Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Αλεξίσφαιρη Αλέκα - Θανάσημος Παφίλης: Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαγός στιφάδο του κεφαλαίου — Δεξιοί και αριστεροί ψάλτες του καπιταλισμού (2 VIDEO)

*

Βλέπε και:

ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2021

*

Αλ. Παπαρήγα: Οι διαφωνίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι για τη διαχείριση των συμφερόντων του κεφαλαίου

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και σήμερα εκκολάπτονται οι παράγοντες για την αντεπίθεσή του, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον νέο προϋπολογισμό, που όπως σημείωσε είναι απολύτως συνεπής με τους αντιλαϊκούς στόχους της κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στα συνολικά 72 δισ. ευρώ που θα κληθούν αυτή και η επόμενη κυβέρνηση να διαχειριστούν, σημείωσε πως ένα μέρος τους είναι δάνεια που αυξάνουν το κρατικό χρέος και ένα μέρος από τα Ταμεία της ΕΕ που γεμίζουν από τον ίδρωτα και το αίμα των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι θα γίνει μεγάλο μακελειό μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων με αντικείμενο το πακέτο των 72 δισ. ευρώ. Σημείωσε ότι οι διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ταύτιση στην υπεράσπιση του καπιταλιστικού συστήματος.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έχει ριζική και κάθετη διαφορά με την κυβέρνηση από τη σκοπιά ότι είναι πολέμιο του καπιταλιστικού συστήματος και αναδεικνύει πως ο εργαζόμενος είναι ο παραγωγός του πλούτου και ο κεφαλαιοκράτης ο σφετεριστής του. Πρόσθεσε ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα με την ορμητική του αντεπίθεση μπορεί σήμερα να ανακόψει χειρότερα μέτρα και να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης.

Αναφερόμενη στη νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση, σημείωσε ότι η πανδημία του κορονοϊού την επιτάχυνε και την βάθυνε, πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική κρίση ούτε για κρίση λόγω ανικανότητας ή ανεντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης. Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ είχε εκτιμήσει ότι θα προκύψει μια αναιμική ανάπτυξη και ότι ο επόμενος κύκλος της κρίσης θα είναι πιο βαθύς. Σημείωσε ότι ο λαός θα κληθεί να πληρώσει διπλά και τριπλά αυτά που του λένε σήμερα και πως τα 72 δισ. ευρώ θα γίνουν ταφόπλακα αν δεν οργανώσει την αντεπίθεσή του.

902

*

Θανάσης Παφίλης: «Η πανδημία αποκάλυψε όλη την απανθρωπιά του συστήματός σας»

Την σκληρή, ταξική πολιτική που εφαρμόζεται για την διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία και αυξάνει τους έμμεσους φόρους, είναι το «πρόγευμα» για όσα θα ακολουθήσουν την περίοδο της «κανονικότητας».

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι «δεξιοί και αριστεροί ψάλτες του καπιταλισμού», μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνουμε σαν την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ που έχουν «πανίσχυρα» συστήματα Υγείας. «Τα πρότυπα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και αποκαλύφθηκε όλη η απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος», είπε, επισημαίνοντας πως αυτό το σύστημα θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα γιατί καθοδηγείται από το κέρδος.

Ειδικά για την κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κώφευσε στα αιτήματα των υγειονομικών, των Σωματείων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος για μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

«Είμαστε δύο κόσμοι, είμαστε εμείς που υποστηρίζουμε την ανατροπή ενός βάρβαρου συστήματος, και είσαστε και οι υπόλοιποι που υποστηρίζετε την εξυπηρέτηση του και τσακώνεστε για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής», ανέφερε.

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.