Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΚΚΕ: Καταγγέλλει με επιστολή του στο Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας τον αποκλεισμό του ΚΚ (PCV) από τα ΜΜΕ


ΚΚΕ

Καταγγέλλει τη λογοκρισία κατά του ΚΚ Βενεζουέλας

Τετάρτη 02/12/2020 - 10:37

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας και την πρόεδρό του Ιντιρα Αλφόνσο, με κοινοποίηση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, έστειλε χτες εκ μέρους του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, καταδικάζοντας τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και της συμμαχίας «Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική» [βλέπε και κάτω επιστολή του PCV] , ενόψει των βουλευτικών εκλογών που γίνονται την Κυριακή 6 Δεκέμβρη.

Από πρόσφατη διαμαρτυρία του ΚΚ Βενεζουέλας έξω από την κρατική τηλεόραση

Αντίστοιχες επιστολές στέλνουν και άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα, ανταποκρινόμενα στη δημόσια επιστολή που απηύθυναν οι Βενεζουελάνοι κομμουνιστές.

Στην επιστολή του ΚΚΕ σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ διαχρονικά εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας, με δεκάδες πρωτοβουλίες έχει καταγγείλει τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στη Βενεζουέλα, κατήγγειλε αποφασιστικά την απόπειρα πραξικοπήματος από τον αχυράνθρωπο των ιμπεριαλιστών Χουάν Γκουαϊδό για να ανατρέψει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Το Κόμμα μας έχει πραγματοποιήσει δημόσιες εκδηλώσεις με χιλιάδες κόσμο για την αλληλεγγύη στον λαό της Βενεζουέλας και για να καταδικάσει τις επιθετικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών, και σε αυτήν την κατεύθυνση έχει επικοινωνία με τη διπλωματική αποστολή της Βενεζουέλας στη χώρα μας.

Σας γράφουμε αυτήν την επιστολή, για να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε τον αποκλεισμό του αδελφού μας Κόμματος, του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV) και του εκλογικού συνδυασμού "Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική" (APR), από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ της Βενεζουέλας, την περίοδο της προεκλογικής καμπάνιας.

Την ίδια ώρα, είναι προκλητικό το γεγονός πως μέσα από τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, προβάλλονται αποκλειστικά οι υποψηφιότητες και το προεκλογικό πρόγραμμα του κυβερνητικού κόμματος PSUV, αλλά και των κομμάτων της δεξιάς αντιπολίτευσης.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση αυτή είναι προϊόν πολιτικής επιλογής και έχει σκοπό να αποκλειστεί η "ενοχλητική" φωνή του PCV και της APR, που κάνουν κριτική σε πολιτικές του κυβερνητικού κόμματος.

Πρόκειται για έναν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, που παραβιάζει τα δημοκρατικά δικαιώματα του βενεζουελάνικου λαού, επιχειρεί να αποκρύψει το ψηφοδέλτιο του PCV από τον λαό της Βενεζουέλας και να υπονομεύσει τη δυνατότητα να εκλέξει αντιπροσώπους στη νέα Εθνοσυνέλευση.

Επιπρόσθετα πρόκειται για παράνομο αποκλεισμό, αφού παραβιάζει το άρθρο 81 του εκλογικού νόμου της Βενεζουέλας.

Καλούμε την Εθνική Εκλογική Επιτροπή να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρθούν ο αποκλεισμός και η λογοκρισία ενάντια στο PCV και την APR, και τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές να υπάρξει ισότιμη προβολή όλων των συνδυασμών από τα δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ».

902

*

ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ «ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ»

Καταγγέλλει αποκλεισμό από τα ΜΜΕ μπροστά στις εκλογές

Τετάρτη 25/11/2020 - 10:52

Με ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Επικοινωνιών και Ενημέρωσης, την Εκλογική Επιτροπή της Βενεζουέλας και τα ΜΜΕ, η «Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική» (ΛΕΕ), μία πολιτική συμμαχία που συσπειρώνει πολλές πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, των αγροτών, των κοινοτήτων και του λαϊκού κινήματος της Βενεζουέλας, που εκφράζονται μέσα από το ψηφοδέλτιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (ΚΚΒ), καταγγέλλει προμελετημένο αποκλεισμό των υποψηφίων της εκλογικής συμμαχίας από τα ΜΜΕ ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της 6ης Δεκέμβρη 2020.

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία:

«Αυτή η δημόσια λογοκρισία καταγγέλλεται από πολλές προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς, των οποίων πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τις δηλώσεις, δεδομένου ότι η προμελετημένη λογοκρισία της ΛΕΕ είναι θέμα που αφορά σήμερα την εθνική πολιτική αρένα.

Θέλουμε να καταγγείλουμε αυτήν την κατάσταση, που παραβιάζει τα άρθρα 57 και 58 του Συντάγματος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, καθώς και τα άρθρα 72 και 81 του Νόμου για τις Εκλογικές Διαδικασίες, που το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) πρέπει να διασφαλίσει τη εφαρμογή τους.

Η ΛΕΕ δεν καλύπτεται, δεν προβάλλεται καθόλου από τα κρατικά ΜΜΕ.

Το ΚΚΒ και οι άλλες πανεθνικές οργανώσεις που συγκροτούν τη ΛΕΕ, μαζί με εκατοντάδες περιφερειακές και λαϊκές οργανώσεις, έχουν να δουν τέτοιου είδους λογοκρισία από την εποχή του Συμφώνου Punto Fijo, όταν η κυβέρνηση Adeco - Copeyano δεν έδινε χώρο σε αριστερές και επαναστατικές οργανώσεις για να εκφραστούν στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, για να διαδώσουν τις εκλογικές τους καμπάνιες».

Και συνεχίζει: «Πιστεύαμε ότι τέτοια φαινόμενα ανήκαν στο παρελθόν μετά την εκλογή το 1998 του Διοικητή Ούγκο Τσάβες ως Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, και την αρχή μιας διαδικασίας εκδημοκρατισμού και εθνικής απελευθέρωσης.

Λυπούμαστε που παρατηρούμε ότι αυτή τη στιγμή αυτές οι κατακτήσεις που αφορούν την ελευθερία της έκφρασης και η αφοσίωση των κρατικών μέσων ενημέρωσης στην υπηρεσία του λαού απειλούνται σοβαρά από πολιτικές, θεσμικές και γραφειοκρατικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

Με αυτήν την έννοια, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για να διεκδικήσουμε τα συνταγματικά και πολιτικά μας δικαιώματα και να παραδώσουμε αυτό το έγγραφο εδώ, στις εγκαταστάσεις VTV, που ορίζεται ως το κανάλι όλων των Βενεζουελάνων.

Απαιτούμε να αρθεί ο αποκλεισμός της ΛΕΕ, που εκφράζεται από το ψηφοδέλτιο του ΚΚΒ, από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης. Απαιτούμε επίσης να προβληθούν με ίσους όρους όλοι οι άλλοι εκλογικοί συνδυασμοί.

Απαιτούμε να προσκληθούν οι υποψήφιοί μας στις δημόσιες συζητήσεις που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ στις λίγες μέρες που απομένουν ακόμη στην εκλογική εκστρατεία, στην οποία το ψηφοδέλτιό μας δεν προβλήθηκε».

902 από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.