Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Δικαιοσύνη Ρόυ Μπιν: Μονομαχία ΣΥΡΙΖΑΝΔΚΙΝΑΛ στην πλάτη του λαού ─ ΚΚΕ: Υποκριτική αντιπαράθεση

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
«Κοκορομαχία» για την ηγεσία της Δικαιοσύνης που και οι δύο θέλουν να διορίζεται
Τετάρτη 29/05/2019 - 11:47 - Ενημέρωση: Τετάρτη 29/05/2019 - 12:05
Νέο θέμα να ασχολούνται βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενόψει των εκλογών, «καβγαδίζοντας» για την επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων.
Jens Galschiot, Justice
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί πως θα ορίσει νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ τυπικά μένουν λίγες μέρες για να προκηρυχθούν και επίσημα οι εκλογές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μνημείο υποκρισίας η αντιπαράθεση για τον διορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων
Τετάρτη 29/05/2019 - 12:02
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για την αντιπαράθεση σχετικά με τον διορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων:
«Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τον διορισμό της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων αποτελεί μνημείο υποκρισίας, καθώς κανένα απ’ αυτά τα κόμματα στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση δεν στήριξε την πρόταση του ΚΚΕ, προκειμένου να σταματήσει η ηγεσία των δικαστηρίων να διορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση.
Το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς το θέλουν όλοι τους και τσακώνονται για το ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των διορισμών, μόνο και μόνο για να παίζουν τα διάφορα πολιτικά τους παιχνίδια και να υπηρετούν σκοπιμότητες».
902

«Αυτήν τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξη («Alpha») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.
Επανέλαβε δε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιούλη, αποδίδοντας την όλη καθυστέρηση στις εισαγωγικές εξετάσεις. «Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη όπως έκαναν πολλές κυβερνήσεις του παλιού καθεστώτος στο παρελθόν», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την Novartis, το ΚΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις».
Στις 30 Ιούνη λήγει η θητεία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου και του Προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Πέππα. Τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφάσισε να παρατείνει κατά μία εβδομάδα τον βίο της για να μπορέσει να ελέγξει την ηγεσία της δικαιοσύνης.
Η ΝΔ υποστήριξε πως η «υπό προθεσμία πλέον» κυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ «για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια», πολύ περισσότερο «κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης». 
Το ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πως «είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό» να επιλέξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη νέα ηγεσία. 
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, απέρριψαν με μία φωνή την πρόταση του ΚΚΕ να σταματήσει ο διορισμός της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, δείχνοντας το πώς εννοούν στην πράξη την περιβόητη «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης για την οποία τάχα κόπτονται.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.