Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Αλέκα Παπαρήγα: Η αποκρουστική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ αθωώνει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα (VIDEO)

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η αποκρουστική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ αθωώνει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα
Πέμπτη 09/05/2019 - 00:14 - Ενημέρωση: Πέμπτη 09/05/2019 - 00:15
Το δικό μας «κατά» δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα «κατά» που θα ακουστούν στην ψηφοφορία της Παρασκευής, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφουεμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπογράμμισε πως η αποκρουστική, εμετική και αηδιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα και τον Κυρ. Μητσοτάκη, βολεύει και τα δύο κόμματα, γιατί με αυτόν τον τρόπο αφήνουν άθιχτο και αθωώνουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και εμφανίζουν στον λαό ότι τα οξυμένα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη ηθικής ή στην έλλειψη ικανότητας και εμπειρίας του άλφα ή του βήτα πολιτικού προσώπου.
«Εμείς καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ακριβώς γιατί πέτυχε το έργο της», που ήταν να συμβάλει και με τη βοήθεια κομμάτων της αντιπολίτευσης στην έξοδο από την κρίση υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας και σε βάρος των εργαζομένων, όχι με προσωρινά μέτρα αλλά με μέτρα που έχει ψηφίσει μέχρι το 2060 και το 2100, είπε.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε επίσης να διαμορφώσει εκείνο το εφαλτήριο για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, πάλι σε βάρος των εργαζομένων. «Είτε έχουμε κρίση είτε έχουμε ανάκαμψη, τα μεγάλα θύματα είναι ο εργαζόμενοι», σημείωσε. Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, επισήμανε πως δίνει 1 στο λαό και παίρνει 10, ενώ παράλληλα μπουκώνει το κεφάλαιο.
Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν είναι απολύτως ταυτόσημοι, έχουν ορισμένες διαφορές οι οποίες «είναι σωσίβιο και σωτηρία για το σύστημα» γιατί δεν μπορούν να υπηρετηθούν οι ανάγκες του από ένα κόμμα. Όπως εξήγησε, διαχρονικά η ΝΔ «χρησιμοποίησε την πολιτική του πειθαναγκασμού, της βίας, της καταστολής» προκειμένου να καθυποτάξει το κίνημα και να ενσωματώσει το λαό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «συντηρητικοποιεί κάνοντας επιχείρηση διαφθοράς των αριστερών συνειδήσεων».
Αναφερόμενη στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως έπρεπε να σκηνοθετήσει ένα αντάρτικο στις γραμμές της ΕΕ όχι από αυταπάτες και απειρία αλλά για να προετοιμάσει την εκλογική του βάση ότι η επίλυση των προβλημάτων του λαού περνάει μέσα από τη συνθηκολόγηση. Σε αυτό το σημείο, διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε έτσι τώρα που είναι κυβέρνηση, αλλά «τέτοιος ήταν αυτός ο πολιτικός χώρος από γεννησιμιού του».
Επίσης, τόνισε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί διεκδικεί να παίξει η Ελλάδα τον καουμπόι των ΗΠΑ. Απαντώντας δε σε όλα τα άλλα κόμματα που θεωρούν «ευκαιρία» τη σύγκρουση των ΗΠΑ με την Τουρκία, προειδοποίησε πως «εάν αυτή η όξυνση οδηγήσει στο συμβιβασμό της Τουρκίας πολύ πιο γρήγορα θα έχουμε τη διχοτόμηση της Κύπρου και συγκυριαρχία στο Αιγαίο, εάν δεν διευθετηθεί και πάρει πιο οξυμένες μορφές, θα την πληρώσουν με πολλούς τρόπους, ενδεχομένως και με το αίμα τους και οι δυο λαοί».
Καταλήγοντας και επικαλούμενη την εμπειρία από τις συγκυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, υπογράμμισε πως στο μέλλον θα δούμε συμμαχίες που σήμερα «ορκίζεστε πως δεν θα γίνουν».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.