Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΚΝΕ: Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια στις προτάσεις του ΚΕΠΕ – Ζωή με Δικαιώματα


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια στις προτάσεις του ΚΕΠΕ
Με αφορμή τις προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την υπερεκμετάλλευση των νέων, η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνει την Παρασκευή 31 Γενάρη συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., και θα ακολουθήσει πορεία στο ΚΕΠΕ.

Η ΚΝΕ σχολιάζει σχετικά με τις προτάσεις του ΚΕΠΕ, ότι:


«αποτελούν μια νέα ωρολογιακή βόμβα, που συνενώνει όσα σκέφτονται και όσα υλοποιούν κυβερνήσεις-ΕΕ-μονοπωλιακοί όμιλοι.
Στο όνομα της "ανάπτυξης" προτείνουν οι νέοι μέχρι 29 χρονών να δουλεύουν για ένα χρόνο χωρίς κατώτατο μεροκάματο, να περιπλανιούνται στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και της φτώχειας. Δηλαδή να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους. Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νέα γενιά.
Οι προτάσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των συμβάσεων μιας μέρας, ενός μήνα, των δήθεν "δοκιμαστικών περιόδων" στη δουλειά, των προγραμμάτων "επιταγής εισόδου των νέων στην εργασία", της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που διαχωρίζει τους μισθούς των εργαζομένων σε άνω και κάτω των 25 ετών.

Μέτρα που δήθεν θα αντιμετώπιζαν την ανεργία των νέων, θα τους διευκόλυναν να μπουν στην αγορά εργασίας. Η ανεργία όμως, ειδικά στους νέους, όχι απλώς δε μειώθηκε, γιγαντώθηκε», τονίζει η ΚΝΕ.
Καλεί λοιπόν τους νέους των εργατικών-λαϊκών οικογενειών να υπερασπίσουν τη ζωή τους, να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, για:
  • Να μην υπάρχει νέος που θα δουλεύει με μισθό κάτω από 751 ευρώ. Κανένας διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Οι εργαζόμενοι στα διάφορα προγράμματα να πληρώνονται κάθε μήνα και να δικαιούνται ταμείο ανεργίας μετά από το τέλος του 5μήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.