Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Η εναλλακτική τράπουλα και ο παππάς του Τσίπρα

Τσίπρας: Ρητορική-«δηλητήριο» για τις λαϊκές συνειδήσεις

Σαν μέρος της λύσης για τα λαϊκά προβλήματα και όχι ως την αιτία του προβλήματος που είναι, παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ισχυριζόμενος λίγο - πολύ ότι μπορεί να υπάρξει έξοδος απ' την κρίση που να συμφέρει όλους, και το κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Humanite» ισχυρίζεται μεταξύ άλλων:
  • «Πρέπει να σχεδιάσουμε μια έξοδο από την κρίση, ευνοϊκή για την κοινωνία και για το λαό. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακυρωθεί ένα μέρος του χρέους των χωρών της νότιας Ευρώπης, να αναδιαρθρωθεί το υπόλοιπο μέρος και να χρηματοδοτήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που δημιουργούν απασχόληση, εργασία σταθερή κι όχι επισφάλεια».
 «Όνειρο θερινής ανάκαμψης»
  • Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και προσπερνά το γεγονός ότι αυτό που οραματίζεται είναι αυτό που οδήγησε το λαό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Προσπερνά ακόμα το γεγονός ότι το «κοντέρ» δεν «μηδενίζεται», η αναιμική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στο «πτώμα» των δικαιωμάτων που αφαιρέθηκαν, ενώ η επιστροφή του βιοτικού επιπέδου στην προ κρίσης κατάσταση για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μοιάζει άπιαστο όνειρο.
Αιτία της κρίσης… το πολιτικό κατεστημένο
  • Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και την περασμένη Τρίτη με δήλωσή του κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι «το παρηκμασμένο πολιτικό κατεστημένο μας οδήγησε στη χρεωκοπία, το κατεστημένο της διαπλοκής, της διαφθοράς».
  • Καλύπτοντας την πραγματική αιτία της κρίσης, ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του υπερασπίζεται απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή τους υπαίτιους για τα βάσανα του λαού, την εξουσία των οποίων θέλουν να διαχειριστούν.
Ο γνήσιος εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού
  • Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για επικεφαλής της Κομισιόν κομπάζει πως «είμαστε οι μόνοι που εκφράζουν μια εναλλακτική στο νεοφιλελευθερισμό» και πως «οι αντίπαλοί μας είναι υπέρμαχοι ενός συστήματος που έχει αποτύχει», κρύβοντας ότι αυτό που εκφράζει είναι πρόταση για ένα άλλο μείγμα διαχείρισης του ίδιου συστήματος που εκπροσωπούν και οι ανθυποψήφιοί του για την αρχηγία του ιερατείου που επεξεργάζεται τα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
ΣΥΡΙΖΑ: Προβάλλει τις προσδοκίες των αστών απ' την Ελληνική Προεδρία

Να ασκηθεί η Προεδρία της ΕΕ επ' ωφελεία της ντόπιας αστικής τάξης αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό ότι είναι δυνατόν να ευνοηθεί και ο ίδιος. Σε δήλωσή του, ο συντονιστής του Τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του κόμματος Στ. Παππάς αναφέρει: «Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει τη θέση της χώρας ως προεδρεύουσας της ΕΕ και να θέσει στο τραπέζι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους λαούς». Στην πραγματικότητα, βέβαια, όχι μόνο δεν είναι δυνατόν να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα εντός της ΕΕ, αλλά η γιγάντωσή τους είναι μαθηματικά βέβαιη με όλα τα μείγματα αστικής διαχείρισης.
Η αναθέρμανση… της ανεργίας
  • Η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα της την ισχυροποίηση της αιτίας που τα προκαλεί, την αναθέρμανση της καπιταλιστικής οικονομίας. Ο Στ. Παππάς καλεί χαρακτηριστικά την κυβέρνηση αντί για προγράμματα για την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας να πει στο λαό «πώς θα αυξηθούν τα κονδύλια στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ο οποίος είναι σοβαρά μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο και πολύ πίσω από τις ανάγκες για την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας και των εθνικών οικονομιών συνολικά».
Η ανακάλυψη του τροχού
  • Ο Στ. Παππάς καλεί ακόμα την κυβέρνηση «να μπλοκάρει κάθε προσπάθεια για δημιουργία ευρωστρατού»! Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ότι ο στρατιωτικός βραχίονας της ΕΕ έχει συγκροτηθεί προ πολλού και μάλιστα έχει αναπτυγμένο, αυτή τη στιγμή, 7.000 προσωπικό σε δώδεκα «μη στρατιωτικές αποστολές» και σε τέσσερις στρατιωτικές επιχειρήσεις...
  • Όλα τα όργανα της ΕΕ μάλιστα (συμπεριλαμβανομένου του Ευρωκοινοβουλίου που υπερασπίζεται με τόση θέρμη ο ΣΥΡΙΖΑ) και όλες οι κυβερνήσεις της, «βόρειες» και «νότιες», νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, με τις πρόσφατες αποφάσεις τους για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, υπερψήφισαν την παραπέρα ενίσχυσή του, με κατεύθυνση την απόκτηση μεγαλύτερης ισχύος έναντι των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.
Η διάσκεψη για το «χρέος» του ΣΥΡΙΖΑ
  • Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ακόμη απ' την κυβέρνηση να θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα της «διάσκεψης για την αντιμετώπιση του χρέους», όπως άλλωστε αξιώνουν τμήματα του κεφαλαίου που βλέπουν το χρέος σαν τροχοπέδη στην ανάκαμψη της κερδοφορίας τους.
Η «γαργάρα» της επιτήρησης
  • Τέλος, ενώ κάνει «γαργάρα» το γεγονός ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί ένα πλέγμα συμφωνιών που θέτουν υπό ασφυκτικό έλεγχο τους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών, ο Στ. Παππάς ζητά απ' την κυβέρνηση «να μπλοκάρει τις αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές διαδικασίες τραπεζικής και δημοσιονομικής εποπτείας που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία, το ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων και αφήνουν ανεξέλεγκτες στο απυρόβλητο τις μικρές Γερμανικές Τράπεζες, όταν υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για αδιαφανείς δραστηριότητες».
Και ο μύλος του καπιταλισμού «με τη βούλα»
Δεν παραλείπει, φυσικά, να ρίξει νερό στο μύλο των σκοπιμοτήτων για τις οποίες επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησε σε έλεγχο των πεπραγμένων της τρόικας σε χώρες με μνημόνιο.
  • Αποπροσανατολίζοντας το λαό ο Στ. Παππάς αποκόπτει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές απ' την καπιταλιστική οικονομία, την οποία υπηρετούν και ισχυρίζεται πως είναι δυνατόν με βάση την έκθεση που συντάχθηκε «να ακυρωθούν αυτές οι πολιτικές (...) να καταλογιστούν οι πολιτικές, οι νομικές και οι οικονομικές ευθύνες σε όσους παραβίασαν την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων».
  • Μικρή λεπτομέρεια: Οι πολιτικές στις οποίες αναφέρεται έχουν φαρδιά - πλατιά τη βούλα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.