Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΣΥΡΙΖΑΝΔ: Δουζίνες Κατούγκαλων και Κουμουτσάκων συντάσσονται με την «ΑΕ της δημοκρατικής ΕΕ Φ. Μογκερίνι» ─ ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ... ήπιου πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα


Ο Χουάν Γκουαϊδό κατά την ανακοίνωση της απόπειρας πραξικοπήματος

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Υπέρ του πραξικοπηματία, αλλά... χωρίς βία, τάσσονται η ΕΕ, η κυβέρνηση και η ΝΔ
*
Ο Ουρίμπε και ο Καταζητούμενος, τότε, για δολοφονίες ηγέτης της αντιπολίτευσης, Λεοπόλντο Λόπες, από τους πρωταγωνιστές σήμερα μαζί με τον Γουαϊδό, την έχουν στήσει στον Μαδούρο.
2. Τρομοκρατία και Δολοφονίες στη Βενεζουέλα – Ο Νέος Βρώμικος Πόλεμος
*
Βλέπε και:
*
Τετάρτη 01/05/2019 - 17:22 - Ενημέρωση: Τετάρτη 01/05/2019 - 17:55
Αποκορύφωμα υποκρισίας, αποτελεί η θέση της ΕΕ, για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα, όπως εκφράστηκε από την ύπατη εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι:
«Η ΕΕ παρακολουθεί στενά τα τελευταία γεγονότα στη Βενεζουέλα. Επαναλαμβάνουμε ότι μπορεί να υπάρξει μόνο ένας πολιτικός, ειρηνικός και δημοκρατικός τρόπος για τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει κάθε μορφή βίας και ζητεί την απόλυτη αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η απώλεια ζωών και η κλιμάκωση των εντάσεων» σημείωσε η Μογκερίνι.
Ο Λεοπόλντο Λόπες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κατ' οίκον περιοροσμό (Παλιά ιστορία).
Εκφράζοντας και πάλι την πολιτική εξίσωσης του θύτη με το θύμα, τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται σταθερά με το λαό της Βενεζουέλας και τις νόμιμες δημοκρατικές της φιλοδοξίες. Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βενεζουέλας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με την ΕΕ για ήπιο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα
Τετάρτη 01/05/2019 - 17:26
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με τη Βενεζουέλα [βλ. πιο κάτω], το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:
«Μετά από ένα 24ωρο εκκωφαντικής σιωπής, σχετικά με το εξελισσόμενο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, ήρθαν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλου να επιβεβαιώσουν το ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως "μεντεσέ" των Αμερικάνων και της ΕΕ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καταδικάζει την ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και του βενεζουελάνικου λαού, αλλά υιοθετεί κι όλους τους στόχους της λεγόμενης "αντιπολίτευσης", συντασσόμενη ανοιχτά με τις θέσεις της ΕΕ που παραπέμπουν ξεκάθαρα σ' ένα "ήπιο πραξικόπημα" στη Βενεζουέλα. Άλλωστε οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ -δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές- έχουν ήδη αναγνωρίσει τον αχυράνθρωπο των Αμερικάνων, Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας. 
Τόσο οι θέσεις της ΝΔ, όσο κι αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του δικαιώματος του βενεζουελάνικου λαού, αλλά και κάθε λαού, να αποφασίζει χωρίς ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα του.
Ο ελληνικός λαός, όπως πολλές φορές έχει κάνει στο παρελθόν, χρειάζεται και τώρα να καταδικάσει την επέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ στη Βενεζουέλα, μαζί και τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, που παίζουν το παιχνίδι των ιμπεριαλιστών».
902

Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα η κυβέρνηση
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Δουζίνα, με τον εκπρόσωπο του πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδό, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, από το Κατάρ όπου βρίσκεται σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες του Κόλπου, έγραψε στο Twitter:  
«Στην κρίση της Βενεζουέλας η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρώπη και τις θέσεις της ΑΕ της ΕΕ Φ. Μογκερίνι τις οποίες συνδιαμόρφωσε. Και σε αυτήν την περίπτωση φάνηκε ποια πολιτική δύναμη είναι δημοκρατική αλλά και πραγματικά ευρωπαϊκή. Με την Ευρώπη των πολλών, των λαών και των αξιών».
Παράλληλα, συνέβαλε στην αποπροσανατολιστική διαμάχη με τη ΝΔ, προκειμένου να αποσιωποιηθεί το γεγονός ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, στηρίζουν τον πραξικοπηματία.
Ο Γ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική "λύση" στη Βενεζουέλα», τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες "λύσεις"». Και πρόσθεσε: «Χθες η δημοκρατική Ευρώπη τοποθετήθηκε με σαφήνεια κι ευθύνη. Ζήτησε ξανά λύση μόνο με ειρηνικά, δημοκρατικά μέσα, εκλογές, να αποφευχθεί η αιματοχυσία».
Νωρίτερα ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, έγραψε στο twitter:
«Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα, χωρίς προφάσεις και υποσημειώσεις, να συνταχθεί με τις θέσεις της δημοκρατικής Ευρώπης κατά του καθεστώτος Μαδούρο και υπέρ της επιστροφής της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα. Δεν έχουν δικαίωμα με τις ιδεοληψίες τους να αμαυρώνουν την εικόνα της Ελλάδας».
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ. Πηγή αρχικής φωτό: Associated Press)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.