Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Κούβα: Πρωτομαγιάτικο ποτάμι αλληλεγγύης στους λαούς της λατινικής Αμερικής - Καταγγελία για τον αποκλεισμό του Νησιού από τις ΗΠΑ και την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλας


ΚΟΥΒΑ
Κατήγγειλαν τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ και την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα
Τετάρτη 01/05/2019 - 19:50
Για άλλη μια φορά με μαζικά συλλαλητήρια στην Κούβα, στην πρωτεύουσα Αβάνα και σε άλλες πόλεις γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στην 80η επέτειο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών, επιβεβαίωσαν τη θέληση τους να μην υποταχτούν στον ιμπεριαλισμό.

Οι εκδηλώσεις κατήγγειλαν τη σκλήρυνση του αποκλεισμού με την πρόσφατη ενεργοποίηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, του 3ου κεφαλαίου του νόμου Χελμς-Μπάρτον και τις επαναλαμβανόμενες απειλές Αμερικανών αξιωματούχων κατά της Κούβας.
Οι φωτό: Από τη μεγάλη συγκέντρωση το πρωί στην Αβάνα (Πηγή: Granma)
Επίσης εξέφρασαν την αταλάντευτη αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής και πρώτα από όλους το λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας που οδήγησαν, όπως σημείωναν, στην αποτυχία μιας νέας προσπάθειας πραξικοπήματος.

Στην Αβάνα στην εξέδρα του μνημείου του Χοσε Μαρτί στην Πλατεία της Επανάστασης επικεφαλείς των εκδηλώσεων ήταν ο πρόεδρος της χώρας Μιγκέλ Ντιας Κανέλ και ο πρώτος γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.