Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ (67)

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Ετεροδημότες Κεφαλονιάς: Ευρωεκλογές - Λαϊκή Συσπείρωση - ΚΚΕ ─ Ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση ─ Κάλεσμα συμπόρευσης στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Κάλεσμα συμπόρευσης στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλες τις κάλπες, απευθύνει η Επιτροπή Ετεροδημοτών Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.
Στο κάλεσμά της η Επιτροπή αναφέρει:
«Εμείς οι ετεροδημότες Κεφαλονίτες και Θιακοί, Κομμουνιστές, συναγωνιστές και φίλοι του ΚΚΕ, χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους συντοπίτες όπου γης.
Σας καλούμε να συμπορευτούμε στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλες τις κάλπες.
Δίνουμε ενιαία απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται ο λαός και η νεολαία, η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις της ΕΕ, τις περιφέρειες και τους δήμους ως στηρίγματά τους, που είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με το μανδύα του "ανεξάρτητου", υλοποίησαν ή στήριξαν τις αποφάσεις τους. Αποτέλεσαν στήριγμα των επιχειρηματικών ομίλων, λειτούργησαν ως φορομπηχτικός, αντιλαϊκός μηχανισμός.
 • Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, εκφράζουν την αγανάκτηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τα προηγούμενα χρόνια εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με τη στρατηγική συμφωνία των άλλων αστικών κομμάτων.
Με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ο μοναδικός πόλος αντίστασης, ελπίδας και προοπτικής για τον λαό, κόντρα στο ψεύτικο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στήνει το αστικό σύστημα για να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να μη συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εγκληματική φασιστική ναζιστική ΧΑ και να την στείλει στα λαγούμια της ιστορίας.
Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί
 • να δώσει ώθηση στο δυνάμωμα της λαϊκής πάλης,
 • να βάλει εμπόδια, να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα,
 • να διεκδικήσει ανάσες ανακούφισης,
 • να ανοίξει τον δρόμο για μαζική και δυναμική αντεπίθεση.
 • Ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα της αστικής τάξης, στο κράτος της, στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Για την εργατική λαϊκή εξουσία.
Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις. Αναδεικνύουν την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Κίνα, Ρωσία για το μοίρασμα του πλούτου στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.
Αποκαλύπτουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, κοινός στόχος με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα,
 • εμπλέκεται ενεργά στους ανταγωνισμούς στο πλευρό των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων, βάζοντας σε κίνδυνο το λαό.
 • Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντη αμερικανική βάση, σε στόχο μιας μελλοντικής στρατιωτικής σύρραξης. 
Στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς, ενεργό ρόλο παίζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν ή στηρίζουν τα αστικά κόμματα.
 • Γι’ αυτό πρέπει να απομονωθούν, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση.
Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη υποβαθμίζονται διαρκώς. 
 • Τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν. 
 • Συνεχίζεται η μετανάστευση.
 • Οι σεισμοί της Κεφαλονιάς έχουν αφήσει τεράστιες πληγές.
 • Η ανεργία, η μερική απασχόληση οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας στον Τουρισμό και την ακτοπλοΐα ιδιαίτερα, η ουσιαστικά ανύπαρκτη Υγεία και η Παιδεία είναι στην εντατική, η αγροτική παράγωγη καταστρέφεται.
 • Την ίδια στιγμή τα κέρδη του τουριστικού κεφαλαίου μεγαλώνουν και νέα 5αστερα ξενοδοχεία δημιουργούνται.
 • Η τουριστική ανάπτυξη αποτελεί κερδοφόρα διέξοδο για τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλα είναι αντίθετη με τα λαϊκά συμφέροντα και ανάγκες.
 • Οι πολυεθνικές ανταγωνίζονται για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, των παραλιών και περιοχών φυσικού κάλλους, των απορριμάτων, αποβλήτων, ενώ καπιταλιστές αγοράζουν μικρά νησιά.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η μέχρι σήμερα Δημοτική αρχή του δήμου Κεφαλονιάς και της περιφέρειας, έγιναν πρωτοστάτες 
 • της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων, "των ελάχιστων κοινωνικών παροχών".
 • Αντιμετώπισαν την ύδρευση ακριβαίνοντας την τιμή του νερού των λαϊκών στρωμάτων, ενώ δεν εισπράττουν τα χρέη των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Δεν πήραν μέτρα για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση.
 • Με την πολιτική τους οδήγησαν στη χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.
 • Στήριξαν μαζί με όλους τους άλλους συνδυασμούς, τις επιλογές της ΕΕ, των κυβερνήσεων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
 • Γι αυτό οι “μεταγραφές” ανάμεσα σε αυτούς τους συνδυασμούς αποτελεί καθημερινή είδηση.
Οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ήταν και είναι το μάτι και το αυτί του λαού στους δήμους, την περιφέρεια και την ευρωβουλή. 
 • Είναι η δύναμη που ενημερώνει, βοηθά την οργάνωση του λαού και της νεολαίας του, αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες και τις διεκδικήσεις τους.
Οι κομμουνιστές, οι κομμουνίστριες, οι συνεργαζόμενοι μαζί τους, δεσμεύονται για την ανάπτυξη της πάλης για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.
 • Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σημαίνει μεγαλύτερη και ισχυρότερη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που συναινούν στην προώθησή της.
 • Να συμβάλλουμε ώστε να μη χαθεί καμιά ψήφος για το ΚΚΕ, τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
 • Όλοι να πάμε και να ψηφίσουμε στην Κεφαλονιά και Ιθάκη.
 • Δυναμώνουμε ΠΑΝΤΟΥ τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
 • Να περάσουν οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, στον δεύτερο γύρο».
902, Σάββατο 18/05/2019 - 19:56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.