Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Σοφιανόν το σαφές: ΕΕ, ΜΚΟ, ιδιωτικοποίηση των δήμων, διάλυση εργασιακών σχέσεων, αναβαθμισμένη ζωή για τους λίγους (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΣΤΟ «KONTRA»
Μπορεί να μπει φραγμός στην πολιτική που υποβαθμίζει τη ζωή των ανθρώπων του μόχθου
Παρασκευή 17/05/2019 - 08:21 - Ενημέρωση: Παρασκευή 17/05/2019 - 11:07
«Η μάχη είναι πολιτική, κρίνονται πρόσωπα που εκφράζουν πολιτικές και κόμματα, έχουν υπηρετήσει από διάφορες θέσεις, σαν υπουργοί, σαν βουλευτές, σαν περιφερειάρχες, δεν ήρθαν από το πουθενά». Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «Kontra», το βράδυ της Πέμπτης 16 Μάη.
Τα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι κάτοικοι της Αθήνας, όπως συρρίκνωση, υποστελέχωση υπηρεσιών του δήμου, η προβληματική λειτουργία σχολείων, παιδικών σταθμών, είναι το αποτύπωμα της πολιτικής των μνημονίων που εφάρμοσαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων σε τοπική διοίκηση και κυβέρνηση.
Στην Αθήνα επισήμανε, και η απερχόμενη διοίκηση και οι νέοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για την βιομηχανία του τουρισμού, όμως η Αθήνα δεν είναι οι τουρίστες, είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την πόλη. Υπογράμμισε ότι στο δήμο λειτουργούν πάνω από 270 ξενοδοχεία και δεν πληρώνουν τίποτα από το τέλος διαμονής που είναι μόλις 0,5% και μάλιστα ο πρόεδρος των ξενοδόχων ζητά από την κυβέρνηση να καταργηθεί εντελώς.   
Κατήγγειλε επίσης, το υψηλό τέλος - 6,2% - που πληρώνουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι αδιακρίτως στις πλούσιες και φτωχές γειτονιές της πόλης, έχοντας τραγικές επιπτώσεις για τους δεύτερους που παλεύουν για το μεροκάματο.  
Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των εργαζομένων στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οποίοι είναι μόλις 130 και καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες σε ολόκληρο το δήμο ενώ υπάρχουν και οι 8μηνίτες εργαζόμενοι που βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση ομηρίας με ευθύνη των κυβερνώντων και των δημοτικών αρχών. 
Κατήγγειλε ότι ο δήμος Αθηναίων εφαρμόζοντας την πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ και της κυβέρνησης, έχει μοιράσει αρμοδιότητές του σε δεκάδες ΜΚΟ που παίρνουν διάφορα προγράμματα από τα υπουργεία και την ΕΕ, προωθώντας έτσι την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου αλλά και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.  
Για την κατάσταση στα Εξάρχεια, επισήμανε ότι είναι μία κατευθυνόμενη συζήτηση με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος και το στημένο σκηνικό ΜΑΤ - κουκουλοφόρων που μπορεί να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση, το κράτος και την αστυνομία. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρήση των ναρκωτικών, των οποίων προωθείται η νομιμοποίηση μέσω των χώρων ελεγχόμενης χρήσης.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.