Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Ερώτηση για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς – Eγκληματικές ευθύνες της κεντρικής εξουσίας – Προτεραιότητα η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντισεισμι­κής θωράκισης της χώρας (VIDEO-φωτό από τον σεισμό)






Εργατικές... κατοικίες

ΚΛΕΙΣΤΟΝ

Σιγά μην... κουνηθεί κανείς!







Άστεγοι κι οι πεθαμένοι

Η προκυμαία

Το λιμάνι




Μύρτος. Το ρήγμα του Χάρακα


 Σουλάροι



Το οδικό δίκτυο Ληξούρι-Αργοστόλι

Βλέπε και από inkefalonia

ΚΚΕ: Ερώτηση για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμοπλήκτων της Κεφαλονιάς
Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών, Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε το ΚΚΕ σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των σεισμοπλήκτων και αποκατάστασης των ζημιών στην Κεφαλονιά.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: Εκτακτο: Σε ποιές περιοχές απαγορέυεται η χρήση του νερού
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπλήκτων και αποκατάστασης των ζημιών στην Κεφαλονιά.
Οι μεγάλες καταστροφές από το σεισμό της Κεφαλονιάς αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες της κεντρικής εξουσίας, της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης για την άρνησή τους να προχωρήσουν σε έργα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, για την υποβάθμιση και διάλυση των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως των περιφερειακών δομών του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) και τη μεταφορά στη διαθεσιμότητα του έμπειρου υπαλληλικού του δυναμικού.
Επιβεβαιώνεται ότι οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζονται από τις εκάστοτε ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων.

Έργα και υποδομές για τον έλεγχο, την προστασία και την αντισεισμική θωράκιση δεν κρίνονται επιλέξιμα για τη χρηματοδότησή τους από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα (ΚΠΣ, ΕΣΠΑ κλπ.). Στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου θυσιάζουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Οι ευθύνες τους γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από τη στιγμή που υπάρχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και η απαραίτητη τεχνογνωσία μέσα από την οποία μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις ενός σεισμού.
Το ΚΚΕ απαιτεί να παρθούν με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισης των σεισμοπλήκτων και αποκατάστασης των ζημιών, στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα που έχει συγκροτηθεί στο νησί. 

Αναδεικνύει ως άμεση προτεραιότητα την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αντισεισμι­κής θωράκισης της χώρας.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για τη:
  • Διασφάλιση στέγασης - σίτισης­ - θέρμανσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους πληγέντες. Επίταξη ασφαλών ξενοδοχείων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου - Αργοστολίου.
  • Άμεση αποκατάσταση και ουσιαστικό έλεγχο σχολείων και δημόσιων κτιρίων. Μετεγκατάσταση των σχολείων που ανήκουν στην κατηγορία Γ΄ (δηλαδή λειτουργία μετά την υλοποίηση της επισκευής) με φροντίδα για την απρόσκοπτη διδασκαλία των μαθημάτων σε πρωινή βάρδια. Μέτρα για τη στέγαση - σίτιση - ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών. Υλοποίηση των πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων που εδώ και δέκα χρόνια έχει αποφασιστεί να γίνουν στο νομό. Αντισεισμικό σχεδιασμό των σχολικών χώρων (ύπαρξη προαυλίων, μικρομελέτες κ.λπ.) και ολοκληρωμένη αντισεισμική αγωγή.
  • Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.
  • Διαγραφή των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρήζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.
  • Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ειδικά επιπλέον μέτρα για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους που χτυπήθηκαν από το σεισμό.
  • Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα).
  • Αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση των αρχαιολογικών και λαογραφικών θησαυρών.
  • Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών και γηροκομείου στην Παλική.
  • Άρση της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), επαναλειτουργία του ΟΣΚ με πλήρη στελέχωσή του. Αναβάθμιση του ΟΑΣΠ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων».

902


Σε 15 - 20 χιλιόμετρα υπολογίζεται το μήκος του ρήγματος στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη μελέτη της σεισμικής δραστηριότητας του ΑΠΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.