Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Λωρίδα της Γάζας: Οι ιουδαιοναζί δολοφόνοι μακελλεύουν ξανά το λαό της Παλαιστίνης ─ 6 νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες μέχρι τώρα (Video -Φωτό)

Μπ. Νετανιάχου: «Έδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού».

Και η Διαθήκη Σαρόν
«...Αυτή η μικροσκοπική σφαγή· μπορείτε να θεωρήσετε το θάνατο 500 Αράβων σφαγή;... Και σήμερα ακόμα, προσφέρομαι εθελοντικά να κάνω εγώ τη βρωμοδουλειά, να σκοτώσω όσους Αραβες χρειαστεί...
 

Να τους απελάσω, να τους διώξω και να τους κάψω.
Να κάνω τον καθένα να μας μισήσει, ώστε να τραβήξω το χαλί κάτω από τα πόδια των Εβραίων της Διασποράς, να αναγκαστούν να μας έρθουν τρέχοντας...
Και μπορείτε να γράψετε ότι είμαι ντροπή για την ανθρωπότητα, δεν με νοιάζει, ίσα-ίσα.


Δεν θέλω να είμαι καλύτερος απ’ τον Χομεϊνί, τον Καντάφι, την κ. Θάτσερ, ή τον Χάρι Τρούμαν που σκότωσε μισό εκατομμύριο Ιάπωνες με δυο καταπληκτικές βόμβες...
Νομίζεις ότι περνάνε άσχημα οι κακοί αυτού του κόσμου;
Αν πάει να τους αγγίξει κάποιος του κόβουν τα χέρια και τα πόδια.
Κυνηγούν και πιάνουν ό,τι τους έρθει όρεξη να φάνε.
Δεν υποφέρουν από δυσπεψία.
Δεν με νοιάζει αν αυτό σημαίνει ότι θα ανατιναχτούν μια-δυο συναγωγές.
Δεν μ’ απασχολεί αν με περάσετε μετά από μια δίκη Νυρεμβέργης.

Καλύτερα ζωντανός και ιουδαιο-ναζί παρά νεκρός και άγιος».

ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ, 1982
Συνέντευξη στον Ισραηλινό συγγραφέα Άμος Οζ, ύστερα από τις σφαγές στη Σάμπρα και στη Σατίλα.



*
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Μπαράζ δολοφονικών επιδρομών από το κράτος του Ισραήλ
Πηγή: Associated Press
Κυριακή 05/05/2019 - 08:00 - Ενημέρωση: Κυριακή 05/05/2019 - 12:33
Δεκάδες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινιακών εδαφών, δολοφονώντας αμάχους, ανάμεσα τους ένα μωρό και την έγκυο μητέρα του. Ο συνολικός απολογισμός από την ισραηλινή βαρβαρότητα είναι έξι Παλαιστίνιοι νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες.
Τα ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μέχρι και προσφυγικούς καταυλισμούς. Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί όταν χτυπήθηκε μια ομάδα Παλαιστινίων στον καταυλισμό προσφύγων αλ Μπουρέιζ. Τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε άλλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό αλ Σάτι.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχου έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να κλιμακώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Δολοφονεί γυναικόπαιδα το Ισραήλ
Χθες το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι 14 μηνών και η έγκυος μητέρα του, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές. Η αδελφή του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι τους.
«Είχαμε καθίσει στο τραπέζι για να φάμε όταν το σπίτι βομβαρδίστηκε από ένα ισραηλινό αεροπλάνο. Η Σάμπα σκοτώθηκε επί τόπου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ξάδελφος του πατέρα της μικρής.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έγραψε στα αραβικά στο Twitter ότι ο θάνατος της μητέρας και του βρέφους πιθανόν να οφείλεται σε παλαιστινιακά πυρά, ωστόσο, πέρα από την δημιουργία εντυπώσεων δεν έδωσε άλλες πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Οι Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περίπου 250 ρουκέτες εναντίον περιοχών του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ. Πολλές από αυτές αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, αναφέροντας πως το 70% των ρουκετών έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Ένας 60χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε σήμερα το πρωί όταν ρουκέτα έπεσε στο σπίτι του στην πόλη Ασκελόν και τραυματίστηκε σοβαρά μια 80χρονη ισραηλινή.
Χτυπήθηκαν τα γραφεία τουρκικού πρακτορείου
Η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε πως «στοχοθέτησε» 120 θέσεις της Χαμάς και άλλων Παλαιστινιακών οργανώσεων. Επίσης, κατέστρεψε δύο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι σε ένα από αυτά βρίσκονταν οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών και οι υπηρεσίες γενικής ασφάλειας της Χαμάς.
Σε ένα από τα πολυώροφα κτίρια στεγάζονταν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου «Anadolu». Ευτυχώς το προσωπικό του είχε απομακρυνθεί από το κτίριο λίγο πριν το πλήγμα, καθώς υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά. Η επίθεση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Εξισώνουν το θύτη και το θύμα
Η Αίγυπτος που έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, προσπαθεί να παρέμβει για την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους.
Από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτέθηκε επί της ουσίας στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή της πατρίδας του, καθώς ζήτησε «τον άμεσο τερματισμό» των εκτοξεύσεων ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, ενώ πρόσθεσε ότι στηρίζει «τις προσπάθειες που καταβάλλει η Αίγυπτος και ο ΟΗΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης».
Ως συνήθως οι ΗΠΑ δεν κράτησαν ούτε καν τα προσχήματα, τονίζοντας ότι στηρίζουν «το δικαίωμα» του Ισραήλ «στην αυτοάμυνα».
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Νικολάι Μλαντένοφ κάλεσε «όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την ένταση και να επιστρέψουν στην κατανόηση των τελευταίων μηνών».
(Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, AFP, «Reuters» Φωτό: Πηγή φωτό: Associated Press)
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.