Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ καλεί κυβέρνηση να αξιοποιήσει την Προεδρία και «να θέσει στο τραπέζι τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ» – Οι αντιλαϊκές προτεραιότητες και ο αποπροσανατολισμός

Το νόμισμα
Οι αντιλαϊκές προτεραιότητες και ο αποπροσανατολισμός
Το περιεχόμενο της συζήτησης που σηκώνουν τα αστικά μέσα ενημέρωσης και τα κόμματα της αστικής διαχείρισης γύρω από την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι η ανάληψή της θα αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εγκλωβισμού λαϊκών συνειδήσεων, αποπροσανατολισμού τους από την αιτία των προβλημάτων τους και από την πραγματική διέξοδο.
Αναπαράγεται μπαράζ δημοσιευμάτων για το «αν θα τα καταφέρει η Ελλάδα στην προεδρία της ΕΕ», ενώ η κυβέρνηση δηλώνει ότι «η φωνή μας θα εισακουστεί λόγω των θυσιών που έχει κάνει ο ελληνικός λαός».
Το ίδιο νόμισμα
  • Από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό και εκφράζοντας την ανησυχία του για τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την Προεδρία για «να θέσει στο τραπέζι τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους λαούς» και τα οποία «αφορούν την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ».
Η Μόνιμη επιτήρηση από 1/1/2014
  • Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας δεν αφορούν τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες, γιατί αυτές δεν μπορούν να συνυπάρξουν με το σκοπό που υπηρετεί η ΕΕ, δηλαδή την υπεράσπιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Πρόκειται για τους αντιλαϊκούς στόχους της λυκοσυμμαχίας, η οποία από 1/1/2014 ξεκίνησε τη μόνιμη επιτήρηση των χωρών της, με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.
«Η καπιταλιστική εμβάθυνση της ΟΝΕ»
  • Η ανάπτυξη που ιεραρχούν ως πρώτη προτεραιότητα η ΕΕ, η συγκυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε όλες της τις εκδοχές, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, που θα στηριχτεί στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Η λεγόμενη εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει τον ακόμη πιο ασφυκτικό έλεγχο της εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών συμφωνιών της ΕΕ.
Η Τραπεζική Ένωση
  • Στο πλαίσιό της, η Ελληνική Προεδρία θα προωθήσει τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση, η οποία θα ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη συγκεντροποίηση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, των μονοπωλίων συνολικότερα, συνοδευόμενη από νέα αντιλαϊκά μέτρα και επίθεση στις λαϊκές καταθέσεις.
Η «Νόμιμη μετανάστευση» για τις ανάγκες των μονοπωλίων
  • Στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας περιλαμβάνεται και η ένταση της καταστολής ενάντια στους μετανάστες, σε συνδυασμό με την «προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης και της κινητικότητας», δηλαδή την εξασφάλιση φτηνής εργατικής δύναμης, όπου και όποτε τη χρειάζονται τα μονοπώλια.
Η «Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ», και οι γαλέρες COSCO
  • Ο στόχος να προωθηθεί στο α' εξάμηνο του 2014 η «Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ», σε τομείς που περιλαμβάνουν την Ενέργεια και τις Μεταφορές, απηχεί τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης να αναδείξει προς όφελός της τη χώρα σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο την ίδια ώρα που για το λαό θα γενικεύονται γαλέρες τύπου COSCO.
Η βαθιά εμπλοκή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό παιγνίδι
  • Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, το εξάμηνο της Ελληνικής Προεδρίας θα συμπέσει με τη διαχείριση των σχέσεων της ΕΕ με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα (π.χ. διαπραγματεύσεις για συμφωνία «ελεύθερου εμπορίου» ΕΕ - ΗΠΑ), σε συνθήκες όξυνσης της κρίσης και έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μέσα και έξω από την ΕΕ, όπως φάνηκε καθαρά με τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις αντιθέσεις «Βορρά - Νότου» μέσα στην ΕΕ, αλλά και στην κόντρα ΕΕ - Ρωσίας στην περίπτωση της Ουκρανίας. Γεγονός που σημαίνει βαθύτερη και επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ μόνο χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι.
  • Προβάλλει όλο και περισσότερο η αναγκαιότητα αποδέσμευσης από την ΕΕ, η ανάγκη να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, για να εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται και να απαλλαγούμε οριστικά από τα δεσμά της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, 3/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.