Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Λωρίδας της Γάζας: Δεκάδες τραυματίες από τα πυρά των Ιουδαιοναζί στις συγκεντρώσεις της «Νάκμπα» ─ ΕΕΔΔΑ: Ζήτω η Παλαιστίνη και ο δίκαιος αγώνας του λαού της!



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πυρά στις συγκεντρώσεις της «Νάκμπα»
Τετάρτη 15/05/2019 - 22:10
Διαδηλώσεις και πολύμορφες εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την 71η επέτειο της «Νάκμπα» (σ.σ. καταστροφή, που σηματοδότησε η ανακήρυξη της δημιουργίας του Ισραήλ) το 1948 πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες Παλαιστίνιοι στα παλαιστινιακά εδάφη στη Λωρίδας της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Ζήτω η Παλαιστίνη και ο δίκαιος αγώνας του λαού της!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΕΕΔΔΑ)
Μενάνδρου 54,  10431 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052  e-mail: eedda@otenet.gr web: www.eedda.gr
15 Μάη: Ημέρα της Παλαιστινιακής ΝΑΚΜΠΑ
Η 15η Μάη, η πιο μαύρη παλαιστινιακή επέτειος, που ονομάζεται Νάκμπα, δηλαδή ολοκληρωτική καταστροφή της Παλαιστίνης, τιμάται από το 1948, τότε που το πάνοπλο Ισραήλ κατέλαβε με πόλεμο το 60% των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους και ο παλαιστινιακός λαός διασκορπίστηκε σε 4 χώρες (Συρία, Λίβανο, Ιορδανία, Αίγυπτο), όπου ζουν μέχρι σήμερα χωρίς δικαίωμα επιστροφής στις εστίες τους. Αυτή δεν ήταν η πρώτη τραγωδία που βίωσε ο παλαιστινιακός λαός αλλά ούτε και η τελευταία, όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα.
Γιατί φαίνεται ότι δεν αρκούν οι κάθε είδους ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, με τη στήριξη και κάλυψη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ και με τον ΟΗΕ να παρακολουθεί απαθής την καταστρατήγηση των ίδιων του των Αποφάσεων, ούτε η απόφαση των ΗΠΑ να ορίσουν ολόκληρη την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Τώρα ήρθε ένα νέο ισχυρό χτύπημα από τις ΗΠΑ με την απόφαση για τη δημιουργία της «Νέας Παλαιστίνης».
Το νέο αυτό σχέδιο κατοχυρώνει την ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη και εδραιώνει παραπέρα την κυριαρχία του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και ευρύτερα. Επεκτείνει τους ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη για να συνδέονται μεταξύ τους δίνοντας στο Ισραήλ τη δυνατότητα μεγαλύτερης διείσδυσης σε αυτά τα εδάφη και  κατακερματίζοντας ακόμα παραπέρα το Κράτος της Παλαιστίνης.
Το Ισραήλ θα αναλάβει την ασφάλεια της «Νέας Παλαιστίνης» η οποία δεν θα έχει δικαίωμα σε δικό της στρατό. Σε αντάλλαγμα, θα ορίσουν την Ιερουσαλήμ κοινή πρωτεύουσα των δύο κρατών, Ισραήλ και «Νέας Παλαιστίνης», και όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι θα απελευθερωθούν σε διάστημα ενός έτους από τη συγκρότηση της παλαιστινιακής κυβέρνησης, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.
Ο εκβιασμός συνίσταται στο ότι αν οι παλαιστινιακές οργανώσεις δεν συμφωνήσουν με αυτό το σχέδιο, οι ΗΠΑ θα διακόψουν κάθε υποστήριξη και θα απαγορεύσουν τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές στα παλαιστινιακά εδάφη με οποιονδήποτε. Η υποκρισία συνίσταται στη δήλωση ότι αν το Ισραήλ δεν αποδεχθεί το σχέδιο, οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την οικονομική τους υποστήριξη.
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει τα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια που στόχο έχουν τον παραπέρα στραγγαλισμό του Παλαιστινιακού Κράτους και του λαού του.
Καλεί  τον ελληνικό λαό να αντιταχθεί σε αυτά τα σχέδια που δυναμιτίζουν την ειρήνη στην περιοχή και αφαιρούν από τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό το δικαίωμα να έχει δική του πατρίδα, ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη. Απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να μην αποδεχθεί σαν τετελεσμένα αυτά τα σχέδια, να τα καταγγείλει και να σταματήσει τη σύμπλευσή της με τους εχθρούς του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιοχής.
Ζήτω η Παλαιστίνη και ο δίκαιος αγώνας του λαού της!
Αθήνα, 13 Μάη 2019
GREEK COMMITTEE FOR  INTERNATIONAL DEMOCRATIC SOLIDARITY (EEDDA)
54 Menandrou Str.,  10431 Athens, Greece
Tel.: +30 210 3813052  e-mail: eedda@otenet.gr web: www.eedda.gr

Στα σύνορα Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ δεν έλειψε και αυτή τη φορά η βαρβαρότητα των ισραηλινών στρατευμάτων που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν εν ψυχρώ περίπου 50 διαδηλωτές, ανάμεσά τους και 12 παιδιά και τρεις νοσηλευτές.
Στη Δυτική Όχθη, οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Ραμάλας, με αφετηρία το μαυσωλείο του Παλαιστίνιου πρώην προέδρου Γιάσερ Αραφάτ. Στις 12.00 το μεσημέρι τηρήθηκε σιγή 71 δευτερολέπτων, για τα 71 χρόνια από την καταστροφή της Παλαιστίνης και τον ξεριζωμό 750.000 Παλαιστινίων. Στη συνέχεια, διαδηλωτές ύψωσαν μεγάλα χάρτινα κλειδιά ζητώντας να επιστρέψουν στα εδάφη και στα σπίτια από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ το 1948.
(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa, «Reuters»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.