Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

Βουλευτές ΚΚΕ: Κατέθεσαν ως Αναφορά το ψήφισμα των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους — Βίλια: Η αστυνομία παρεμπόδισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ να ενημερωθεί από την Πυροσβεστική για την πορεία της πυρκαγιάς — Χρήστος Κατσώτης: Και εδώ στα Βίλια φανερώνονται οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων — Γιώργος Μαρίνος: Η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα και την παραχωρεί στην «πράσινη ανάπτυξη» φέρνει τραγικές συνέπειες

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΚΕ

Κατέθεσαν ως Αναφορά το ψήφισμα των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Δευτέρα 23/08/2021 - 11:31

Ως Αναφορά, κατέθεσαν στη βουλή το ψήφισμα της συγκέντρωσης των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Διαμάντω Μανωλάκου και ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 

Από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πυρόπληκτων στον κόμβο της Στροφυλιάς, το Σάββατο 21/8

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα που ενεκρίθη στην πρόσφατη μεγαλειώδη συγκέντρωση των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας, στον κόμβο της Στροφυλιάς, κατατέθηκε ως Αναφορά για τους Υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομικ

ών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & θρησκευμάτων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των πυρόπληκτων. 

Το ψήφισμα σε μορφή PDF

902

*

ΒΙΛΙΑ

Η αστυνομία παρεμπόδισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ να ενημερωθεί από την Πυροσβεστική για την πορεία της πυρκαγιάς

Δευτέρα 23/08/2021 - 16:37

Η αστυνομία παρεμπόδισε το βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη να προσεγγίσει το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στην είσοδο των Βιλίων.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που περιοδεύει στην περιοχή, να κατευθυνθεί στην είσοδο του οικισμού των Βιλίων, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της πυρκαγιάς από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν εκεί.

Ως πρόσχημα, οι αστυνομικοί έφεραν την «ρητή εντολή» που έχουν «να μην περάσει κανείς, ούτε βουλευτής». Στην επικοινωνία που είχε ο Χρήστος Κατσώτης με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Π. Σανιδά, ο δεύτερος του επιβεβαίωσε την εντολή που έχει δοθεί.

Να σημειωθεί όμως ότι λίγα λεπτά νωρίτερα, το ίδιο μπλόκο πέρασε ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Λιάκος χωρίς οι αστυνομικοί να τον σταματήσουν. Από την εξέλιξη αυτή προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για το από πού πήρε την εντολή ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει την πρόσβαση στο βουλευτή του ΚΚΕ στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

902

*

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΛΙΑ

«Φανερώνονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας»

Δευτέρα 23/08/2021 - 17:22

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βρέθηκαν νωρίτερα στη φωτιά στα Βίλια Αττικής.

Ο Χρήστος Κατσώτης, αφού ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Ελ. Κοσμόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και εδώ στα Βίλια φανερώνονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη, που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών, αλλά και την υποστελέχωση των δασαρχείων και της Πυροσβεστικής. Η κυβέρνηση να διαθέσει όλα τα μέσα για να τελειώσει επιτέλους ο πύρινος εφιάλτης!».

902

*

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα και την παραχωρεί στην «πράσινη ανάπτυξη» φέρνει τραγικές συνέπειες

Δευτέρα 23/08/2021 - 19:53

Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, επισκέφτηκε σήμερα το μέτωπο της φωτιάς και τις πληγείσες περιοχές στο Μαρμάρι, όπου έκανε και την παρακάτω δήλωση:

«Η εγκληματική πολιτική που έχει τραγικές συνέπειες για το λαό της χώρας μας, για το λαό της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, που πρόσφατα κατέκαψε η πυρκαγιά τεράστιες εκτάσεις, συνεχίζεται με οδυνηρές συνέπειες και σε άλλες περιοχές, όπως αυτή που ζούμε σήμερα στη Νότια Εύβοια, στο Μαρμάρι. Η εγκληματική πολιτική που αντιμετωπίζει τη γη ως εμπόρευμα, που παραχωρεί τη γη σε μεγάλα συμφέροντα, στην «πράσινη ανάπτυξη» φέρνει τραγικές συνέπειες και στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας. Αυτό ζούμε σήμερα.

Διαπιστώθηκε, για άλλη μία φορά, η έλλειψη συντονισμού και κυρίως η έλλειψη μέτρων προστασίας της περιοχής, η έλλειψη μέτρων πρόληψης, αντιπυρικών ζωνών και αγροτικών δρόμων. Και αυτή τη φορά είναι εμφανέστατες οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά μέσα κυρίως επίγεια, σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Στην περιοχή του Μαρμαρίου, και γενικότερα, υπάρχει ένα πολύ σημαντικό θέμα. Όταν η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός ανακοινώνουν ότι η Εύβοια είναι στο "κόκκινο" και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για πυρκαγιά πρέπει οι ίδιοι να απαντήσουν: Τι μέτρα πήραν για την προφύλαξη των κατοίκων της περιοχής; Τι μέτρα πήραν για να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι αυτοί; Γιατί όταν χαρακτηρίζεται μία περιοχή ως "κόκκινη" οφείλεις να αυξήσεις τις περιπολίες, παίρνεις πρόσθετα μέτρα. Επομένως, η αναφορά στον χαρακτηρισμό ως "κόκκινης περιοχής", λόγω κυρίως του ανέμου που πνέει και στην περίπτωση της Νότιας Εύβοιας είναι υποκριτική. Δεν συνοδεύτηκε από τα αναγκαία μέτρα.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας έδωσε το "παρών", επέμεινε από την αρχή για τη λήψη μέτρων πρόληψης και βεβαίως την άμεση παρέμβαση των μέσων πυρόσβεσης. Επιμένουμε συνεχώς να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί κάθε περίπτωση αναζωπύρωσης. Ο λαός να είναι σε επαγρύπνηση γιατί, όπως έχουμε σημειώσει, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.