Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014

Ναι, αλλά το άλλο με τα σκυλιά το ξέρετε;


Δυτικό Ισραήλ: Παιδιά-κρατούμενοι σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός
TΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ξεκίνησε χτες μία ακόμη περιοδεία σε Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη, επιχειρώντας να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες αμφοτέρων πλευρών για «σκληρές πολιτικές αποφάσεις», προκειμένου να επιτευχθεί έστω μία γενική ειρηνευτική συμφωνία ως τον Απρίλη, στη σκιά των σοβαρών καταγγελιών της ισραηλινής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον εγκλεισμό Παλαιστίνιων παιδιών σε κλουβιά, έξω στο ύπαιθρο, το βασανισμό ή ακόμη και τη σεξουαλική κακοποίησή τους από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στη διάρκεια κράτησης και ανάκρισης!

Φυλακίζουν τα παιδιά σε κλουβιά έξω στο κρύο!
Αίσθηση προκαλούν διεθνώς οι καταγγελίες της Δημόσιας Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ (PCATI), που δημοσιοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά και αφορούν τις ασύλληπτες, εφιαλτικές, συνθήκες κράτησης Παλαιστινίων ακόμη και κάτω των 12 ετών που συλλαμβάνονται για μικροαδικήματα (ή και για λιθοβολισμό των κατοχικών δυνάμεων) έπειτα από όσα είδαν με τα μάτια τους δικηγόροι της οργάνωσης κυρίως στο κέντρο κράτησης Ράμλε.
Μεταξύ άλλων καταγγέλλεται ο εγκλεισμός παιδιών-κρατουμένων σε κλουβιά έξω στο ύπαιθρο ακόμη και με θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, μέχρι την προσαγωγή τους στα κέντρα ανάκρισης ή στα δικαστήρια. Καταγγέλλονται ακόμη απειλές, βασανισμοί ακόμη και άλλες κακοποιήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών επιθέσεων!) σε βάρος παιδιών και ανηλίκων στη διάρκεια ανάκρισης και κράτησης.
Ανακοινώθηκε ακόμη ότι αποσύρθηκαν κλουβιά στα οποία κρατούνταν παιδάκια και είχαν τοποθετηθεί στο ύπαιθρο μεσούσης χιονοθύελλας στο κέντρο μεταφοράς κρατουμένων στη Ράμλε μετά από επικοινωνία - καταγγελία στελεχών της οργάνωσης PCATI με την υπουργό Δικαιοσύνης.
Η PCATI εκτιμά ότι ετησίως 500 με 700 παιδιά Παλαιστινίων συλλαμβάνονται, κρατούνται και φυλακίζονται από τις ισραηλινές αρχές. Απηύθυνε ακόμη δημοσίως έκκληση για τερματισμό της φυλάκισης και βασανισμού όλων των παιδιών από τις ισραηλινές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.