότητα, έναν προκλητικό τρόπο... (VIDEO)

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή όση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση

Τετάρτη 09/12/2020 - 16:55 - Ενημέρωση: Τετάρτη 09/12/2020 - 16:59

Το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των λαϊκών αγώνων όση καταστολή κι αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να περάσει αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που ισχυρίστηκε ότι ένας άδικος νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται, υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση η ανθρωπότητα θα ήταν στις σπηλιές με σκλάβους και αφεντικά και τόνισε ότι οι άδικοι νόμοι δίνουν το δικαίωμα στους λαούς να τους αντιπαλεύουν για να τους ανατρέψουν!

Καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την υποκρισία της στα περί απαγορεύσεων λόγω κορονοϊού, τόνισε ότι όλες οι κυβερνήσεις συνόδευσαν την αντιλαϊκή τους πολιτική με καταστολή.

Με τρία συγκεκριμένα επιχειρήματα αντέκρουσε την κυβερνητική ρητορική.

Όπως είπε, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον κορονοϊό για να τσακίσει εισοδήματα και δικαιώματα των εργαζομένων καθώς όχι μόνο δεν ανέστειλε την εφαρμογή της πολιτικής της, αλλά με τη μορφή του οδοστρωτήρα προχωρά τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα απαιτεί από τον λαό να μην αντιδρά.

Έκανε λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων για τη μη διάδοση του κορονοϊού, όταν δεν πήρε μέτρα για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, στους μεγάλους χώρους δουλειάς που δεν γίνονται έλεγχοι και αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα οι κλινικάρχες θησαυρίζουν.

Μίλησε επίσης για υποκρισία και αυτογελοιοποίηση όταν η κυβέρνηση έφερε στο κέντρο της Αθήνας 6.000 αστυνομικούς χωρίς μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού και κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε η συμβολική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο όταν έφευγε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι με τη βαρβαρότητα, ενώ το ΚΚΕ αγωνίζεται για μια άλλη κοινωνία και δεν φοβάται.

Για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι δεν σεβάστηκε η κυβέρνηση τον νεκρό, απαγορεύοντας ακόμα και την κατάθεση λουλουδιών σε ολιγομελείς αντιπροσωπείες, όπως της ΚΝΕ. Αναφερόμενος στον άνδρα των ΜΑΤ που διέλυσε την ανθοδέσμη, σημείωσε ότι τέτοιους ανθρώπους φτιάχνει ο τρόπος εκπαίδευσης των αστυνομικών και η ανοχή της κυβέρνησης.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.