Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ανατολική Μεσόγειος: Οι πορθητές των λαών και οι αριστερές τους κερκόπορτες ─ ΚΚΕ: Τουρκικές απειλές, «τριμερείς συμμαχίες», «ανατολίτικα παζάρια» και «μέτρα εμπιστοσύνης» του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΓΚΥΡΑ
Νέες απειλές εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας
Κυριακή 05/05/2019 - 14:44
Με φραστικές απειλές, αλλά και συγκεκριμένες προκλητικές ενέργειες φροντίζει η Άγκυρα να υπενθυμίζει τις αξιώσεις της στο Αιγαίο, στην Κύπρο και συνολικά στην περιοχή της Αν. Μεσογείου που φλέγεται από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Οι τουρκικές απειλές εκτοξεύονται την ώρα που η Άγκυρα βρίσκεται σε ένα πολυεπίπεδο παζάρι με τις ΗΠΑ. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Δευτέρα 06/05/2019 - 17:18 - Ενημέρωση: Δευτέρα 06/05/2019 - 17:40
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο:
«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι επικίνδυνη. Αυτό διαπιστώνεται τόσο με την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ από το τουρκικό γεωτρύπανο "Πορθητής" και το ερευνητικό "Μπαρμπαρός", τις απειλές της τουρκικής κυβέρνησης για την Κύπρο και το Αιγαίο, καθώς και με την όξυνση της εγκληματικής επιθετικότητας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τους βομβαρδισμούς του στη Γάζα.
Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους στην περιοχή εδώ και καιρό. Ανάδειξε το γεγονός πως οι πανηγυρισμοί των αστικών κομμάτων, γύρω από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, κρύβουν από τους λαούς τη μεγάλη "εικόνα" της έντασης και όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων και ενεργειακών μεγαθηρίων, που συγκρούονται και οδηγούν σε επεμβάσεις και πολέμους με "μήλον της έριδος" την Ενέργεια.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνος είναι ο μύθος που καλλιεργούν παράγοντες στην Ελλάδα και την Κύπρο, πως δήθεν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι "τριμερείς συμμαχίες" στην περιοχή, θα βάλουν φρένο στην τουρκική επιθετικότητα. Ποτέ δεν έχει γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένα "ανατολίτικο παζάρι" με θύματα τους λαούς.
Είναι "στάχτη στα μάτια" του λαού μας, οι ισχυρισμοί περί "μέτρων εμπιστοσύνης", για τα οποία επίσης πανηγύριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το νομοσχέδιο του γερουσιαστή Μενέντεζ, που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, πως δήθεν θα βάλουν φρένο στην προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης. Όπως, επίσης, αναλώσιμες είναι και οι δηλώσεις της ΕΕ και των διάφορων θεσμών της, που γίνονται "φτερό στον άνεμο" πριν ακόμη προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο οποίο έχουν τυπωθεί. Άλλωστε, η ΕΕ αντιμετωπίζει την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο, για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.
Γνωρίζουμε, επίσης, ότι ο γγ του ΝΑΤΟ επισκέπτεται την Τουρκία για να δυναμώσουν οι σχέσεις της με το ΝΑΤΟ, ενώ οι ΗΠΑ διατείνονται πως με κάθε τρόπο θα κρατήσουν την Τουρκία στη συμμαχία τους.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί την εμπειρία του, να σκεφτεί πως το ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στους λαούς, αλλά μέσα σ' αυτά τα πλαίσια διατηρείται η κατοχή του 40% της Κύπρου, οι χιλιάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των συνόρων στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έκθετη, γιατί διαρκώς εφησυχάζει το λαό, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για ξένα προς το λαό συμφέροντα και παρουσιάζει την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που "μαγειρεύτηκε" για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, ως συνταγή για το Αιγαίο και την Κύπρο. Όμως, η λύση και η διέξοδος για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αστικές τάξεις, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους».
902

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του λαού της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και να μην επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.
Ανάλογη ανακοίνωση είχε εκδώσει χθες το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών αναφέροντας πως: 
«Η Τουρκία έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην περιοχή και είναι η αποφασισμένη να προασπίσει τα δικαιώματά της, όπως και εκείνα των Τουρκοκυπρίων».
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ βγήκε ως απάντηση στην δήλωση της ύπατης εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Φ. Μογκερίνι ότι η ΕΕ εκφράζει «μεγάλη ανησυχία» για την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.