Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΕΕΔΔΑ: Αλληλεγγύη στο λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, για τον αγώνα τους ενάντια στις ξένες απειλές και επεμβάσεις


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Πρόκειται για το αποκορύφωμα μέχρι αυτή τη στιγμή των προσπαθειών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αντιδραστικών κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής να επιβάλουν με τον τρόπο αυτό τη μαριονέτα τους Χουάν Γουαϊδό σαν πρόεδρο της χώρας.
Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να εκφράσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τη στήριξή τους στους πραξικοπηματίες. Πρώτα και κύρια οι ΗΠΑ, που έχουν δει τα τελευταία χρόνια την επιρροή τους να μειώνεται στη Βενεζουέλα αλλά και σε άλλα μέρη της Λατινικής Αμερικής, υπέρ των συμφερόντων κυρίως της Ρωσίας και της Κίνας. Εξακολουθούν να απειλούν με τη χρήση βίας προκειμένου να «αποκατασταθεί η δημοκρατία» και να γίνουν σεβαστά τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στη Βενεζουέλα. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση υπεραμύνεται του δήθεν ειρηνικού και δημοκρατικού τρόπου επίλυσης των «πολλαπλών κρίσεων» που πλήττουν τη χώρα και καλεί σε «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνδιαμορφώνει την πολιτική της ΕΕ και συμπαρατάσσεται απόλυτα με αυτήν, ζητώντας τη διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών. Καταδικάζουμε το γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα που κρατάει αυτή η τελευταία κρίση, από το Γενάρη μέχρι σήμερα, δεν έχει πει κουβέντα ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ και φυσικά της ΕΕ.
Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας. Είναι ο μόνος υπεύθυνος να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα σοβαρά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που τον ταλανίζουν.
Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας στον αγώνα τους ενάντια στις ξένες απειλές και επεμβάσεις.
ΕΕΔΔΑ, Μενάνδρου 54, 10431 Αθήνα
Τηλ.: 210 3813052
E-mail: eedda@otenet.gr
Web: www.eedda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.