Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΣ: Ζωή με Δικαιώματα – Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία. Παλεύουμε για το μέλλον που μας αξίζει! – Με αφορμή τις απαράδεκτες προτάσεις του ΚΕΠΕ



ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ανακοίνωση με αφορμή τις απαράδεκτες προτάσεις του ΚΕΠΕ

Με αφορμή τις απαράδεκτες προτάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για υπερεκμετάλλευση των νέων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Οι προτάσεις του ΚΕΠΕ, που έχει ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης, αποτελούν νέα πρόκληση για τους νέους και τις οικογένειές τους. Αυτές οι προτάσεις δεν πέφτουν από τον ουρανό. Είναι ένα δείγμα από αυτά που μας επιφυλάσσουν για το μέλλον κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια. Ερχονται να προστεθούν στα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης των νέων για 5 μήνες (επιταγή εισόδου των νέων στην εργασία) όπου μετά τους περιμένει πάλι η ανεργία, στην τζάμπα εργασία με τον τίτλο "πρακτική" ή "δοκιμαστική περίοδος", στα ψίχουλα που παίρνουν όσοι νέοι τελικά πληρώνονται που δεν καλύπτουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες.
Μέσα σ' αυτήν λοιπόν την κατάσταση, το ΚΕΠΕ, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία - όπως ισχυρίζεται -, έκανε τις εξής προτάσεις:
  • "Κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους μέχρι 29 ετών έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του". Δηλαδή, οι νέοι μέχρι 29 ετών να παίρνουν λιγότερα και από τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού για τουλάχιστον ένα χρόνο! Στην πράξη, οι εργοδότες θα το εφαρμόζουν όχι για ένα χρόνο, αλλά για όσο θέλουν! Ουσιαστικά, γενικεύουν για τους νέους μέχρι 29 ετών αυτό που έχουν ψηφίσει για τους νέους μέχρι 25 ετών! Θέλουν να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί και μετά αν είμαστε "κατάλληλοι" (βλέπε: να αποδέχεσαι να δουλεύεις με τους ίδιους άθλιους όρους), μπορεί να μας κάνουν τη χάρη οι εργοδότες να μας κρατήσουν.
  • "Θεσμοθέτηση της πρακτικής άσκησης για όλους στην τριτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, με επιδότηση του κόστους από το κράτος".Δηλαδή, γενίκευση της "τσάμπα εργασίας" για τα αφεντικά και μισθοί ξεροκόμματα, καθυστερήσεις πληρωμών, ανασφάλιστη εργασία κλπ για τους πρακτικάριους, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
  • "Διακρατικές συμφωνίες (με χώρες εκτός ΕΕ, π.χ. ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νορβηγία) για την απορρόφηση ανέργων στη βάση μιας προσεκτικά σχεδιασμένης μεταναστευτικής πολιτικής και για δεδομένο χρονικό διάστημα, αντί της άτακτης μετανάστευσης που παρατηρείται". Να περιπλανιόμαστε διαρκώς απ' άκρη σ' άκρη και ό,τι κάτσει!!! Αυτό πάει να πει εξασφαλισμένο μέλλον...
  • "Αντικατάσταση του επιδόματος ανεργίας με επίδομα απασχόλησης στα πρότυπα της επιταγής εργασίας".Αλλη μια φορά, ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις και ό,τι περισσεύει στους μισοάνεργους των προγραμμάτων απασχόλησης, αντί για επίδομα που να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ανέργων και σταθερή δουλειά.
Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία! Παλεύουμε για το μέλλον που μας αξίζει!!!
Διεκδικούμε: Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Κατάργηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου που καθορίζει μισθό 429 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 χρόνων. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Πρακτική άσκηση με αξιοπρεπή μισθό και πάνω στο αντικείμενο σπουδών με όλα τα δικαιώματα. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι. Για τους απόφοιτους, επίδομα χωρίς καμία προϋπόθεση από την πρώτη μέρα ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ζωή με Δικαιώματα


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 28/1/2013


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
25/1/2014 -- Δυναμώνουμε τον αγώνα, υπερασπίζουμε τις ζωές μας!
25/1/2014 -- Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι
18/1/2013 -- Να σημάνει συναγερμός σε όλες τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ

Βλέπε και από Μποτίλια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.