Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Εγ-κλιματική αλλαγή, ακραία καιρ(οσκοπ)ικά φαινόμενα και that's the capitalism baby! — Η «απειλητική νύχτα» του ΚυρΜητσοτάκη και οι μαύρες μέρες του λαού — Δημήτρης Κουτσούμπας: Ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης — ΚΚΕ: Οι φωτιές δεν σβήνουν με επικλήσεις του πρωθυπουργού στην ατομική ευθύνη — ΚΟΑ: Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη!

Οι φωτιές δεν σβήνουν με επικλήσεις του πρωθυπουργού στην ατομική ευθύνη, αλλά με σχέδιο αντιπυρικής προστασίας

Πέμπτη 05/08/2021 - 22:24

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές (βλέπε κάτω):

«Οι επικλήσεις στην ατομική ευθύνη και οι διαπιστώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν σβήνουν τις φωτιές. Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη και παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, όμως αυτό δεν το εξασφάλισε ούτε η σημερινή κυβέρνηση  ούτε οι προηγούμενες, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΚΚΕ στην αρχή κάθε αντιπυρικής περιόδου.

Έστω και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, να μην υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και τις λαϊκές περιουσίες, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

902

*

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τις πυρκαγιές της χώρας

Πέμπτη 05/08/2021 - 17:18

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι εκλεγμένοι σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια είναι σε θέσεις μάχης στα πύρινα μέτωπα, δίπλα στο λαό που δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά.

Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, τώρα είναι ώρα μάχης για την κατάσβεση των πυρκαγιών που καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον, τις λαϊκές περιουσίες, που απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Είναι ώρα αλληλεγγύης και διεκδίκησης, για να μη μείνει κανένας μόνος, για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων, για την απαραίτητη κρατική στήριξη προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Είναι όμως και ώρα προβληματισμού, γιατί για μία ακόμη χρονιά φάνηκε η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη. Για μία ακόμη χρονιά οι εκκλήσεις του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση για λήψη μέτρων, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, αγνοήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με τις γνωστές ψεύτικες διαβεβαιώσεις ότι "ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος".

Δίνουμε όλοι και όλες αυτό τον αγώνα».

902

*

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Μίλησε για απειλητική νύχτα και αξίωσε σιωπητήριο στην κριτική και περιορισμό των μετακινήσεων

Πέμπτη 05/08/2021 - 21:18

Για μια «απειλητική νύχτα» εξαιτίας των πυρκαγιών, όπου τα «δύσκολα είναι μπροστά μας», μίλησε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας κυνικά «ανέφικτη» την προστασία της περιουσίας του λαού. 

Υπογράμμισε πως η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη» ανέφερε.

Ως βολικό άλλοθι επικαλέστηκε την «κλιματική αλλαγή» και μίλησε για πρωτόγνωρες συνθήκες

«καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη». Διαβεβαίωσε επίσης πως με την Πολιτική Προστασία «έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού» σχέδιο που έγινε θρύψαλα με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται μέσα στην Αθήνα, στην Εύβοια, στην Ηλεία και αλλού.

Προκλητικά, αξίωσε να μπει σιωπητήριο στην κριτική για αυτή την εγκληματική πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο στο έλεος των πυρκαγιών και των άλλων φυσικών καταστροφών.

«Θα υπάρξει χρόνος για κριτική και αυτοκριτική, αλλά όχι τώρα» είπε, ενώ ταυτόχρονα, κάλεσε τον κόσμο να περιορίσει τις «άσχετες μετακινήσεις», αποθεώνοντας την λογική της «ατομικής ευθύνης». Επίσης, προανήγγειλε τις συνηθισμένες ανεπαρκείς αποζημιώσεις.

902

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η δικαιολογημένη οργή για την πυρκαγιά να μετατραπεί σε αγώνα για την προστασία του λαού

Παρασκευή 06/08/2021 - 09:42

«Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη», τονίζει η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική. Σε όλους όσοι έχασαν ή κινδύνεψαν τα σπίτια τους, οι περιουσίες τους, σε όσους τραυματίστηκαν. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες που με ανεπαρκή ως και απαρχαιωμένα μέσα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες.

Η οργή του λαού της Αττικής ξεχειλίζει δικαιολογημένα. Σε αυτήν την πυρκαγιά φάνηκε εξαιρετικά χαρακτηριστικά η υποστελέχωση από κατάλληλα μέσα και ανθρώπους, το υπερφορτωμένο και κορεσμένο δίκτυο Ενέργειας που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να ''τιναχτεί στον αέρα'', η ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου που να έχει για προτεραιότητα τους ανθρώπους, τις κατοικίες, τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ώστε να τους προστατεύει έγκαιρα και κατάλληλα.

Αυτό είναι το ''έργο'' των εκάστοτε κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε αυτές τις μέρες στην Αττική. Προκαλεί επιπλέον για μια ακόμη φορά, καθώς ενώ έχει αφήσει ανοχύρωτη μια περιοχή 5 εκατομμυρίων κατοίκων, με εκατοντάδες εργοστάσια, με μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και υδροδότησης και άλλους χώρους που αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, τα πάντα τα αναγάγει στην περιβόητη ''ατομική ευθύνη'' και σε εντολές του τύπου ''τρέξτε να σωθείτε''.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αττικής να μετατρέψει την οργή του σε πρωτοπόρα στάση, μαχητική διεκδίκηση και αγώνα. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ πρωτοστατούν ήδη στις προσπάθειες για περιορισμό των πυρκαγιών, για να μην υπάρξει ασυδοσία της εργοδοσίας και έκθεση ειδικά των εργατών των βιομηχανιών και των άλλων χώρων δουλειάς της περιοχής σε κίνδυνο.

Ακόμη πιο αποφασιστικά πέφτουμε όλοι στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Καλούμε το λαό της Αττικής μέσα από τα Σωματεία, άλλους φορείς, Επιτροπές Κατοίκων να διεκδικήσει:

- Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. 100% αποζημίωση - Όχι στα μέτρα-κοροϊδία της κυβέρνησης.

- Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και για όσο την χρειάζονται.

- Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργατών στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές. Καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

Όλοι οι κομμουνιστές στη μάχη!».

902

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.